Magyar Opera

17 Next (17.0.1241.11)

A mai napon megjelent a 17-es verzió első Next kiadása.

A Developer csatornából átkerült többek között a Windowsos DPI kezelés, a fülek rögzítése, a programindítási, nyelvi és betűméret kezelési beállítások, valamit több kiegészítő API támogatása is.

A könyvjelzősáv és a szinkronizálás még alapértelmezetten le van tiltva. Az előbbi még túl bugos, az utóbbihoz pedig még nem működnek rendesen a szerverek. Ettől függetlenül a könyvjelzősáv is bekapcsolható a flags-ben.

Linuxos kiadás továbbra sincs, de a fejlesztők sokadjára is megerősítették, hogy lesz.

A 18-as verzió "nagyon hamar" meg fog jelenni a Developer csatornán. Ez a kifejezés az elmúlt időkben azt jelentette, hogy "holnap", szóval valószínűleg hétfőn vagy kedden már telepíthetjük is. Az új fejlesztések között újabb fülkezelési funkciókra, jobb automatikus kitöltésre, témákra és címsáv fejlesztésekre lehet számítani.

Teljes változáslista, a legutóbbi 16 Next óta.

Letöltés: Windows, Mac

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr315498499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2013.09.06. 21:39:18

"Linuxos kiadás továbbra sincs, de a fejlesztők sokadjára is megerősítették, hogy lesz."

De lehet, hogy előbb jön majd el a Linux éve.

littlemat 2013.09.07. 06:40:36

@penge™: Linux _desktop_ éve.
Új Opera Linuxra meg szerintem majd tavasszal. Esetleg Karácsonyra.

RaidX 2013.09.08. 05:36:14

@penge™: shared.com 100 Giga ingyenes felhő tárhely regizsztrálni kell.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2013.09.08. 23:10:12

Néhány apróság a hétvégéről:

Rákérdeztek többen is, hogy miért nem lehet saját keresőt alapértelmezettnek beállítani. MÉG azért nem, mert szeretnék átemelni a régi Operának azt a jó tulajdonságát, hogy nem tudnak bele mindenféle eszköztárak meg hasonló retkek települni. Ezt viszont jelenleg még nem tudják megoldani, ezért gyárilag le van tiltva minden ilyen jellegű módosítás. Viszont olyannyira dolgoznak az ügyön, hogy talán már a 18-asban lesz is rá megoldás.
A válasz konkrétan erre vonatkozott, de szerintem ez egy általánosabb probléma. Ugyanilyen módon elméletileg a billentyűkombókat is felül lehetne írni egy malware-rel. Szerintem ezért nem lehet a billentyűket és az egérmozdulatokat sem testre szabni jelenleg.

Aztán az elmúlt időszak történéseinek fényében volt egy olyan kérdés is, hogy ugyan miért kéne elhinni az Operának, hogy biztonságosan tárolja a szinkronizált jelszavakat. Ezt a fejlesztők is jogos kérdésnek érzik, ezért valószínű, hogy lesz majd ezzel kapcsolatban egy áttekintő írás, amint a szerverek rendesen fognak működni.

Imurai 2013.09.14. 11:41:40

Csak nekem óbégat hogy nem tud kapcsolódni az Opera szervereihez, szinkronizálni? Mondjuk ezt a presto-s időkben is csinálta. Nálam a bibi?

Imurai 2013.09.14. 11:41:40

Csak nekem óbégat hogy nem tud kapcsolódni az Opera szervereihez, szinkronizálni? Mondjuk ezt a presto-s időkben is csinálta. Nálam a bibi?

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2013.09.14. 11:55:38

@Imurai:
A szinkronizálás még nem működik. A frontend már benne van a böngészőben, de a szerverek még nem működnek. Elvileg lehet próbálgatni egy teszt szerveren, ahhoz próbál a tiéd is csatlakozni, de az nyilvánvalóan nem megy állandóan, meg valószínűleg időnként túlterhelt is.
süti beállítások módosítása