Magyar Opera

A nap képe

Mi az ismerős a képen?

innovation

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr312855484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ata4100 2011.04.26. 10:22:01

Háboroghatnék de felesleges. 10 év múlva ez is Chrome találmány lesz. :D Már ha lesz még akkor.

X8 2011.04.26. 13:22:23

semmi ismerös nincs rajta
mert ugye ebben a szar operában kikapcsolni nem lehet érdekes ott igen

HyperKiller 2011.04.26. 13:31:57

trolololololo
GTFO
STFU

De mit csodálkoztok a firefox is behúzta az opera design-t és meg se lett szólva az Operánál.

szentark 2011.04.26. 14:31:44

Tömören : POFÁTLANSÁG!

Mesant 2011.04.26. 16:02:57

Ez miatt nem fáj a fejem, de hogy vagy 30 hozzám, nekem személyesen írt levelet levélszemétnek minősített az Opera, az azért jobban izgat...

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.26. 16:18:29

@Mesant: Nem tudom min kell kiakadni. Mutass egyetlen megbízható spamszűrőt. Én azt mondom, kezdetben inkább akadjon fel olyan levél a rostán, ami nem spam, minthogy véletlenül megjelenjen egy spam a valódi levelek között.

MosoMasa 2011.04.26. 18:23:53

@penge™: Ne akadjon fenn! Inkáb eresszen be néhány spamot, amit majd kézzel bejelölök, de a saját levelemet ne! Nem mindenki turkál a szemetesben - és ha azt állítja be, hogy vágja ki a pcsába a spamokat?
Mint korábbban említettem: nekem összes, több ezer levelemet minősítette spamnak és kihajintotta! és ez nem az első eset!

Dzsini 2011.04.26. 18:35:32

@MosoMasa: akkor egy mozdulattal (jobbgomb-tulajdonságok) kikapcsolod a tanuló spamszűrőt, és rábízod a Gmail (szintén hibázó) szűrőjére a dolgot. Az is kihajított nekem már ugyanúgy fontos emaileket, az Opera is.

MosoMasa 2011.04.26. 19:01:06

@Dzsini: Senki nem mondta, hogy egy sem hibázik. De nem vágja ki az összes levelemet. és egyébként is szr a gmaillal, de az már más kérdés.
Érdekes, hogy más levelezőben, pl a TB-ben gmaillal, de más fiókokkal kapcsolatban is elvétve van hiba.
Nem kellene hisztizni, ha valaki nem nyalja körbe az operát mindenáron.

Dzsini 2011.04.26. 19:20:57

@MosoMasa: szó nincs hisztiről vagy körbenyalásról, ez a fórum azért van, hogy segítsünk egymásnak. Arról van szó, hogy egyszer be kell állítani mindent, hogy működjön. Ha neked az Opera tanuló szűrője problémás, és nem nyomsz rá egyszer sem(!) arra, hogy ezek a levelek nem spam-ok, akkor ki kell kapcsolni, az kb. 3 klikk. Ha meg akarsz bízni a tanuló szűrőben, akkor viszont egy kicsit segíteni kell, hogy tanulhasson. Úgy nem megy, hogy rázúdítasz 6000 levelet, és ő találjon ki mindent pont úgy, ahogy szeretnéd - ha talál 1000 új levelet ugyanattól a címtől egyszerre, akkor persze, hogy spamnak tartja, mert még nem tudja mi nem az, és mi az. Nekem is kivágott hozzád hasonlóan egy csomó levelet, azokat visszaállítottam kb. 1 perc alatt (kijelöl, klikk "nem spam"), azóta rendesen működik, nem veszett el semmi, és elkap pár olyasmit, amit idáig a Gmail szűrője nem, hiába nyomkodtam azt a forrást spamnek a Gmailben. A hibás pozitívokat pedig hetente egyszer átnézem, ahogy eddig is - csak most az Operában (mert onnan is látom), míg régebben a Gmailben.

Abban egyetértek, hogy a spamszűrőt alapból lehet, hogy ki kellene kapcsolni, és csak kérésre (kérdésre) bekapcsolni, de ettől még a felháborodásod úgy érzem nem megalapozott.

Mesant 2011.04.26. 19:31:30

@MosoMasa: Igen nekem is ez volt a baj azzal a 30 levéllel, nem győztem elnézést kérni... Ilyet még az a szar Outlook express sem csinált soha velem...

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.26. 19:32:37

@Dzsini: "Abban egyetértek, hogy a spamszűrőt alapból lehet, hogy ki kellene kapcsolni, és csak kérésre (kérdésre) bekapcsolni"

Teljesen felesleges lenne, mert akkor az lenne a probléma, hogy "szarfosmertnincsbennespamszűrősem".

A a valódi problémákon/hiányosságokon való bosszankodást és a trollkodást úgy lehet megkülönböztetni egymástól, hogy utóbbi esetében miután választ kapott az illető, a komment(ek) megírása jóval több időt vesz igénybe, mint a probléma orvoslása.

Mesant 2011.04.26. 19:45:58

Én bosszankodom, nem trollkodom, imádom az Operát, szeretném ha még jobb lenne, de hogy kitolt velem, azt nem hallgatom el. Lehet hogy én vagyok a hülye mert nem kapcsoltam ki időben a szűrőt, de tanultam az esetből.

Fénnyel teli esernyő 2011.04.26. 20:19:38

@Mesant: ilyen szempontból velem is kitolt. Beállítottam a levelezőt, majd nem akartam használni, és töröltem a leveleket. Csakhogy az alapbeállítás nem hagyott másolatot a szerveren...
Aztán rájöttem, hogy az összes levelezőprogram így működik! Tanulság: megvolt. Előbb átnézni a beállításokat, aztán élesíteni a gyakorlatban!

MosoMasa 2011.04.26. 21:42:00

@Dzsini: na én meg nem fogom lesegetni a szűrt leveleket, legfeljebb időnként.

"rázúdítasz 6000 levelet, és ő találjon ki mindent pont úgy, ahogy szeretnéd... " Érdekes, ez csak az operának nehézség.
Nem várok különösebbet tőle, sak hogy ha belinkelem az imapot, akkor ne dobálja ki a nekem címzett leveleket, amik évek óta ott vannak, szűrt levelek, és egyébként is!
de szót sem szólnék, ha egyszeri, "véletlen " eset lett volna!
azzal meg ugye nem sokat sígítesz, hogy előadod a nagy tudodrt, és kiadod az ukázt, hogyan lehet buherálni.
Sok spamszűrőt és levelezőt teszteltem már, úgyhogy tudom mit kell tenni.

Dzsini 2011.04.26. 22:10:04

@MosoMasa: Nem buherálás, hanem beállítás lenne a feladat, de ha tudod, akkor már csak az a kérdés, hogy miért is nem teszed ahelyett, hogy itt a billentyűzetet koptatod? Ahogy írtam kb. 1 perc volt a spambe került levelek visszaállítása, azóta pedig normálisan működik a szűrő - valamint az is érthető, hogy akár az új, akár az "évek óta, cimkézett és egyébként is" levelek ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint az újak - a szűrő frissen tanul, nem bízik meg semmilyen külső rendszerben, mert attól, hogy Gmail van az emailcímed végén / vannak régi leveleid, attól még miért lenne egyik levél jobb mint a másik? Erre próbáltam utalni azzal, hogy tanítani kell a tanuló szűrőt, vagy kikapcsolni - ha neked egyik sem tetszik, akkor miért is az Operával van probléma?

Persze nyűglődni mindig egyszerűbb, ez kiválóan látszik itt a hozzászólások között - egy párperces elfoglaltság helyett napokig képesek itt többen ugyanazokat a köröket futni anélkül, hogy megpróbálnák egyáltalán értelmezni azt, amit a másik nekik odaír, vagy kipróbálni a böngésző által nyújtott lehetőségeket (pl. beállítások, menük, ilyesmi).

Természetesen tisztelet a kivételnek, de az új verzióknál, funkcióknál nagyon sok ilyet látni. Ők szokták általában rögtön el is temetni egész Norvégiát a céggel együtt, és mindenkit jól megfenyegetni azzal, hogy most már istenbizony feltelepítenek egy másik böngészőt, és akkor jaj nekünk, és különben is ezért nincs rendesen elterjedve a böngésző.

Lassan lehetne egy "best of"-ot összegyűjteni az ilyenekből. Kár, hogy több sértődés lenne belőle, mint nevetés.

MosoMasa 2011.04.26. 23:04:33

@Dzsini: Jó, legyél krva okos akkor, ha szerinted normális jelenség az, ha így kidobálja a leveleket.
Fsza akkor, baromi jó az opera levelezője.
oszt akkor mi van, ha történetesen olyannak teszi ezt, akinek fngja sincs ezekről a beállításokról?
Ha egy alapbeállítás nem jó, nem jól működik, az bizony a szoftver hibája és nem a felhasználóé, aki nem azzal kezdi, hogy azonvást átállítgat mindent!
nem beszélve hogy ha imapot állítasz be, rögtön elkezdi szedni a fejléceket, és mire kikapcsolod, a felét kidobálta.
Hagyjukmár!
Nyűglődni láthatólag meg te nyűglődsz, főleg, hogy olyan dolgokat akarsz a számba adni, amit nem mondtam.

Teddy Beer 2011.04.27. 00:55:20

Úgy néz ki már senkit nem érdekel ez a kép. Érthető. :)

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2011.04.27. 04:24:14

Hát igen megcsinálják rendesen amit az Operások nem.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.27. 06:29:53

@MosoMasa: Hogy mi működik jól és mi nem, az relatív. Ha van egy rakás levelem egy olyan fiókban, amit évek óta csak weben látogatok és úgy (hogyismondjam), átlagfelhasználós az egész, avagy 1 "Szia Gizike!" típusú levélre jut 3 hírlevél és 5 wellness és utazási hirdetéses spam (ezek nagy része természetesen az inboxban, mert a Gmail spam szűrője addig jó, amíg olyan szabvány spameket kapsz rá, mint például a viagrareklám, de már egy egyszerű "Szia, hallottál-e az új SMSWeb Warez, vérPistikés oldalunkról?" levél is átesik a rostán.

Tehát szerintem inkább az a spamszűrő, ami letöltéskor átellenőriz minden levelet.

Régebben, mikor aktívabban leveleztem szinte már utáltam amikor a Thunderbird lerántotta a leveleket, aztán jelölgethettem meg újra mindet, hogy ez spam, ez meg nem az.

@Nameless®: Aha. Látványos és zsír, csak az a baj, hogy eddig az első verzió óta nem voltak képesek valódi innováció(ka)t letenni az asztalra.

Vagy olyan rövid a memóriánk, hogy talán elfelejtettük?
- 3. vagy 4. verzióban lett benne kikapcsolható a helyesírás-ellenőrző.
- Rá 2 verzióra lett benne magyar nyelvű helyesírás-ellenőrző (ráadásul szégyenszemre Hunspell-t használnak ők is).
- A mai napig nem lehet például kikapcsolni az oldalspecifikus zoomot. Rázoomolok egy tabon valamire, akkor az összes adott domain alá tartozó oldalon akkora lesz a nagyítás mértéke.
- A mai napig nem lehet HTTPS-en engedélyezni a kiegészítőket.

MosoMasa 2011.04.27. 08:39:48

@penge™: Én nem tudom miféle kitekert logikával bírsz, de elég érdekes. Az autozoommal kapcsolatban is azzal jössz, hogy te a részleteket akarod nézni és ne kelljen már kattintanod azért, hogy azt láthasd - hát szerintem az emberek nagyrésze biztos hogy elsősorban az egészet akarják látni, és ha az tetszik, akkor kíváncsi a részletekre, hogy milyen, hogy megfelelő-e, stb.
A spamokkal is csak így van ez: az a néhány pistikés levél ( egyébként egy sem érkezik be pl. TB alatt - nem tudom te mikor és miként használtad egyébként a tb-t, de egészen jól és nagyon is kénylmesen működik a szűrője), ha beesik, inkább kattintok - ugye ott a Dzsini barátunk által bőszen emlegetett tanuló mód - minthogy szemétbe kerüljön egy nekem fontos levél és ne lássam időben. Márpedig spéci nekem fontos, hisz interneten keresztül dolgozom, egyáltalán nem mindegy, hogy észreveszem-e a levelet, avagy csak késve - de azt gondolom, egyébként is. Egyáltalán nem kényelmes, ha nekem több fiókot/mappát kell lesegetnem, mikor igen feszes határidőim vannak. Azt hiszem ez nem kifejezetten egyéni meglátás, hanem egyszerű logikával is belátható.

De mindegy, legyen bárhogy is, akkor sem normális, ha egy levelező kidobja leveleimet, és összekutyulja a az egyébként valóban kidobot spamokkal, ill. szeméttel - mondom, nem az első ilyen és ehhez hasonló húzása.
És igenis nem elfogadható az sem, semmiféle magyarázattal(!), hogy nem képes rendesen csoportosítani a gmail fiók leveleit, hogy nem képes az elküldött leveleket címzettként rendezni, stb... - de ezt már kitárgyaltátok itt többször, hogy sajnos ez így van.

Én készséggel elhiszem, hogy vagytok itt (vagy vannak itt ) fanatikus opera rajongók, de a hibákat nem kimagyarázni kellene, hanem megbeszélni, jelezni - többre jutnánk, mint a híres neves csicsamicsa bannerek erőltetésével, meg hasonló halvaszületett "népszerűség növelő" ügyletekben gondolkodni.
Magam, szeretem az operát, ha tudom, kifejezetten csak azt használom az összes nyűgjével együtt ( persze mindnek van valami húzása), de vannak dolgok, amiket nem lehet eltussolni - azt gondolom ennek a blognak is többek között a célja az (kellene, hogy legyen), hogy előre vigye az operát, ne pedig buherákkal és mondvacsinált szépítésekkel, hogy nem mondjam álságossággal hozzáállni - mert mint tudjuk a törénelemből ( sajnos a sajátunkból is) , hogy ezzel egy egész országot tönkre lehet vágni, nem egy éles piacon egy relative kis részesedésű szoftvert.

De ha már itt járunk, az extensionok között vannak érdekesek:
A MakeLinks nevű cucc bizonyos beállításai mellett nem működik a google fordító!
A másik: a RemakelLinks mellett nem működik a jelszókezelő.
Legalábbis nálam, ha van kedvetek ellenőrizzétek, ha tudjátok jelezzétek.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.27. 09:48:14

@MosoMasa: 1. Mióta megírtam a postot és van rá userJS (hangsúlyozom, nem BEÉPÍTETT funkció, hanem userJS, ami minden egyes kép betöltésénél lefut, még ha az egy favicon méretű valami is) azt hiszem nem sűrűn láttál panaszkodni. Innentől (habár a plusz felesleges userJS miatt még továbbra is aktuális a probléma) már csökkent a prioritása.

Ha az egészet akarja látni, akkor ne nyissa meg a thumbnailt, vagy vegyen nagyobb monitort. Egyáltalán nem is értem mi a tökömért kell a megapixeleket halmozni, amikor a nyomtatás már nem divat máshol meg úgysem veszi senki hasznát, amikor a legnagyobb kereskedelmi forgalomban lévő monitor 2560x1600, mínusz Windows tálca, mínusz eszköztárak/ablakkeretek, ha nem nyom az illető F11-et.

Ezzel szemben például számos olyan eset van, amikor kifejezetten idegesítő.

Például egy weboldalról készült screenshot (ami szélességében 1000 pixel alatt van, de hosszában 8000+ pixel).

Tisztában vagyok vele, hogy az emberek többsége nem kíváncsi a részletekre (ezért tart itt a világ), de az még nem ok arra, hogy másokat is RÁKÉNYSZERÍTSENEK erre.

De nem tudom ezt minek hoztad újra fel, mivel mint mondtam: A userJS óta csökkent a prioritása. A dispatchEvent bug és a 10.50 óta nem működő JS alapú BBCode menü is jobban zavar.

A TB-t 2.0-ig használtam. Gondolom mivel Mozilla, az alap lassúsága ugyanúgy megmaradt, ahogy a Firefoxnak sem sikerült leküzdenie. 5000+ levéllel 3-4 fiókkal már döglődött.

Utána, mivel az RSS-t amúgy is használtam Operában (amihez akkoriban még aktiválni kellett az M2-t, hogy legyen oldalsáv és használható legyen a kuka, a kukához még most is), ezért visszatértem rá egészen addig, amíg a tököm tele nem lett vele és el nem kezdtem Gmail webes felületet használni (10.00-ig), amikor is a Gmail webes felülettel lett tele a tököm (Still waiting..." és társai), de az utolsó csepp ez volt: i0.simplest-image-hosting.net/168bf183b2abe8bc9188aacc163dd507/gmail-ing.jpg

"minthogy szemétbe kerüljön egy nekem fontos levél és ne lássam időben."

1. A Spam mappát így is-úgy is meg kell nézni, mert sosem tudhatod, hogy nem került-e bele olyan levél, ami fontos.

2. Amikor van benne levél, akkor félkövér a neve és ott van zárójelben, hogy hány levél van benne. Ha ez nem szúrja ki a szemed, az már a te bajod.

3. Ha már mindenképp ekézni akarod valamiért akkor tedd azért, hogy a spamnek jelölt levelekben nem tiltja le automatikusan a külső elemeket függetlenül az alapbeállítástól. Az egyetlen, ami miatt ez nem biztonsági kockázat, hogy M2-ben nem futnak a scriptek. De attól még ha egyedi URL-ről ágyaztak be képet, akkor a spamer tudhatja, hogy a fiókod aktív, mert elolvastad a levelet.

"több fiókot/mappát kell lesegetnem"

A Spam mappa globális, ahogy az Unread és a Received is, ha már itt tartunk...

"nem képes rendesen csoportosítani a gmail fiók leveleit"

View->Threaded

Az meg, hogy egyenként nem csoportosítja (pl új hozzászólás értesítők) zavar engem is, de veled ellentétben belátom, hogy az EGYÉNI PREFERENCIÁMON KÍVÜL nem tudok felhozni semmi olyan ultimate érvet mellette, amit ne tudnának felhozni ellene. És globálisan még mindig többségbe van ez a típusú nézet, mint a Gmail-féle mindent csoportosító.

"nem képes az elküldött leveleket címzettként rendezni"

Olvasni tudsz-e? Ezt már legalább háromszor leírtam (nem tudom, hogy mindháromszor neked-e), hogy attól, hogy (a GLOBÁLIS Sent mappát leszámítva) "From" van írva a fejlécben még a "To"-ra vonatkozik. De ha megnéznéd, akkor látnád, hogy arra vonatkozik, mivel nem a te neved van minden levél mellett, hanem annak a neve, akinek küldted.

Tudod az Opera már csak ilyen innovatív, ahogy nem volt külön újratöltés/stop gomb sem, hanem egybe volt mindig a kettő.

Ugyanígy teljesen felesleges lenne "To" mező a neked érkezett nézetekben és "From" mező az általad küldött leveleknél.

Legközelebb mibe kötsz bele? Hogy a gyári skinben a gombok feletti árnyék nem úgy csillan, mint Firefoxban? :D

"ezzel egy egész országot tönkre lehet vágni, nem egy éles piacon egy relative kis részesedésű szoftvert."

Akkor az Apple példáját kéne követni? Csak jót és szépet szabad írni az Operáról, az összes többi komment már az elküldés pillanatában ki lesz moderálva?

Én úgy gondolom elég objektív ez a blog, talán a valamilyen specifikus terméket népszerűsítő oldalak között az egyik legobjektívebb, gondolok itt arra, hogy a nem igazán szoktuk még az alpári módon megnyilvánuló usereket sem kivágni/kimoderálni és még én, mint szerkesztő is le szoktam írni, ha valami csípi a szemem.

Az Opera fanboy nagyon ritka. De ha érdekel: Ott volt a My Operán Purdi. Na ő igazi vérfanboy. Vagy ott van Chirpie, aki a "Give back the old display:none behavior!" topicban is droidként ismételgeti a "compatibility" szót.

De Operások között nem gyakran látsz vérfanboyt, mint amilyen Apple, Google vagy Firefox berkekben mindennapos.

Haavard például részrehajló, de mivel a QA tagja, nem igazán mondhatja ki minden esetben a véleményét, ha az összeegyeztethetetlen a céggel.

Rijk egész normális ahhoz képest, amit akkor gondoltam róla, amikor elkezdte magyarázni valamelyik 10.5x snapshot kommentjei között, hogy miért is jó az nekünk, ha az útvonalakat (UserJS, UserCSS, letöltés) nem tudjuk kézzel szerkeszteni, csak tallózni, ami aztán végül a véglegesig meg lett vétózva.

"De ha már itt járunk, az extensionok között vannak érdekesek"

Megkeressem a 2009-es, 2010-es kommentjeim között azokat, amikben leírtam, hogy ezek várhatóak, ha megjelennek a kiegészítők és hogy ezek az összeakadások és mellékhatások már a UserJS-eknél is megfigyelhetők voltak? :-)

A kiegészítőket örülhetsz, ha egyáltalán 6-12 hónapnál tovább fejlesztik rendszeresen, azt ne várd, hogy azt majd korrekt módon le is tesztelik az összes létező kombinációban.

Például a Google Translate-ot használó kiegészítők a rejtett iframe miatt 97/100-ra törik az Acid3-at, mégis fél éve még annyira nem voltak képesek a készítők, hogy belerakják a
// @exclude http://acid3.acidtests.org/*-ot a UserJS headerbe.

MosoMasa 2011.04.27. 10:08:25

@penge™: nem érdemes válaszolnom, úgy látom komoly szövegértési gondjaid vannak!
De azért ha már itt járunk, ti, te vagy felháborodva azon ha a "rosszat" is leírom- NE! próbálj olyan dolgot a számba adni, amit nem írtam - ezt már mondtam! Ha írok valamit, akkor azt, mondjuk úgy az opera érdekében, az opera közösség érdekében teszem, nem pedig trollként a fikázás kedvéért, mert vannak oolyanok is itt bőségesen, tudod jól - ha ez nem érthető, akkor sajnálom.

Leírtad a to meg a from dolgot, én értem is, csak nem látom, mert ha kiesik a szemem akkor is csak a saját nevemet olvasom a mezők alatt és hidd el, nem azt lesem, hogy mi van írva a mező felett, mert az érdekel a legkevésbé.
Sajnálom.

Azért ha már az ember egy észrevételt tesz, az is kötözködés ( az említett extension dolgok)??? Hihetetlen. Ha az ellenkezőjét írom, akkor meg az a baj?
Akkor mit szabad itt írni?
Tettem egy észrevételt - én nem vontam le ebből semmiféle következtetést - ezt te ragoztad túl -, gondoltam jól jön az infó, akár másnak is, hogy figyeljen, vagy ha tud javítson, tesztelje, vagy bármi. Ez is baj?

Az évek alatt egy egy kifejezetten utálatos blogot találtam a neten, mégpedig a félrefordítások blogját, ahol csak és kizárólag egyetérteni lehet a blog írójával íróvival - egy kicsit úgy érzem itt is errefelé halad a dolog, ha már észrevételt sem lehet tenni.

Chuck Boung Ace Eck 2011.04.27. 11:49:05

@penge™: Azért sokszor jól jön az auto átméretezés. Pl. ha az általad linkelt képen (a gmail-esen) a szöveget végig akarnám olvasni, akkor azt megtehetném görgetés nélkül is, elvégre a betűk még mindig olvashatóak kicsinyítve is.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.27. 13:29:12

@MosoMasa: Karatekiflit ettél? :D A kiegészítőkkel kapcsolatban milyen negatív fennhangot érzékeltél? Egyszerűen leírtam azt, amit régebben leírtam: Bármilyen third-party fejlesztés magában foglalja az instabilitás és alkalmazás-ütközés lehetőségét.

Ez hatványozottan nő, ha a fejlesztők többsége olyan, amilyen. Már létező beépített funkciókat pótol, esetleg olyan kiegészítőket csinál, aminek annyi létjogosultsága van egy böngészőben, mint szivargyújtóról működő kávéfőzőnek egy Smartban. Biztos van, aki hasznát veszi, jó marketinggel talán még akkora sikereket is elérhet, mint ez: (www.octanecreative.com/Parodyville/as_seen/images/DVD_rewinder.jpg )

Vagy esetleg amúgy tök jó fejlesztés lenne, csak bugos, vagy a fejlesztő rossz irányba fejleszti.

A beépített funkciók esetén pedig lassúság a hátrány, de ez jelen körülmények között egyben előny is.

Gondolj bele, ha még ennél is fejlettebb lenne az API (mint Firefoxnál). Lenne már legalább 5-féle CoverFlow, de olyat, mint Ghostery akkor sem portolnának Operára).

Mit ragoztam túl? Csak megállapítást tettem, miszerint bejött a jóslatom.

És azt is leírtam, hogy milyen az átlag fejlesztői mentalitás. De lehetne nekik jelenteni angolul a kiegészítős oldalon, mivel ezt a blogot nem igazán olvassák.

Végül: Mondtam rá egy rossz szót is?

@Chuck Boung Ace Eck: Igen, ebben az esetben még igen (bár ablakmérettől is függ), de mennyivel bonyolultabb középső egérgombbal bekapcsolni az autoscrollt és csak pár millimétert mozdítani az egéren?

Lehet példákat felsorolni ellene és mellette is, aztán végül oda jutunk, hogy egyéni preferencia kérdése az egész. Akkor meg felesleges rajta vitázni és nem is vitázott volna rajta senki, ha beleraknak egy checkboxot az opera:configba.

MosoMasa 2011.04.27. 13:58:59

@penge™: Hát nem tudom - minden esetre elég érdekes hangsúllyal adod elő időnként a reakciódat.

tdaniel 2011.04.27. 18:15:07

most láttam az Opera fészbúkos részén :)

nem semmi :

lolsnaps.com/upload_pic/3510.jpg
süti beállítások módosítása