Magyar Opera

Anti BrowserSniffer - a maszkolás új generációja

Még fél év sem telt el a kiegészítők bejelentése óta, máris több hasznos kiegészítő jelent meg. Leszámítva az új funkciókat kínáló kiegészítőket, az Anti BrowserSniffer az egyik leghasznosabb, amely olyan oldalakat is életre kelt, amit eddig maszkolással sem sikerült és böngészőspecifikus JS függvények javítására is kísérletet tesz.

Mielőtt mindenki örömmel telepítené, megjegyezném, ahogy whochan (a fejlesztő) is írta, néha ez a kiegészítő oldalmegjelenési problémákat is okozhat, szóval csak óvatosan vele.

Félni nem kell tőle, mivel ilyeneket a piros kapszula ikonra kattintva javíthatunk. Ez egyébként többnyire olyankor fordul elő, mikor egy weboldalnak képletesen szólva "lóg a bele" és a webfejlesztő szabványos kód helyett valamelyik régebbi Internet Explorerre írja meg, majd user agent alapján egy script dönti el, hogy a forráskód cafatok, - amiket Frankenstein is megirigyelne - hogyan jelenjenek meg egyes böngészőkben.

Mindenesetre jól szimbolizálja, hogy hol fejlesztett a webfejlesztő, hol pedig kókányolt és maximum külső nyomásra rakott a gányolt kódba egy "if (navigator.userAgent.indexOf("Opera")" kezdetű függvényt. Amit ez esetben workaround céljából tett meg, nem pedig szokás szerint azért, hogy diszkriminálja a böngészőt, mert ugyebár normális (még csak teljesen szabványosnak sem muszáj lennie) kód esetén nincs erre semmi szükség. Legalábbis nem olyan esetben, hogy ne működjön miatta az oldal.

A javított oldalak (a japán oldalakat leszámítva):

  • Google Maps: Google Earth kompatibilitás.
  • YouTube: A képernyő nem gördül, mikor kiválasztunk egy kulcsszót a suggestion listából.
  • Picasa: A "Nem támogatott böngésző" dobozt eltünteti.
  • Google Docs: A Spreadsheetsben javítja a cella kiválasztó keret padding hibáját és az oldal is valamivel gyorsabban reagál (vagy csak placebo hatás).

Magyar oldalak (nincsenek a felsorolásban):

Valamint a Scribd-en is javított valamennyit, de az még mindig problémás, de legalább már nem használhatatlan. Ahova bejelentkezés szükséges (Battlefield Heroes, DIGI Sport, Lord of Fultima, Quake Live, K&H Bank, CitiBank, HotDog, ELMŰ) nem tudom ellenőrizni. Lehet, hogy azok közül is javít.

A kiegészítőn belül van egy preferences mappa, benne egy sitelist.js nevű fájl, ezt szerkesztve lehet fix (tehát nem Local Storage alapú) tiltásokat felvenni.

Jelmagyarázat:

  • Engedélyezve: engedélyezve
  • Letiltva: letiltva
  • Nem szükséges: nem szükséges

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr572541014

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anti BrowserSniffer - a maszkolás új generációja - Opera 2010.12.30. 00:06:58

Még fél év sem telt el a kiegészítők bejelentése óta, máris több hasznos kiegészítő jelent meg. Leszámítva az új funkciókat kínáló kiegészítőket, az Anti BrowserSniffer az egyik leghasznosabb, amely olyan oldalakat is életre kelt, amit eddig maszkolással…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.12.31. 18:11:16

Épp kérdezni akartam, mit kell módosítani a scriptben, hogy a preferences\sitelist.js fájl feketelista helyett fehérlistaként funkcionáljon?

Tehát alapértelmezésben le lenne tiltva a cucc, és ott átírva az URL-ek végén lévő változót "off"-ról "on"-ra az ott felsorolt oldalakon lenne bekapcsolva és a többin pedig kikapcsolva.
süti beállítások módosítása