Magyar Opera

Opera 27 developer (27.0.1670.0)

Főbb újdonságok

  • Bár a könyvjelzők szinkronizálása már az előző verzióban bemutatkozott, ahhoz még túl instabil volt, hogy a béta kiadásba bekerüljön. Most viszont további javításokat kapott, ráadásul már az Androidos kiadással is képes szinkronizálni.
  • Megnyitott fülek szinkronizálása. (Ha két gépen egyszerre használod az Operát, akkor az egyik gépen éppen megnyitott fülek megjelennek a másik gépen a közelmúltban bezárt fülek között.)

További újdonságok

  • A könyvjelzőkezelőben a felsőszintű mappákat mostantól közvetlenül az oldalsávból is át lehet nevezni és törölni a helyi menü segítségével. (Ezen kívül több apróság is elkészült, és folyamatosan fejlesztések várhatók.)
  • A gyorshívóban az ugyanarról a domainről származó oldalaknál mostantól alapból megjelenik az oldal címe. (Ez egyelőre még csak egy kísérlet, nem biztos, hogy így fog maradni.)

Jelenleg még láthatatlan fejlesztések

  • Készül egy közös oldalsáv a beépített lapoknak, de egyelőre még teljesen szétesik tőle a gyorshívó.
  • Valami folyik a grafikus felület testreszabhatósága körül. Azt egyelőre nem tudni, hogy ebből a felhasználók számára is látható funkció lesz, vagy csak belső fejlesztések miatt kell.

Teljes változáslista.

Letöltés: Windows, Mac, Linux

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr366852235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krissz5435 2014.10.31. 22:42:24

Arra esetleg van valami megoldás, hogy a gyorshívó elemeit importálni lehessen a könyvjelzőkhöz? Van 2-300 gyorshívóm szépen rendezve, és nem akarnám egyesével betenni őket a könyvjelzőbe.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2014.10.31. 23:50:46

@Krissz5435:
Jelenleg nincs. Viszont én a helyedben még várnék egy pár hetet, mert egy ilyen funkció eléggé esélyes.

Krissz5435 2014.11.01. 00:05:45

@Nekomajin:
Hát ha nincs ilyen funkció, akkor kénytelen vagyok várni, van jobb dolgom is, mint életem végéig a ctrl+c ctrl+v kombót gyakorolni. :D

Zsolt Kallós 2014.11.03. 20:41:48

Szevasztok!

Hogyan lehet beállítani az automatiku8De legyen az Word, Excel, Pdf stb stb.s megnyítás vagy lejátszást.
Példa: le akarok tölteni 1 torrentet (de legyen az Word, Excel, Pdf stb stb.) , ajánlja már fel, hogy megnyitom vagy mentem, ne kelljen minden egyes alkalommal lementeni mindent.

Üdv

Cawington 2014.11.04. 18:01:30

@Zsolt Kallós:

"ne kelljen minden egyes alkalommal lementeni mindent."

Pedig le kell!
Mert nincs ilyen beállítási lehetőség.

Üdv.

Tebi 2014.11.05. 11:01:29

@Zsolt Kallós: Torrentnél érdemes beállítani a torrentkliensben egy mappát, amit figyeljen és keresse a torrent fájlokat, én például beállítottam a letöltések mappát, így ha fut a kliens azonnal indul a torrent, miután letöltődött a torrentfájl, majd áthejezi onnan a torrentfájlokat.
A Word, Excel, Pdf, stb. már problémásabb, megoldás lehet mondjuk egy kiegészítő, ami a böngészőben nyitja meg őket, így ha csak gyorsan meg akarsz nézni valamit és később nem lesz szükséged a fájlra akkor az egész gyorsan megy, nem kell lementened, de a célprogram funkcionalitását nélkülözni kell.

Balii92 2014.11.06. 17:24:53

@Zsolt Kallós: ezek azok a dolgok, ami miatt én visszasírom a régi Operát. De talán egyszer ebbe is kerül valami hasonló frissítés, mert én pl nem szeretnék kiegészítőkkel szórakozni.
süti beállítások módosítása