Magyar Opera

Megjelent az Opera 22 stabil kiadása (22.0.1471.50)

A 22-tes verzió egyetlen lényeges újdonsága a csendes frissítés és az ezzel párhuzamosan áttervezett frissítési mechanizmus. Erről bővebben egy korábbi bejegyzésben olvashattok.

Figyelem, a csendes frissítés a következő frissítéskor lép érvénybe, vagyis most még látni fogjátok a Windows UAC párbeszédablakát!

Arról egyelőre nincs hír, hogy ezt a sokak által nemkívánatosnak tartott újítást ki lehet-e majd kapcsolni a jövőben.

A 22-es verzió fejlődését végigkövethetitek a teljes változáslistában.

Letöltés: Windows/Mac

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr566262826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cawington 2014.06.03. 20:52:42

Szevasztok!

Keresőmotort, hogy a bánatba lehet állítani?
Nálam eltünt a "kugli" hosszú keresőcsíkja is, nálatok!?

RaidX 2014.06.04. 08:17:14

Beállítások, Böngésző és a harmadik opció a keresőmotor kezelés.

Eddig a felesleges keresőket tudtam törölni, most bedrótozták őket. Egyre kevésbé tetszik az Opera. Nem szeretem ha egy progi akar diktálni!

expa 2014.06.04. 18:46:23

Nektek működik a letöltés? Azt mondja nincs ilyen oldal. Több böngészőben is néztem.

Darkcomet 2014.06.04. 18:47:04

OFF

Egyesek megunták az Opera szarakodását linux fronton, ezért a 12-es Opera szolgáltatásait és képességeit alapul véve egy új böngésző fejlesztésébe fogtak Qt5 alapokon, ami jelenleg Beta 1 állapotban van.

Hazai infó itt:

hup.hu/cikkek/20140604/otter_browser_beta_1

Project weboldal itt:

otter-browser.org/

Egyelőre csomagok nincsenek, forrásból kell felrakni cmake segítségével.

OFF

Tebi 2014.06.06. 11:00:00

@Darkcomet: Igazából már egy ideje van bináris csomag is debian-ra meg windows ra, ha jól tudom. Én is nagyon kíváncsi vagyok amúgy mire jutnak vele. Kemény fába vágták a fejszéjüket, de láthatóan halad a projekt. Azért én még minden napos használatra kicsit kezdetlegesnek érzem néha, de alakul a dolog.

Darkcomet 2014.06.06. 14:46:49

@Tebi: Na, ha van csomag Debianra teszek is vele egy próbát. Ez a cmake állandóan kifog rajtam.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2014.06.06. 14:54:28

@Tebi:
Kicsit kezdetlegesnek? :D
Nagyon örülök, hogy be tudom állítani, hogy milyen default színe legyen a linkeknek, igazán hasznos. A felület is nagyon szép. Mintha egy óvodás rajzolta volna. Annak meg kifejezetten örülök, hogy default meg akarja jegyezni az előzményeket, ha privát sessiont indítok.

Remélem, hogy idővel lesz ebből a projektből valami, (bár nem bízok benne), de talán most már mindenki látja, hogy böngészőt fejleszteni időbe telik.

Tebi 2014.06.06. 17:00:02

@Nekomajin: Még ahhoz képest, hogy milyen kevesen fejlesztik és nem is fő állásban, néz is ki valahogy, de egyetértek, az nagyon jól látszik, hogy egy működő böngészőt tényleg nem lehet csak úgy hirtelen összerakni. Az a jó benne, hogy végül is egy modern motorra épül, így nem nagyon lesz kompatibilitási, meg sebesség probléma, de minden ízében süt róla, hogy egy garázsprojekt, nem is hinném, hogy sokkal több lesz valaha is, de ha a fejlesztők nem unnak rá, akkor kiforrhat még és lehet belőle egy kellemes kis felhasználói bázisú, kvázi kuriózum progi, amit egy két poweruser előszeretettel használ majd, több nem igen, szerintem legalábbis. Bár ki tudja, sok nagy dolog indult már garázsprojektből.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2014.06.09. 01:31:05

@Tebi: Ha milliárdos lennék én biztos tolnék bele pármillió dollárt.

De sajnos én sem látok túl fényes jövőt az egész projektnek. Maximum ha tényleg valami gazdag és nagyon lelkes fejlesztőcsapat áll mögötte, akik komoly szívügyüknek tekintik ezt az egészet, nem egy hobbiprojektnek.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2014.06.18. 10:06:33

Kaptunk egy bugfix frissítést a stabil vonalon is.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2014.06.22. 18:59:39

@penge™: Most Otter Browser alól írok. A böngésző még a screenshotok alapján alkotott véleményemet is felülmúlta.

Nem tudom kik a fejlesztők, de egyszer ha olyan pozícióba kerülök, szobrot emelek nekik. Nem csak, hogy szinte tökéletesen lemásolták a régi Operát, még olyan apróságokra is fordítottak figyelmet, minthogy a keresők sorrendje átrendezhető és a suggestion-hoz szükséges JSON is GUI alól passzintható bele, nem kell INI fájlokkal mókolni.

Ráadásul (bár ez személyes ízlés) a default beállítások is sokkal jobban passzolnak az igényeimhez. Pop-up at bottom (bár más beállítás egyelőre nincs is) vagy a gyárilag bekapcsolt DoNotTrack.

Rengeteget kell még fejlődnie, de a lényeg, hogy nagyon jó irányba halad. Aki szerette a régi Operát, mindenkinek javaslom, hogy legalább időnként vessen rá egy-egy pillantást, ha még nem is költözik át teljesen, hogy a fejlesztők lássák a lelkesedést és a használati statisztikák növekedését.
süti beállítások módosítása