Magyar Opera

Díjeső az Operánál

Az Opera legújabb kiadásai több díjat is besöpörtek az elmúlt napokban.

A cég új iPad-re írt böngészője, a Coast megnyerte a "leghasznosabb alkalmazás" és az "év alkalmazása" díjat a norvég AppWorks rendezvényen. Ugyanezen az estén nyerték meg a "legjobb szoftver" díjat a nemzetközi WebIT Kongresszuson.

A 17-es asztali verzió is nyert azonban egy díjat, méghozzá a brit MacWorld szerkesztői ajánlását. Összességében jobbnak tartják, mint a Safari, és külön dícsérték a Discover és az Off-road mód (Turbo) funkciókat. Az előbbi úgy látszik, hogy az angoloknak tényleg tud hasznos tartalmakat ajánlani, az utóbbit viszont nem elsősorban a gyorsabb oldalbetöltés miatt. Mivel gyakorlatilag proxy-ként működik, a segítségével el tudnak érni olyan oldalakat is, amiket a brit szolgáltatók szűrnek. Érdekes azonban, hogy még az Apple rajongók is hiányolták a könyvjelzőzést. Bár látnak fantáziát a gyorshívó ilyen célú használatában, a könyvjelzősáv mégis hiányzott nekik.

A norvég cukrászok tehát örülhetnek, mert az Operánál mostanában ipari mennyiségű torta fogy.

19 Developer, első frissítés (19.0.1310.0)

Megérkezett az új kiadás egy igen vaskos változáslistával és néhány érdemi fejlesztéssel.

  • A menüben a "Fejlesztői eszközök" almenüből megnyitható egy feladatkezelő, ami az aktuálisan futó processzeket listázza. A processzeket ki is lehet lőni.
  • A beállításokba bekerült egy power user opció, amivel szabályozni lehet a gyorshívó oszlopainak a számát. A changelog szerint bekerült egy opció arra is, hogy a csúnya, nagy Google dobozt eltüntessük a gyorshívóból, de én ezt nem találtam meg.

Elvileg az előző kiadásban található két ismert hibát is javították. A teljes változáslista mostantól nem TXT-ben, hanem az új Desktop blogon tekinthető meg.

Letöltés: Windows, Mac

SZERK:

A beállításokban az előző verzióban bevezetett "advenced settings" részen kívül van egy "power user settings" rész is. Ehhez viszont (jelenleg) nincsen kapcsoló. A profilodban találsz egy "Local State" nevű JSON fájlt. Ebben a fájlban keresd meg a "browser" részt, és szúrd be az elejére a következő sort:

"always_show_power_settings": true,

Ezután a beállításokban megjelenik a fent említett kereső dobozt eltüntető opció is. A "power user settings" kategóriába tartozó beállításokat egy villám ikon jelzi.

Köszönjük a tippet dqdb-nek.

süti beállítások módosítása