Magyar Opera

Opera Mini 6: már iOS-re is

A mai napon iOS-re is elstartolt a világ legnépszerűbb mobilos böngészőjének, az Opera Mininek a 6-os verziója. Mint ismeretes az Apple operációs rendszere iPhone-on, iPad-on és iPod-on fut, a Mini pedig mindegyikre elérhető az Apple Store-ból.

Nem maradtak ki belőle a máshol már megismert újdonságok, így a frissített kezelőfelület, a kétujjas nagyítás - ezt sokan várták a korábbi verzióktól is - és finom görgetés, vagy a linkek megosztásának lehetősége. A lehetséges felhasználói tábor elég nagy, így megérte extra funkciókat is betenni, gyaníthatóan emiatt késett eddig a kiadás. Ez alatt elsősorban az optimalizáltságot kell érteni, hiszen a böngésző kiválóan alkalmazkodik például az iPhone 4, illetve az iPad-ok kijelzőjének méretéhez és felbontásához.

Bár az iOS alapértelmezett böngészője, a mobil Safari komoly versenyzőnek számít a piacon, az Opera Mininek - ami szinte egyedüli külsősként kerülhetett be a rigorózus Apple Store böngésző alkalmazásai közé - sikerült meglehetős népszerűségre szert tennie a mobil iFelhasználók körében is. Példának okáért az Opera márciusi webes jelentése szerint az Egyesült Államokban a Minit futtató készülékek közül az iPhone a legnépszerűbb, akárcsak Németországban, vagy Spanyolországban. Az előkelő második helyet is több államban megkaparintotta, például Olaszországban, az Egyesült Királyságban illetve - és ez némileg meglepetés - Magyarországon(!).

A kiadás alkalmából egy kis videó is készült, amit lentebb láthattok. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de mintha mostanában egész jó kis promó videók érkeznének az Opera háza tájáról...

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr212929651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesmoryser 2011.05.24. 22:52:06

@cousin333: Ez lenne a Speed Dial helyett/mellett a kezdőképernyő?

blogkommenter 2011.05.25. 16:18:51

Sírva könyörgök segítsetek!
Opera Mini-ben hogyan kell cache-t törölni? Kell egyáltalán?
Köszi!

Teddy Beer 2011.05.26. 19:42:21

@blogkommenter: Nem kell. Miért akarod törölni?

sBc 2017.09.06. 22:27:40

iPhone 8 megjelenésére az iOS-re szánt Opera Minit felfrissítik.
Androidos szintre emelkedik.
süti beállítások módosítása