Magyar Opera

Tippek és trükkök: barangolás az Opera gyorsítótárában

Sok webhely lehetővé teszi hang- vagy videofájl lejátszását, de a letöltését már nem. Ezek a fájlok általában megtalálhatóak az Opera gyorsítótárában és onnan viszonylag egyszerűen elérhetők.

Thiraipaadal Player.png
Az első módszer, hogy begépeljük a címsorba az opera:cache parancsot, majd a leendő találatok szűkítése végett beállítunk egy minimum méretet, illetőleg a keresendő fájltípust is meghatározzuk. Ha ezekkel végeztünk, akkor már csak annyi a teendőnk, hogy kiválasztjuk azt a domain címet, ahol keresni fogunk. A fájlt a "hivatkozott tartalom mentése másként" parancs segítéségével tudjuk elmenteni, amit természetesen most is a jobb gombos helyi menüben találunk.

OperaCacheView 1.4.jpg
A második eljárás talán még az előbbitől is egyszerűbb. Töltsük le az úgynevezett OperaCacheView alkalmazást, mely - nem túl meglepő módon - a gyorsítótárban lévő fájlok elérésében fog segíteni. A jobb használhatóság érdekében a fájlokat méret, típus és akár URL cím alapján is rendezhetjük. A program különösen akkor lehet hasznos, ha nagy mennyiségű fájlt kell megtalálnunk. Hordozható Opera esetében előfordulhat, hogy az OperaCacheView használata előtt be kell tallóznunk a gyorsítótár elérési útvonalát.

Végezetül pedig álljon itt a forrás, ahol további érdekességekre tehettek szert!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr734940087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littlemat 2012.11.30. 21:28:12

Dragonfly hálózati forgalom elemzés. ha ott nincs az url, akkor furmányos a stream, és cache-ben sem lesz.
Én azért szoktam ezt használni, mert nálam nem jelennek meg dolgok. (lemez cache=0, talán ezért)

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2012.12.01. 12:26:06

Nagyon régóta így használom, sok felbecsülhetetlen albumot így szereztem be :D

A_G_A 2012.12.04. 19:42:45

Mennyire kellett volna ez párszor! Köszi :)

Prefetch 2012.12.24. 19:41:20

Index video letöltése flash player nélkül:

-jobb klikk a lejátszón, elem vizsgálata
-a megnyíló dragonfly-ban az mp4-es url-re klikk
-save-ben a név végére egy .mp4 beír

A módszer tovább vihető más oldalakra is bár munkás lehet, Youtube-on pl. még nem sikerült megtalálnom, arra az operás Download Youtube Video kiterjesztést használom, az legalább a file nevet is szépen formázza.

A lényeg, hogy a forrásban valahol elrejtve, mégha pár linkel arrébb is, de mindig? benne van a direkt url, mert egyébként a böngésző/plugin sem tudná, hogy mit kell letöltenie.

Persze lehet trükkös a stream, megfelelő player, autentikáció, stb., a legutóbb pl. egy silverlight-os smooth stream-et akartam felvenni a Jaksta nevű programmal, de 5-10 min körül mindig eldobálta, így maradt a screen capture.

Ha valaki esetleg tud linket ilyesmi hackelésekhez, azt szívesen venném. :)
süti beállítások módosítása