Magyar Opera

Addon ajánló: APNG

Bár az animált GIF-ek leváltására szánt animált PNG formátum nem lett világraszóló siker, sokan a Chromium egyik nagy hibájának tekintik az animált PNG képek támogatásának hiányát. Az APNG nevű addon erre a problémára nyújt megoldást.

Ha telepíted a bővítményt Chrome-ban vagy Operában, ez a labda pattogni fog.

A bővítmény mesterségesen animálja a képkockákat, és ha egy weboldal részeként látjuk a képet, akkor nem is tűnik fel, hogy nem egy natív megoldásról van szó. Ha a képet megnyitjuk egy külön fülön, akkor viszont megjelenik egy link, amivel egyesével is megtekinthetjük a képkockákat. Az APNG ezek mellett képes még oldalspecifikusan blokkolni vagy engedélyezni a saját működését.

Addon ajánló: RSS Speed Dial

Szeretnétek a legfrissebb híreket egy kattintással elérni? Csak pár RSS-hírcsatornát figyeltek, de azt komoly érdeklődéssel? Ha igen, akkor az RSS Speed Dial kiterjesztés nektek készült.

Ez nem egy hagyományos feed olvasó, ettől függetlenül viszont lehet létjogosultsága. Tökéletes például akkor, ha két feladat között van némi üresjáratunk, mert ilyenkor elég csak a Gyorshívóra pillantanunk a legfrissebb hírekért – az olvasnivaló beszerzéséhez megfelelő társ a Hírkereső portál. A lenti képen működés közben láthatjátok a kiterjesztést.

251b2d84-302b-4f70-8686-cc356e6e1607_details_big.jpeg

Az RSS Speed Dial konfigurálása nem fog sok álmatlan éjszakát okozni: beállíthatjuk a frissítést, a váltások időközét és a tárolt hírek számát. 

Opera 25 béta (25.0.1614.11)

A korábban Nextnek nevezett kiadási csatorna nevet vált, és mostantól bétának hívják.

A béta csatornára átkerült fejlesztések

  • A könyvjelzőkezelő, és a hozzákapcsolódó könyvjelző menü, ami a főmenüben érhető el.
  • Az új kezdőlap.
  • Az integrált PDF olvasó.
  • A webes értesítések.
  • A natív H.264 és MP3 lejátszás.
  • És végül a Linuxos összeállítás.

A fejlesztői csatornán maradt fejlesztések

  • A szinkronizálás
  • Az új fül menü

Teljes változáslista

Letöltés: Windows, Mac, Linux

süti beállítások módosítása