Magyar Opera

Kiegészítő ajánló: AdvancedPopup

  • Utálod, hogy bizonyos oldalak teljesen indokolatlanul használják a target attribútumokat?
  • Mivel ismered az Operás trükköket (akár keresőformokban, címsorban is Shift+Enter illetve Ctrl+Shift+Enter) teljesen feleslegesnek tartod, hogy bármi új lapon nyíljon meg?
  • Szeretnéd, ha a javascript: kezdetű linkekre is érvényes lenne a Shift+klikk illetve Ctrl+Shift+klikk?
  • Esetleg régi álmod, hogy az MDI ablakok ne csináljanak maguknak új fület?

Ha ezek közül akár egyre is "Igen" a válaszod, akkor mindenképp próbáld ki az AdvancedPopup nevű kiegészítőt.

Működése:

Kétféle beállítási lehetősége van. Az egyik a globális beállítás, amit az Opera gomb → Kiegészítők/Extensions → Kiterjesztések kezelése/Manage Extensions → helyen érhetsz el a csavarkulcs ikon → Beállítások/Preferences menüpontjára kattintva. Ez minden oldalra érvényes lesz.

A másik a domainspecifikus beállítás, amit a kiegészítő eszköztáron lévő ikonjára kattintva érhetsz el és módosíthatsz eltérően a globális beállításokról. Ez csak az adott domainre lesz hatással.

Itt természetesen a 4 funkciót határozhatod meg, hogyan működjön (illetve működjön-e)

No key: Sima bal egérkattintásra
Shift key: Shift nyomva tartása mellett kattintva
Ctrl key: Ctrl nyomva tartása mellett kattintva (vedd figyelembe, hogy képen, illetőleg képet tartalmazó linken elkövetett Ctrl+klikk a képet mentésre kínálja fel).
Shift + Ctrl: Ctrl+Shift+kattintás mellett

Funkciói:

DisOpenWin: Minden lehetőséget kiiktat, hogy valami új lapon nyíljon meg, legyen az target="_blank" vagy éppen window.open

InsidePopup: Az MDI ablakok helyett belső ablakok jelennek meg az adott fülön belül. Hátránya, hogy a mozdulatparancs, illetve Ctrl+W az egész fület bezárja, tehát ezt a popupot csak a sarkában lévő X-el lehet bezárni.

TargetPopup: Amik popup-ként nyílnának meg normál esetben azok rendes popupként nyílnak meg ezzel a beállítással.

ForcePopup: Mindenképp rendes popupként nyílik meg az oldal. Ennek paramétereit az option helyen a beállításoknál legalul lehet szerkeszteni. Vagyis mekkora legyen a popup, legyen-e címsor, legyen-e scrollbar, ilyesmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr342555125

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Opera Kiegészítő ajánló: AdvancedPopup 2011.01.02. 22:37:24

Utálod, hogy bizonyos oldalak teljesen indokolatlanul használják a target attribútumokat? Mivel ismered az Operás trükköket (akár keresőformokban, címsorban is Shift+Enter illetve Ctrl+Shift+Enter) teljesen feleslegesnek tartod, hogy bármi új lapon nyíl…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

awking 2011.01.03. 20:22:27

Háhhááá... pont ilyen felől érdeklődtem pár hete. Köszi a tippet :)

vlevi 2011.01.05. 20:57:18

Én még egy dolgot tennék hozzá, amit "véletlenül" fedeztem fel. Néha akaratlan jobbegér lenyomás hatására szerteszét szaladt az operám, és nem tudtam mi az, de szándékosan előidézni nem tudtam. Egészen máig.
Szóval jobbegér lenyom, közben az egér görgőjét forgatod, akkor bejön a megnyitott fülek listája, amire ha ráállsz, és elengeded a jobbegér gombot, átugrik arra a lapra az O/A

Illetve mégegy, amire nemrég jöttem rá. Mivel a mostani egeremen nincs előre-hátra gomb, ezért kénytelen vagyok máshogy "megnyomni" a böngésző vissza gombját. Jobb+Bal egérgomb a vissza, Bal+Jobb az előre nyíl.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.01.05. 21:37:50

@vlevi: És ezeknek mi köze az AdvancedPopup kiegészítőhöz? :) Ezek nagyon régi Opera funkciók.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2011.01.11. 14:45:35

Lehetne ezt a rovatot folytatni akár beküldött írásokkal is? Csinálnátok valami sablont, hogy mindenki lássa, miről kell írni egy-egy kiegészítőnél, aztán mehetnének emailben a szövegek.
Szerintem van már annyi kiegészítő, és növekszik olyan gyorsan a számuk, hogy akár hónapokig is lehetne minden nap egy post, amikor aktuális hírekről nincs mit írni.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.01.11. 23:41:50

@Nekomajin: Jó ötlet.
De annyi kiegészítő azért nincs. Például egy megosztó gombról, vagy passziánszról nem igazán lehet mit írni.

De vendégpostokat bármikor küldhettek.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2011.01.12. 00:26:40

@penge™:
Persze, van egy csomó portálspecifikus meg használhatatlan a listában, de azért jó sokról lehetne írni. Akár úgy is, hogy egy postban 2-3 kiegészítőről, és akkor az egyszerűbbeknek is lenne helyük. Van egy csomó, amiről nem lehet két sornál többet írni, mégis hasznos. Vagy akár tematikusan is lehetne őket csoportosítani. Van már pár form kiegészítős, kép átméretezős, stb addon, amiknél ki lehetne emelni a különbségeket.

Azért kérdeztem meg igazából a dolgot, mert ha rákapnak az emberek, akkor nem ártana valami sablon, ami kicsit egységessé teszi őket, meg tartalmazza a szempontokat, amiket mindenképpen érdemes beleírni. Hasonlóan, mint "Az Én Operám" sorozatnál.

Mindenesetre a napokban írok majd párról, aztán ha akarjátok, kirakjátok.
süti beállítások módosítása