Magyar Opera

Költözés Opera Mail-re

Néhány hete vált publikussá a még régebben beharangozott My Opera Mail.

A szolgáltatás a FastMail-ből nőtte ki magát, tehát a sebességre és a megbízhatóságra már most sem lehet panasz.

Emellett a szolgáltatáslista is elég korrekt, habár a Gmaillel webes felületen még nem veszi fel a versenyt. A kérdés már csak az, kinek van szüksége webes felületre, amikor itt van nekünk az M2? :-)

  • 1 GB tárhely (a jövőben növelik)
  • IMAP szerver: imap.myopera.com port 993 (SSL only)
  • SMTP szerver: smtp.myopera.com port 587 (STARTTLS only) vagy 465 (SSL only)
  • @myopera.com végződésű e-mail cím

Ez a leírás azért született, hogy a kezdeti nehézségeket megkönnyítse.

Először is, Mail Fetching még nincs, tehát a váltás csak olyan szolgáltatókról lehet teljes, ahol van lehetőségünk átirányításra. A Gmail ilyen.

A leveleket bármilyen POP3 vagy IMAP képes szolgáltatóról át tudjuk másolni az M2 segítségével, csak vegyük fel a kívánt szolgáltatót, ha van IMAP, akkor lehetőleg azt használjuk és várjuk meg, amíg letölti a leveleket.

Miután ezzel megvagyunk, vegyük fel a My Operás fiókunkat is az M2-be.

Ha előtte mappákba/címkékbe rendeztük a leveleinket, akkor látszólag akadályba ütközhetünk, pedig nem. Kattintsunk jobb gombbal a My Opera fiók INBOX mappájára, majd válasszuk a Tulajdonságok menüpontot.


A felbukkanó ablakban kattintsunk a Hozzáadás gombra és adjuk meg a kívánt nevet a mappának. Itt elismételném a számítástechnikában mai napig javasolt íratlan szabályt: Lehetőleg kerüljük az ékezeteket és nem angol ábécé karaktereit.

Miután létrehoztuk a kívánt mappákat, hozzá is foghatunk az exportálásnak. Válasszuk ki a forrás fiók importálandó mappájának tartalmát (Ctrl+A), majd egérrel fogjuk meg és húzzuk rá a My Opera fiók célmappájára.

Ezt a műveletet ismételjük el annyiszor, ahány mappánk van.


Ha esetleg az első alkalommal a képen látható hibaüzenetbe ütköznénk, megkímélhetjük magunkat tőle, ha a forrásfiók beállításainál a Bejövő fülön kiválasztjuk, hogy a levéltörzs töltődjön le teljes egészében.


Ha a minden levelet beimportáltunk a My Opera fiókunkba, használatba is vehetjük azt. Utolsó simításként (ha a forrásfiók képes rá) webes felületen irányítsuk át az oda érkező leveleket a My Operás fiókunkba. Az átirányítás mail fetching esetén is jobb, ugyanis ilyenkor azonnal megérkezik a levél, nem csak x idő (ami általában fél óra és 1 óra között mozog) elteltével, amikor a szerver újra ellenőriz.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr682838465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2011.04.19. 17:29:40

Amúgy az Opera Mail webes felületének fordítása már elkészült egy ideje, arra várok, hogy alkalmazzák.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2011.04.19. 19:53:46

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, várhatóan mi is át fogunk költözni a Gmail-es címről.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.04.20. 01:42:18

Hát ja, annyi előnye mindenképp van, hogy webes bejelentkezéskor nem akarja (minden alkalommal) elkérni a telefonszámomat, nevemet, lakcímemet, vércsoportomat, arra az esetre, ha véletlenül lenyúlnák a Google Acc-om.

Emellett az IMAP kezelése tette be nálam a kaput. A Gmail-t sajnos tényleg csak így, ilyen elcseszett módon lehet kezelni kliensből, hogy az All Mails mindenképp ott van (ha nincs, akkor már problémák vannak). Én meg szeretek archiválni, a kliens pedig nem azért kell, hogy több ezer levelet tároljak benne (az indulást is lassítja), hanem azért, hogy gyorsan és kényelmesen megkapjam az aktuális levelezésemet, az ezredforduló előtti levelek pedig biztonságban elpihennek egy szerveren.

@Karbonade: Engem inkább az érdekelne, hogy az opera.com ügyében van-e előrelépés? Mert ez így már tényleg vicc, hogy a legutolsó társoldal is le lesz fordítva (beleértve a komplett súgót), de a főoldal, a legfontosabb (amin van kemény olyan 500 karakternyi szöveg, aminek a 70%-a statikus) még mindig angolul köszönti a felhasználókat.

Teddy Beer 2011.04.20. 08:57:05

Én mindig pop3-at használok a kliensben, meg nem tartom egy szintűnek ezt és a hotmail, vagy a gmail-t. Meg igazából ez a költözés nem csak egyszerűen technikai kérdés.

"A szolgáltatás a FastMail-ből nőtte ki magát, tehát a sebességre és a megbízhatóságra már most sem lehet panasz."

Amíg a kutya se használja még az a fura, ha lassú.

ZeGa 2011.04.23. 11:11:15

Másnál is kétszer jeleníti meg a gmail-es leveleket M2?

ZeGa 2011.04.23. 11:54:37

@penge™: Kapcsolgattam már mindent, de már nem érdekel :) Átálltam myoperás címre. Jobb lesz ez így nekem, szerintem.
süti beállítások módosítása