Magyar Opera

17 Developer, 3. frissítés (17.0.1246.0)

Néhány órával ezelőtt megérkezett a 17-es Developer verzió várhatóan utolsó frissítése. A tervek szerint ugyanis a jövőhéten átkerül a Next csatornába. A 17-es verzió mostantól lezártnak tekintett.

Ez azt jelenti, hogy a 17-esben már biztosan nem lesz könyvjelzőkezelő. A könyvjelzősáv viszont rengeteg hibajavítást kapott külsőleg és belsőleg is.

További újdonságok:

  • A beállításokban, a Böngésző lapon átállíthatjuk a böngésző nyelvét, ami újraindítás után lép érvénybe.
  • Szintén a beállításokban, a Webhelyek lapon a betűtípussal, betűmérettel és oldalnagyítással kapcsolatos beállításokat találunk.
  • A böngészési adatok törléséhez további finomításokat nem kaptunk, viszont a Ctrl+Shift+Del kombinációra megnyílik a párbeszédablak, így legalább már a menüben nem kell navigálni.
  • contentSettings és pageCapture API támogatás. Az előbbivel oldalspecifikus beállításokat adhatunk meg, az utóbbival pedig MHTML formátumba menthetjük a weboldalakat kiegészítő segítségével.

A teljes változáslistában elolvashatjátok a többi javítást.

Ez a frissítés tűnik eddig a leginkább instabilnak, ugyanis random fülbezáráskor kilép a böngészőből is. A hiba ismert, már dolgoznak a javításon.

Letöltés: Windows, Mac

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr605485309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2013.08.31. 14:05:35

Most vettem észre, hogy a könyvjelzősávon is tetszőleges szintű mappaszerkezetet lehet kialakítani. Helyi menüből nem működik, viszont a mappákat is egymásba lehet húzni, úgyhogy brutális lenyíló monstrumokat lehet készíteni.

RaidX 2013.09.01. 20:01:12

Remélem nem kell sokat várni egy javításra. Elg idegesítő ez a folyamatos kilépés.

summoner · http://my.opera.com/summoner1/blog/ 2013.09.03. 12:39:31

Nekem annyi kérdésem lenne, hogy a WAND visszakerül majd valamikor, mert az nagyon jó lenne ...

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2013.09.06. 10:32:29

Ha nem jön közbe semmi, akkor ma lesz 17 Next.

Szinkronizálás a legújabb tervek szerint a 18-asban lesz. Azt mondták, hogy nehezebb beállítani a szervereket, mint gondolták, ezért csúszik.

Aztán volt egy ilyen, hogy a Desktop Team mérete most már nagyobb, mint a váltáskor volt, és hamarosan még tovább akarják növelni. Konkrét számokat nem írtak.

ata4100 2013.09.06. 13:42:17

Amúgy érdekes, hogy majdnem több oldallal van bajom, mint a 12 idején. Lehet fanyalogni, hogy senki nem használ facebookot, ha rámész egy postra hasonlóan felugrik mint az indexen egy cikk. Na igen, ha elkezdesz görgetni akkor focusba kéne maradnia, 16 osban simán elpörög... De előfordul, hogy velveten egy szavazásnál nem tudom elküldeni a szavazatom, arról nem beszélve, hogy a flash videókat szörnyen kezeli, full képernyőn nagyon sűrűn megáll. Ki érti ezt.

MosoMasa 2013.09.06. 21:05:03

@ata4100: Én csak a flash videók kezelési problémát észlelem a listádból - azokat is leginkább a yt-n.
De pl. a pcforum oldalán a hozzászólások, a hsz módosítás ablak is rosszul kezelődik.
süti beállítások módosítása