Magyar Opera

Addon ajánló: Site Settings Sidebar

A Chromiumra váltás után a régi felhasználók által leginkább hiányolt funkciók között szerepeltek az oldal specifikus beállítások. Pedig az új Opera ezeket már a kezdetektől fogva tudta, csak el voltak duva a Beállítások oldalon. Évek óta létezik ezen beállítások kezelésére bővítmény API is, de sokáig elég limitált képességekkel rendelkezett. A fejlesztők viszont sokszorosára bővítették az elérhető beállítások körét néhány hónappal ezelőtt, és ez az időpont egybevágott az Opera oldalsávjának és a zoom API-nak a megjelenésével is. Ennek a szerencsés együttállásnak köszönhetően jöhetett létre a Site Settings Sidebar nevű bővítmény.

Miket tud

  • Az oldalak nagyítása tetszőleges értékre állítható 20% és 500% között. (Ezek a böngésző korlátai.) Az oldalsáv gombja bezárt panelnél is jelzi a weboldal aktuális nagyítását.
  • A panel jelzi az oldal specifikus beállítások állapotát, amiket két kattintással meg is tudunk változtatni. Az API jelenleg a következő beállításokhoz ad hozzáférést: sütik, képek, javascript, pluginek, értesítések, felugró ablakok, helymeghatározás, egérmutató rögzítés, automatikus teljes képernyőre váltás és többszörös letöltés. (A kamera és mikrofon kezelése egy Chromium hiba miatt ideiglenesen nem elérhető.)
  • A globális beállítások közül jelenleg a Turbo érhető el. Néhány további olyan beállítás is tervben van, amit ugyan nem tudunk weboldalanként állítani, de esetleg túl gyakran kapcsolgatjuk őket ahhoz, hogy mindig a Beállításokban kelljen megtenni.

A bővítmény magyar nyelven is elérhető, és folyamatos fejlesztés alatt áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr707633590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

awking 2015.07.16. 22:53:48

Napok óta használom, de nem is figyeltem ki készítette :)
Ötletek / kérések mehetnek majd?

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.07.16. 23:40:16

@awking:
Naná! :)
Ha van GitHub accountod, akkor mehet oda is, de itt is jó.

awking 2015.07.17. 10:09:10

@Nekomajin: nekem nem túl egyértelműek az ikonok, és mivel nincs szöveg mellette így mindig fölé kell vinni az egeret ha valamit kapcsolgatni szeretnék.

A teljes képernyő ikonját pölö lecserélném egy ilyenre: cdn1.iconfinder.com/data/icons/mimiGlyphs/16/expand_full_screen.png

Képekhez mondjuk ilyesmi: cdn3.iconfinder.com/data/icons/lightly-icons/30/652848-pictures-120.png

A szürke oldalsáv ikonért nagy köszönet, meg persze az eddigi munkáért is! :)

sBc 2015.07.17. 19:51:24

Van egy új oldalsáv "addon" a lapok kezelésére: addons.opera.com/hu/extensions/details/tab-sidebar/?display=en

Elég jól testre szabható, csoportosítható, előnézeti képpel.
Igaz a felső sáv még megmarad.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2016.02.20. 22:37:14

Frissítettem az addont. A jövőhéten nektek is frissülni fog, ha minden igaz.

Lecseréltem pár ikont, és a felület is letisztultabb lett. Sajnos az oldalsáv fejlesztése leállt, és pár olyan funkció nem készült el, amivel jobban testre lehetne szabni a panel kinézetét, ezért maradt a szürke színséma.
A Turbo beállítást pedig kivettem, mert nagyon macerásan lehet hozzáférni az ilyen beállításokhoz (Chromium hiba), és a főmenüből úgyis elérhető.
süti beállítások módosítása