Magyar Opera

Fogai nőttek a Barracudának (b2014)

Új előzetes, új funkció. Vagyis egy régebbi funkció továbbfejlesztése. Így lehetne jellemezni a mai előzetest. A gyorshívóról van szó. Az Opera gyorshívója először egy Opera 9.20 snapshotban jelent meg Február 28-án 2007-ben. (A Magyar Opera cikke)

Az ötlet onnan jött, hogy megfigyelték a fejlesztők: az emberek új lap nyitásakor többnyire ugyanazt a néhány címet gépelik be újra és újra, amelyek az illető felhasználó kedvenc oldalai. Ez napi több száz felesleges billentyűleütést eredményezett minden egyes nap. Az ötlet nagyon egyszerű volt és nagyon hasznosnak bizonyult. Sőt, napjainkban ez a legnépszerűbb és leginkább lemásolt funkció, melyet az Opera ihletett.

Éppen ezért itt az ideje, hogy új szintre emeljék eme sokak által kedvelt funkciót. Sokkal rugalmasabbá, dinamikusabbá és egyszerűbbé fogják alakítani, melynek az első fázisa a mai napon következett be: az új külső. Ne feledd, lesznek még változások, ez csak az első előzetes.

Tovább...

Ragnarök, avagy az Opera új evolúciója!

Frissítés! Úgy tűnik, akadt némi félreértés ezzel a kiadással kapcsolatban. Ez egy adott funkciót bemutató labs kiadás, ami alapvetően a korábban elérhetővé tett Opera 11.10.2005 előzetes és az új HTML5 értelmező összeépítéséből született. A verziószám 11.50, de ebben az esetben ez nem jelent semmit, csak megkülönböztetésül változtattak a 11.10-hez képest. Szóval a leendő funkcionalitásokat illetően senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket...

Ma megjelent az Opera újabb (Labs) verziója egy új Ragnarök kódnevű HTML5 feldolgozó algoritmussal.

Alább a megjelenés alkalmából készült operás bemutatkozó cikk fordítását olvashatjátok, aminek eredetije az Opera Labs oldalán jelent meg.

A legkirályabb HTML5 demó, amit látni fogsz ezen a héten.

A Web tele van canvas demókkal, HTML5 videó lejátszókkal, drag n' drop cuccokkal és társaival. De itt egy demó, amely valószínűleg a legkirályabb, amit ezen a héten látni fogsz. Felkészültél?

<b><i>Yo!</b></i>
Ássunk mélyebbre. A fenti elemek hibásan vannak beágyazva. A legközelebbi elemnek (esetünkben az <i>-nek, kellene az első helyen lenni a bezáró tageknél. Mit csinál a motor a DOM fával ilyen esetekben különböző böngészőknél? Leellenőrizhetjük a Dragonfly-jal és és ennek más böngészőkben lévő megfelelőjével, vagy Ian Hickson DOM viewer-ének használatával. Az Internet Explorer 9 és Safari 5 ebben az innerHTML-ben:
<!DOCTYPE HTML>
<html><HEAD></HEAD><BODY>
<B><I>Yo!</I></B><I></I>
</BODY></html>

miközben az Opera, Firefox és a Chrome ezt produkálja:

<!DOCTYPE HTML>
<html><HEAD></HEAD><BODY>
<B><I>Yo!</I></B>
</BODY></html>
Tovább...
süti beállítások módosítása