Magyar Opera

23 Developer, harmadik frissítés (23.0.1522.0)

Még csak szerda, de a héten már a második fejlesztői verziót kapjuk. (Ez valójában azért van, mert a múltheti problémák miatt átcsúszott hétfőre.) A mai kiadás kijavít néhány hibát, amit az előző kiadás okozott, és egy újdonsággal is szolgál.

  • Frissítés után első indításkor az Opera megpróbálja az alapértelmezett böngészőből importálni a jelszavakat, a sütiket, a böngészési előzményeket és a könyvjelzőket. (A folymat manuálisan is elindítható a könyvjelző importáló belső lapon.)

Ez a funkció egyelőre még erősen fejlesztés alatt áll, de legalább már tesztelhető. Könyvjelzőkezelő még nincs (talán a 24-es verzióban), ezért az importált könyvjelzőket csak a gyorshívóba vagy a könyvjelzősávra lehet tenni. Ráadásul egyelőre csak az alapértelmezettnek beállított böngészőből lehet importálni. Manuálisan nem lehet profil könyvtárat megadni.

Teljes változáslistából kiderül még, hogy Mac-re is készül az online telepítő, illetve hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy végre normálisan működjön a HiDPI beállítás.

Letöltés: Windows/Mac

Megjelent az Opera 22 stabil kiadása (22.0.1471.50)

A 22-tes verzió egyetlen lényeges újdonsága a csendes frissítés és az ezzel párhuzamosan áttervezett frissítési mechanizmus. Erről bővebben egy korábbi bejegyzésben olvashattok.

Figyelem, a csendes frissítés a következő frissítéskor lép érvénybe, vagyis most még látni fogjátok a Windows UAC párbeszédablakát!

Arról egyelőre nincs hír, hogy ezt a sokak által nemkívánatosnak tartott újítást ki lehet-e majd kapcsolni a jövőben.

A 22-es verzió fejlődését végigkövethetitek a teljes változáslistában.

Letöltés: Windows/Mac

23 Developer, második frissítés (23.0.1514.1)

A mai összeállítás újabb kisebb kaliberű fejlesztéseket hozott.

  • A Témák és Kiegészítők belső lapokon megjelent egy-egy keresőmező.
  • A Windows 7-es kiadás MP3 és H.264 támogatást kapott. (Folyamatban lévő fejlesztés.)
  • Implementálták a Web Notifications API-t, aminek segítségével a kiegészítők a régi Operához hasonló felbukkanó figyelmeztetéseket tudnak küldeni a felhasználónak akkor is, ha a felhasználó egy másik programmal dolgozik, és az Opera csak a háttérben fut.

A további fejlesztések és javítások megtekinthetők a teljes változáslistában.

Letöltés: Windows/Mac

süti beállítások módosítása