Magyar Opera

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Minden kedves olvasónknak békés, boldog, meghitt Karácsonyt kívánunk!

Egymillió letöltés 4 nap alatt

4 nappal az Opera 11 megjelenését követően összesen 1 millió alkalommal töltöttek le kiegészítőket a felhasználók.

  • 1 millió letöltés 4 nap alatt
  • 20-30 új, vagy frissített kiegészítő naponta
  • 257 különféle kiegészítő

TOP 10 kiegészítő

Ezek a kiegészítők vezetik jelenleg a letöltési listát. A felhasználókat ezek alapján a személyes adatok védelme, a gyors letöltés, a gyors hozzáférés bizonyos tartalmakhoz, valamint a tartalmak fordítása érdekli a leginkább.

TOP10 ország

Ezekből az országokból töltöttek le a legtöbben kiegészítőket. Összességében ezen országok felhasználói 3.23 évet töltöttek a weboldalon, egy felhasználó pedig átlagban majdnem 6 oldalt látogatott meg a kiegészítős oldalon belül!

  1. Oroszország
  2. Lengyelország
  3. Németország
  4. Ukrajna
  5. USA
  6. Kína
  7. Japán
  8. Franciaország
  9. Olaszország
  10. Csehország

Sajnos mi nem kerültünk be a TOP10-be, ellenben egy jó hír a magyarok számára, hogy egy ideje már nyelvspecifikusan is tölthetők fel kiegészítők, tehát a magyar fejlesztők számára magyar nyelven is elérhető nemzetközi kiegészítő tárhely áll a rendelkezésünkre.

magyar

Az oldal nyelve viszont még nem magyar, erről talán Karbonade tud bővebb infóval szolgálni.

A legördülőmenüből választva eddig egyetlen magyar kiegészítő érhető el, viszont ha figyelemmel követjük az eseményeket, találhatunk többet is.

A Hypertranslate és a Universal Online Viewer például szintén magyar fejlesztés.

Operás hírek - 2010. december 21.

Mivel hírösszefoglalónk megjelenési időpontjai elég rapszodikusan alakultak, célravezetőnek látszott átírni a címet. Annál is inkább, mert ez az első ilyen bejegyzés december hónapban. Most viszont már igencsak aktuális, mert meglehetősen sok minden történt a legutóbbi híradás óta.

Az első, és számunkra legfontosabb hír, hogy megjelent az Opera 11 végleges változata. Ezzel kapcsolatban tartozunk még egy részletes bemutatóval, de egyelőre be kell érnetek gyorshírünkkel. További információk:

Opera böngésző: 6,7 millió letöltés 1 nap alatt

Általunk is ismert hibái ellenére az Opera 11 megjelenése netszerte nagy publicitást kapott, és a jövevény általában kedvező fogadtatásban részesült. Nem véletlen, hogy az Opera sajtóközleménye szerint a 11-es verziót összesen 6,7 millió alkalommal töltötték le, ebből 1,1 millió a partneroldalak hozzájárulása az eredményhez.

Egy felmérés is készül t a böngészőt első alkalommal kipróbálók körében. Ennek alapján a válaszolók 53%-a korábban Firefoxot használt, míg 43%-uk Internet Explorert.

Tovább...
süti beállítások módosítása