Magyar Opera

Itt a végleges Opera Mobile 14

Opera Mobile 14 logo.pngAz Opera a mai napon hivatalosan is elérhetővé tette az Opera Mobile 13-as 14-es verzióját, legalábbis az Android rendszerű készülékekre. Akik eddig is figyelemmel követték a mobil böngésző történetét, azok tudhatják, hogy az áthúzott verziószám nem véletlen. A korábbi 12-es után ugyanis most a 13-asnak kellett volna következnie.

Hogy ez mégsem így alakult annak alapvetően két oka van. Az egyik egyszerű számmisztika: a 13-as számnak ugyanis baljós jelentést tuladjdonítanak, nem utolsósorban a fő piacnak számító Egyesült Államokban.

A másik ok inkább praktikus: az Opera Mobile 14 ugyanis a cég történetének első terméke, ami elhagyja az Opera által fejlesztett böngészőmotort (ami az utóbbi években az Presto nevet viselte) és lecserélte azt az nyílt forrású, valamilyen formában a rivális Safari (iOS) és Chrome (Android) által is hasznlt WebKit-re. Ennek megerősítésére még némi kutakodás szükséges, mindenesetre aligha a most a hírekben szereplő Blink háttérre épül a mostani a verzió. Talán majd a 15-ös...

A mostani változatot már tesztelhetjük egy ideje, hiszen Opera Mobile béta néven jó ideje elérhető. A mai hivatalos kiadással annyi változott, hogy immár a korábbi presto-s Operánk helyére települne fel, frissítés gyanánt. Szóval csak óvatosan!

Terveim szerint egy nagyobb tesztet is írok majd ennek tiszteletére, ehhez azonban idő kell, így ez a bejegyzés csak amolyan kötelező hír volt, ennek megfelelő terjedelemben.

Az új Opera Mobile-t letölthetitek a telefonotok segítségével a Google Play piacteréről.  

süti beállítások módosítása