Magyar Opera

Vivaldi: Az első benyomások

Telepítés

Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire.

Ismerkedés

Első indításkor elénk tárul a Vivaldi.net kezdőlapja, a mappázható gyorshívó sem tartogat túl sok eltérést a csempézés előtti Opera stílusához. Nem úgy, mint a felül lévő Bookmarks és History gombok. Utóbbi egy az egyben Chrome stílusú, így említeni sem érdemes, viszont a könyvjelzők... Végre vannak! És végre könyvjelzők, nem csak valami kényszerből elmenthető linkek.

screenshot_2015-01-28_12_02_35.png

A név és URL mezők mellett van újra Nickname/Azonosító és Description/Megjegyzés is, valamint Created Date/Létrehozás dátuma. Visited Date/Utolsó megnyitás dátumát még nem sikerült előcsalnom, és a profilmappában kutatva sem találtam megfelelő sort a JSON-ban. Itt érdemes egy pillanatra megjegyezni, hogy minden fájl a Local-ban és nem a Roamingban tárolódik. Ez nem tudom bug-e vagy szándékosan van így.

screenshot_2015-01-28_12_02_17.png

Mielőtt egyből a beállításokba mennénk, van még baloldalon egy sáv, ami újabb meglepetéseket tartogat. Visszatért az oldalsáv! Ez ugyanúgy működik, mint a régi Operában (F4-gyel, illetve ikonra kattintással hozható elő, áthelyezhető jobbra is és ugyanazok az elemek fognak remélhetőleg a jövőben helyet foglalni rajta. A Vivaldi Mail még nem indult el, de azt írják, hamarosan. Jelenleg csak Könyvjelzők, Letöltések és Jegyzetek - igen, Jegyzetek! - található meg rajta. Még újdonság is található benne a megszokottakon túl: Lehet screenshotot lőni az oldalról, ahol elmentettük a szöveget. Ezt base64-ben kódolva a Notes JSON fájlban tárolja.

screenshot_2015-01-28_12_07_16.png

Lejjebb tekintve feltűnhet, hogy újra van fix állapotsáv. Ezen az éppen kattintani készült link címén túl jobb oldalt van egy Show image/Hide image kapcsoló (cached image állapota egyelőre nincs), mellette egy felugró menü, ahol pipálható elemek vannak. És természetesen a zoom csúszka.

screenshot_2015-01-28_12_49_59.png

Küllem

A design nagyon hasonlít az összes Chrome alapú böngészőre, de van azért jó néhány különbség. Ilyenek a címsávban végigfutó, oldalbetöltést jelző csík, vagy a szürkéről az oldal színéhez igazodó (A Magyar Operán piros, a blog.hu-n narancsságra) címsor.

Beállítások

Az Alt+P billentyűparanccsal, vagy a panel sarkán lévő fogaskerék ikonnal nyílik. Ez is nagyon hasonlít a Chrome beállításaira, annyi különbséggel, hogy külön átméretezhető ablakban nyílik, nem pedig külön tabon.

screenshot_2015-01-28_12_29_09.png

screenshot_2015-01-28_12_29_26.png

Funkciók

Jobbnak láttam ezeket az írás végén külön felsorolás formájában is közzétenni. Következzék hát

  • Gyors előre - Fast Forward
  • Oldalsáv
  • Könyvjelzők (még fejlődés alatt)
  • Jegyzetek
  • Letöltéskezelő (képes megnyitni is a fájlt, nem csak letölteni)
  • Gyorshívó
  • Testreszabható billentyűparancsok
  • 4 oldalra rendezhető fülsáv
  • Előnézeti képek, Visual Tabs a fülsávon
  • Fix állapotsáv (zoom csúszkával, Hide image/show image (cached még nincs) gombbal és tartalomblokkoló, valamint custom UserCSS-kkel)
  • Paste as plain text funkció (Ctrl+Shift+V) - Paste and Go viszont eltűnt
  • Jelszókezelő - Még nagyon kezdetleges
  • Ctrl+Tab funkciója változtatható.

Ami viszont még nincs vagy erősen fejlődésre szorul

  • Beillesztés és ugrás - Paste and Go
  • Wand: Sima jelszókezelő van, de még nagyon kezdetleges
  • opera:config - Csak about:flags van
  • Mozdulatparancsok - Ott van a Mouse and Keyboard, de alatta csak billentyűparancsok
  • Proxy szerkesztési lehetőségek: Van egy Proxy gomb a Network fülön, de ezzel csak az OS-wide beállítások jönnek elő
  • Szinkronizáció (ígérték, hogy lesz).
  • Tab Stacking - Csak felülre rendezett fülekkel működik, oldalra rendezett füleknél nem.
  • Kiegészítők: Elvileg támogatja a Chrome és az Opera kiegészítőit a közös alapok miatt, viszont még ez sincs benne a fejlesztői előzetesben.
  • Inkognitó mód: A jobbklikk menü alapján is egyértelműen benne lesz, de jelenleg ez is bugos.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr707117467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tebi 2015.01.28. 13:25:54

Örülök, hogy készült egy részletesebb, színesebb, szagosabb cikk is róla. Nekem nagyon tetszik, de egyelőre tényleg még nagyon előzetes. Nem arról van szó, hogy ne lenne stabil, de a befejezetlen dolgok azért engem még zavarnak, mindazonáltal jól eltalálták szerintem, hogy mikor és hogyan kell a nagyközönségnek bemutatni.
Nálam működik a tab stacking, kicsit másként van megoldva, mint az operában volt, nem lehet (vagy csak én nem tudom?) ki-be csukogatni, de ha egymásra húzom a füleket egybeolvadnak és felettük egy osztott sáv jelzi, hogy melyiknél tartok, valamint az előnézeti képre kattintva tudok köztük váltogatni, a stacket jobb klik menüben fel lehet oldani, vagy a benne lévő összes fület együtt bezárni. Automatikusan (sajnos) még nem stackeli, remélem erre lesz lehetőség, akár kiegészítő formájában (operában is így volt a végén). Azt nagyon szerettem, mikor valaminek utána kellett néznem és gugliról vagy más oldalról háttérben nyitogattam füleket magától egyberakta, aztán ha közben mást akartam csinálni, vagy más szálon továbbmenni, ezeket összecsuktam és több hely lett, de visszatérhettem hozzá, valamint egyszerűen lementhettem őket. Arra is emlékszem sokakat idegesített viszont nem csak az automatikus, hanem a manuális is, mikor rendezgették volna sorba a füleket és véletlenül bestackelték, ezért öröm látni, hogy kikapcsolható.

beef 2015.01.28. 13:40:46

Remélem a levelezéssel együtt visszajön az IRC kliens is. Mert az nagyon fájó pont nekem az összes többiben.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2015.01.28. 15:22:05

Valahol olyasmit olvastam, hogy a Fülsáv áthelyezhető alulra. Vagy rosszul értelmeztem?

ap · http://premiumlivesets.hu 2015.01.28. 17:26:42

Tab stacking fenn tökéletesen működik, egyelőre kicsit észrevehetetlen, de szokásos megoldással... jobb oldalt bélyegépekkel nem sikerül előhoznom

kepfeltoltes.hu/150128/vivaldi_www.kepfeltoltes.hu_.png

ap · http://premiumlivesets.hu 2015.01.28. 17:29:06

@ap: lenn pedig működésképtelen (ha fentről le helyezem a már csoportosított tabokat)

@vinczej: nem, jól értelmezted

Tebi 2015.01.28. 18:26:17

Kíváncsi vagyok egy-két félkész funkció nyomát vajon direkt hagyták-e benne, hogy aki szemfüles lássa ilyen is lesz, vagy csak nem készült el időbe és de mindenünnen nem tudták eltüntetni, esetleg nem is érdekelte őket, pl. "inkognitó ablak" linkek jobbgomb menüjében, jumplisten ott van, de nem csinál nálam semmit, szintén látok a menüben egy importálás opciót, de nekem nem importál semmit az operából, kiválasztom, rákattintok és nem csinál semmit. Vagy csak a régi operát ismerné el, az újból meg nem tud? :D

ap · http://premiumlivesets.hu 2015.01.28. 18:57:22

@Tebi: marketying... így többnek látszik ami még kevés, de egyértelműen jelzi a haladási irányt, fenntartja az érdeklődést.. így kell ez csinálni, nem pedig így:

2015.jan.13 -> Ver. 27.0.1689.4
2015.jan.27 -> Ver. 27.0.1689.5
Elvégzett javítás, változtatás: Az Opera megállt, ha engedélyezted a nem biztonságos tartalmat a felugrókban.
Jövőbeni főverziót érintő tervezett változtatás: pár kisebb nagyobb könyvjelzőket érintő dolog

:)

sBc 2015.01.28. 19:05:32

Elméletileg a Chrome tudja az adattömörítést, igaz bővítmény kell. Akkor elméletileg a Vivaldi is képes lesz rá?

chrome://net-internals/#bandwidth

ap · http://premiumlivesets.hu 2015.01.28. 20:06:16

@sBc: erre én is kíváncsi leszek... elméletileg a blink miatt szegről végről kompatibilis lesz a chrome pluginokkal, remélem nem ugranak fejest saját pluginparkba hanem koncentrálnak arra amire eddig

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2015.01.28. 23:08:55

@Tebi: Bevallom, elég hamar átlőttem a füleket a megszokott jobb oldalra, így csak ebben az állapotjában néztem. egymásra húztam, de nem történt semmi.

@sBc: Képesnek képes, de az Opera izlandi szerverparkja, illetve a Google khm... (nekik még talán halálcsillagjuk is van) nélkül szerintem nem lenne rá igazán kapacitás.

Ez viszont szerintem egyelőre nem releváns. Egyelőre még mobil változata sincs.

Viszont érdekes módon Androidon tök jól elvagyok Chrome-mal is, nem tűnik (annyira) szűkösnek a 3 giga RAM. Valahogy ott tudja kezelni normálisan a memóriát. Múltkor megnyitottam vagy 30 tabot és még 100 megát sem zabált a task manager szerint.

Mondjuk hiányzik, hogy nincsenek mozdulatparancsok (touchscreenen lennének az igaziak), de az egységesség viszont nagyon fontos szempont, hogy félbehagyok egy hosszabb cikket asztali gépen és folytatom telefonon, illetve elmentek könyvjelzőnek x oldalt telefonnal és megnyitom asztalin.

Viszont egyelőre az desktop az a platform, ahol vészesen kellene már egy egy használható böngésző. A végén még a Microsoft-féle Project Spartan lesz a befutó. :D

Mérnork 2015.01.29. 08:13:24

Bővítmények vannak már? Adblock, lastpass nekem a minimum egy böngészőhöz.

Mérnork 2015.01.29. 08:17:07

Könyvjelzők importálása működne egyébként? Mert nekem nem igazán sikerült.

royal fröccs 2015.01.29. 08:17:51

Remélem nem telik el négy évszak és használható böngésző lesz a Vivaldi :)
Egyébként meg Beethoven a zene Mozartja...

royal fröccs 2015.01.29. 08:19:39

@Mérnork: Én az adblockról áttértem a mikroblockra (ublock). Sokkal jobbnak tűnik.

RaidX 2015.01.29. 08:26:57

@royal fröccs: És az telepíthető a vivaldi alá?

RaidX 2015.01.29. 08:28:18

@Mérnork: Nekem sikerült HTML-ből importálni de nem az igazi még.

royal fröccs 2015.01.29. 08:42:58

@RaidX: Sztem még semmi sem telepíthető alá.

knorbert 2015.01.29. 11:21:05

@Mérnork: pont ez a kettő a legfontosabb nekem is, a többi nélkül elvagyok. Adblockra azt találtam ki, hogy a windows saját host fájlját használom, amihez (és adblock listák eléréséhez) nagy segítség a HostMan nevű program (8.1 alatt is működik).
LastPassra még nincs megoldásom, pedig addig nem tudok áttérni Vivaldira.

Egyébként minimum ilyennek kellett volna lenni az első chrome alapú operának. Meglátja az ember és annyira elfogja a régi Opera érzés, ami az újban nyomokban sincs meg...

royal fröccs 2015.01.29. 11:24:58

@beef: Danke!
Működik is, csak ikont nem rak ki.

minimini 2015.01.29. 12:04:04

@beef: Köszi!
Ezzel a módszerrel sikerült a lastpass-t is működésre bírni :)

knorbert 2015.01.29. 14:06:30

Trükközés nélkül telepíthető adblock:
getadblock.com

Majd a beállításai a vivaldi://chrome/extensions cím alatt módosíthatók.

sBc 2015.01.29. 15:13:17

chrome-extension-downloader.com

Chrome-os kiterjesztéseket nekem sajnos nem sikerül telepíteni.

RaidX 2015.01.29. 16:37:40

Jó ez az ublocker de azért jobban örülnék egy kapcsolónak mint a régi operába volt

RaidX 2015.01.29. 18:35:56

Megvolt az első nagy szívás! Belőttem nagyjából amik kellenek + jelszavak kiléptem és mikor ismét beakartam lépni csak a beállítási panel jött be akár mit is csináltam. Még a telepítés fgrissítése sem segített. Tiszta telepítést kellt csinálni és kezdhetem előlről a beállításokat,

Cawington 2015.01.29. 18:46:21

Bizom a legjobbakban, eddig tetszik amit látok!
A Könyvjelző sáv nagyon hiányzik nekem, de szerintem nem kell annyit rá várni mint az operában.
Ismerve Penge kreativitását remélem lesz rendszeres blogbejegyzés is.

sBc 2015.01.29. 19:08:57

@RaidX:
Én is így jártam.
Egyelőre jegelem a Vivaldi projektet, mert még nem működik úgy ahogy kellene ahogy szeretném. Vannak hibái, ami persze nem felróható egy első technikai előzetesnek.
Várom a folytatást!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2015.01.30. 17:31:14

@sBc: @RaidX: Én is így jártam. A megoldás nálam az volt, hogy töröltem az alábbi két fájlt:

"...\Vivaldi\Profile\Default\Current Tabs"
"...\Vivaldi\Profile\Default\Current Session"

Utána jó lesz. :)

sBc 2015.01.30. 18:02:07

Kösz, kösz! :)
Helyesírás beállításnál, ha felvesszük a Magyar nyelvet akkor a motor is magyar nyelvű lesz.

RaidX 2015.01.31. 08:45:52

Arra nincs valami ötletetek, hogy a letöltési mappát én adhassam meg?
Meg arra, hogy az ublockot ne felejtse el időnként?

- Cseresznye - 2015.01.31. 14:36:09

@RaidX: Figyelj már! Ez egyelőre egy összefércelt papirmasé, ne várjál már tőle el mindent!
Megmutatták hogy vannak, megmutatták hogy lehet ezt másként is, de egyelőre ennyi - majd pár hónap múlva lesz egy használható cucc is.

csakugycsakugy 2015.01.31. 16:34:59

Nem rossz, nem rossz! A végén meg lesz a régi Opera megfelelő utódja? :D

Kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle! Na meg, hogy a Vivaldi láttán az Opera Software végre elkezd-e ütemsebben fejleszteni?!

Végre valami, ami egy kicsit megmozgatja az állóvizet. Remélem a következő hónapok "izgalmasabban" fognak telni (mármint ami a böngészőpiacot illeti). :D

fatal 2015.01.31. 20:35:37

Én is kipróbáltam, egyelőre úgy tűnik, hogy jó lesz :) Ahogy néztem a letöltések is rendesen működnek, nem szemetel.

Ha bekerül a mail, akkor még az is lehet, hogy hamar az elsődleges böngészőm lesz :)

summoner · http://my.opera.com/summoner1/blog/ 2015.02.01. 14:52:48

Ha valakit zavar, hogy mindig új tab-ot kell nyitni a speed dial eléréséhez, annak javaslom, hogy a tools > settings > homepage-nek állítsa be a about://dummystartpage lapot. Ekkor a home gombra kattintva a speed dial tölt be. Azt viszont nem tudom hogy hiba-e vagy feature, de ha pl a speed dial mappából nyitok meg egy weblapot és utána ilyen módon térek vissza a speed dial-ra, akkor a mappát hozza be. és ha a speed dial-on nyomunk egy home page-t akkor azt írja nincs ilyen lap.

Gondolom majd lesz erre a gombra megoldás gomb vagy valami, addig nekem ez a módszer beválik. :)

Papajaj 2015.02.02. 01:37:55

@vinczej: Szia, érdekelne a fordítás nagyon, és előre is köszi, de nem tudom a linket megnyitni.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2015.02.02. 21:59:41

@sBc: Köszönöm a kisegítést!

@Papajaj:

Sajnos az eredeti linknek 1 napos lejárati ideje volt, amit nem tudtam. Közben már áttettem erre:

copy.com/f628locQ7leTLVnJ

(De már sBc linkjét úgyis letölthetted. :) )

Papajaj 2015.02.02. 23:02:43

@sBc: Köszi!

@vinczej: Nagyon köszönöm. MŰKÖDIK! Hála és csodálat.

A böngésző még akadozik (lassú), de hát csodát nem is vártam, de jó a kiindulási alap. A letöltéseket még nem néztem, majd kipróbálom, meg a pdf. és a doc. fájlok kezelését. A betűméret állítási lehetőség jót tenne nekem ebben a korban. :) Mert hiába az oldal nagyítás, azt kiírja de a betűk nem lettek nagyobbak. De majd kísérletezgetek. Talán még ami nekem a legjobban hiányzik, hogy bal klikkre nem új fület nyit, azt nagyon szerettem a régi Operában. Még egyszer köszi a munkádat. Szia

Papajaj 2015.02.02. 23:07:42

Pontosítok, növekszik a betűméret, csak az előző oldalon történ nagyítás százalék száma átjött az új oldalra is, de igazából nem növelte az oldalméretet. Ha újra állítottam, akkor már igen. Majd lassan kialakul. :)

Papajaj 2015.02.03. 00:51:54

A fejlesztői verzióban sok minden jobban működik, mint más böngészőkben.

Az új Operával ellentétben, ahol valahol a huszon valahányadik verzióba kezdett működni, már most működik benne a pdf. fájlok normális kezelése.

Más böngészőkkel ellentétben a, régihez hasonlóan, doc. mellékletet nem akar egyből letölteni, felajánlja a megnyitás lehetőségét is.

A nagyítások oldalanként állíthatóak, meg is jegyzi, bár néha vannak anomáliák.

Szóval jól kezdődik, és talán nem kell éveket várni, hogy a 27. próbálkozás után is legyenek még hiányosságok, hanem hamarosan kapunk egy elsőre is jól és stabilan működő, a rajongók elvárásainak is megfelelni akaró böngészőt.

royal fröccs 2015.02.03. 11:43:41

Én az Operában a pdf Viewer kiegészítőt használom, nagyon bevált, pl. megjegyzi hol tartottam egy pdf-ben és ha legközelebb megnyitom odaugrik.
addons.opera.com/hu/extensions/details/pdf-viewer/?display=en

Clavor 2015.02.06. 20:01:03

Én a régi operát imádtam, és a Top böngészőm volt. Azóta nem találtam annyira jót, de ezt kipróbálva, újra élveztem a netezést :) Pedig ez még csak egy "összeröffentünk a haverokkal a hétvégén és elzkezdtünk kitalálni 1 böngészőtervet". Szerintem már most jobb mint a legtöbb böngésző, igaz néha vicces bugok jönnek ki :) Van, hogy random gomblenyomáokra nem teljesen azt teszi amire gondolok (volt hogy 8-as gombra zoomolt, z gombra visszament, miközben aktív szövegmezőben voltam és gépelte), de már most Isten :)

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.02.06. 21:39:50

@Clavor:
Azért illúzióink ne legyenek. Ez a böngészőt biztos, hogy hónapok, de lehet, hogy már egy éve is fejlesztik titokban.

Cawington 2015.02.07. 11:15:16

@Nekomajin:

Jobban ki is aknázza a Blink motor lehetőségeit mint az Opera. És ez TÉNY!

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2015.02.07. 11:42:13

@Cawington:
Esetleg van valami kimutatásod arról, hogy a Vivaldis funkciók közül melyik épít a motorra, és melyiket kellett hozzácsavarozni? Csak ha már tényeket emlegetsz...

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2015.02.09. 15:22:12

@Med1on: Nekem valamiért nem volt hajlandó települni a korábbi verzióra. Mindig azt írta, hogy rossz a telepítő, töltsem le újra. Frissen telepítve persze mégiscsak jó volt.

@Papajaj: A Vivaldi a Chrome integrált PDF olvasóját kapta meg. Ami egész jól renderel, viszont nagyon buta. Például nem kezeli a tartalomjegyzéket, ami nagy hiba. A PDF Viewer meg Javascript alapú, még a Mozilla kezdte el anno. AZ elv szerintem jó, a sebesség és a megjelenítés már nem mindig. Viszont van tartalomjegyzék...

Én legszívesebben egy MuPDF integrációt látnék. Ez egy nyílt forrású PDF renderelő, gyors és egyszerű, erre épül pl. személyes kedvencem a Sumatra PDF Reader is.

Mihics Zoltán (Med1on) 2015.02.09. 15:50:29

Ráfeküdtek a hibajavításokra, de ez mondjuk várható is volt:

vivaldi.net/blogs/entry/snapshot-1-0-98-2

Darkcomet 2015.02.18. 17:23:51

Az új 1.0.105.7-es snapshot elérhető 32 bites is linux rendszerek alá. Maximális respect a Vivaldisoknak, pedig nem is volt akkora nyomás rajtuk a fórumon.

Első élmények. Annak ellenére, hogy "még" csak tech demo, nálam már megkapta a bizalmat az Operával szemben (azért az is ki lett az is próbálva 64 bites live rendszer alatt).

Itt már most minden egyben van. Van fejlesztési irány, ami nagyon kecsegtető. Kisebb-nagyobb kompromisszumokkal már alkalmas fő böngészőnek. Ha a debil operások hajlandóak lennének átadni a Vivaldinak a Prestot, amit nagyon szeretnének, de nem lesz belőle semmi sem, a világ legjobb browsere lehetne belőle.

sBc 2015.02.19. 11:26:57

Valóban elég egyben van már a Vivaldi.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2015.02.19. 17:32:41

A Flash működik valakinek Vivaldiban? Az about:plugins oldalon ott van, a beállításokban nem láttam kapcsolatos beállítást (a favicon lenyílót leszámítva), de Always Allow-on sem működik sehol.

Mihics Zoltán (Med1on) 2015.02.20. 21:27:41

@penge™: Nálam ami roppant zavaró, hogy a GUI még mindig borzasztóan lassan reagál a dolgokra. Egy új lap nyitása látványos akadással megy végbe, pedig elvileg ezt a hibát már kijavították.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2015.02.21. 02:30:40

@sBc: Az elsőt betöltötte, de pl. nézd meg a videa.hu-n vagy az indavideo.hu-n.

Nálam egy puzzle ikon van és "Couldn't load plugin" felirat alatta, ha ráviszem az egeret.

About oldalon ez van a "Command Line" mellett: ""C:\Program Files (x86)\Vivaldi\Application\vivaldi.exe" --always-authorize-plugins --ppapi-flash-path="C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\40.0.2214.115\PepperFlash\pepflashplayer.dll" --flag-switches-begin --flag-switches-end"

@Med1on: Ezt a jelenséget én is tapasztalom.

sBc 2015.02.21. 08:36:08

Nekem usb mód van telepítve, de mindenhól megy a flash. Az ami fura, hogy videóknál jobb gomb katintásra semmi nincs.

Command Line: "C:\Users\User\Downloads\Vivaldi\Application\vivaldi.exe" --always-authorize-plugins --flag-switches-begin --flag-switches-end

Adobe Flash Player
Location: C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32_16_0_0_305.dll

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2015.02.21. 09:19:41

nem tudom, mikor lépték meg, de 1.0.105.7 alatt mennek a mouse gesture-ök. legalábbis a fel-le, le-jobb, illetve a balra tökéletesen megy, csicsa nélkül.

sBc 2015.02.21. 09:35:43

És kezeli a Chrome bővítményeket, de hogy mennyire stabilan arról nincs tapasztalatom. :)

chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=hu

Rezsicsökkentéses adattömörítést még mindig nem tudom működésre bírni Vivaldin.

chrome.google.com/webstore/detail/data-compression-proxy/ajfiodhbiellfpcjjedhmmmpeeaebmep?hl=hu

summoner · http://my.opera.com/summoner1/blog/ 2015.02.21. 11:52:20

Smooth scroll, Scroll to Top, Ublock már simán feltelepül és nem okoz összeomlást a Vivaldiban. Az Adblock viszont szétcsapja.

Én még szoktam használni egy insert text nevű bővítményt, de sajnos az már nem érhető el a webstore-ban, de régebben az Opera miatt le kellett töltenem a crx file-t, így az most meg van, de betöltéskor a bővítmény hiányzó API hibát ír ki. Szóval nem tökéletes még, de legalább már van. :)

summoner · http://my.opera.com/summoner1/blog/ 2015.02.21. 11:54:59

Ghostery is fölmegy a webstore-ból, de nincs ikonja sehol még.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2015.02.21. 12:08:16

@sBc: Telepítettem az NPAPI-s Flasht és most már megy. Firefoxot mostanában nem használok, így csak a Chrome-os PPAPI-s volt fent (na meg persze az IE-hez tartozó ActiveX-es).

A PPAPI-st le is kellett tiltanom az about:plugins oldalon telepítés után, hogy menjen.

Úgy látszik ez a része még bugos. Akkor viszont Linux alatt szívás van.

sBc 2015.02.21. 12:20:18

Nekem Linux Mint Rebecca 32-bit alatt is minden oké a flash-el.

summoner · http://my.opera.com/summoner1/blog/ 2015.02.21. 13:11:10

@Penge: Ez a chrome webstore elérés most feature vagy bug az azonosítás miatt? A Google nem fogja kihajítani a Vivaldit mint macskát sz..ni, mint ahogy az Opera-t, de, ha ez így marad akkor fel se rakom többet az Opera-t ... mondjuk már most sincs fent :D

RaidX 2015.02.27. 10:11:41

Ezt láttátok már?
vivaldi.net/blogs/teamblog/item/9-snapshot-1-0-111-2 Készül a 64 bites is és lassan magyarul is tudni fog.

Cawington 2015.02.27. 12:42:32

@RaidX:

Már kész van! Én már tesztelem. Magyarul is tud!

RaidX 2015.02.27. 13:54:28

Kíváncsiságból felraktam a 64 bitest is. Teljesen átvette a 32 Bites beállításait, könyvjelzőket, jelszavakat, mindent. Már csak a sebességen kellene javítani meg valami normális háttér a gyors-hívóhoz. Engem zavar ez a fekete gyászjelentés szerűség.
süti beállítások módosítása