Magyar Opera

PDF és Office fájlok megnyitása Operából célszoftver nélkül

Egy Opera fejlesztő, João Eiras, ismertebb nevén xEarth fejlesztett egy hasznos kis userJS-t, ami megoldja a problémát. Ez nem fogja kiváltani sem az MS Office-t, sem az Adobe Reader-t, viszont hasznos lehet, főleg hordozható Operákban, vagy akik csak beleolvasnának 1-1 manual-ba vagy szerződési feltételbe anélkül, hogy letöltenék és megnyitnák azt egy komplexebb célszoftverrel.

A működése egyszerű: Bármilyen olyan linkre kattintva, ami normál esetben feldobná a letöltési ablakot, a script használatával megnyit helyette egy MDI popupot, benne betöltve a dokumentumot egy a Google Viewer-hez hasonló, de annál nagyobb tudású és gyorsabb felületen.

Document Viewer letöltése

A Google Document Viewer változat pedig itt található.

Megjegyzés: Ha a max kapcsolat/kiszolgáló magas értékre (64+) van állítva, akkor időnként a végtelenségig tölti, de nem nyitja meg a dokumentumot.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr771871175

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: PDF és Office fájlok megnyitása Operából célszoftver nélkül 2010.04.07. 23:05:36

Egy Opera fejlesztő, João Eiras, ismertebb nevén xEarth fejlesztett egy hasznos kis userJS-t, ami megoldja a problémát. Ez nem fogja kiváltani sem az MS Office-t, sem az Adobe Reader-t, viszont hasznos lehet, főleg hordozható Operákban, vagy akik csak bel…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wolfram 2010.04.08. 11:11:54

OFF

heló Penge,

tudom, hogy nem ide vág, de segítség kellene. azt mi csinálja, hogy időnként nem hajlandó megnyitni oldalakat az opera? most pl. ezt is Maxthon alól írom. Üres oldalon ez jön ki a címsorban:
daemon.indapass.hu/http/session_request?redirect_to=http%3A%2F%2Fmagyaropera.blog.hu%2F2010%2F&partner_id=bloghu

de a Yahoo mail sem nyílik meg Operában, csak az üres oldal. ha ilyenkor újraindítom, akkor 90%-ban betöltődik. most pl. a Yahoo elindult, de az Opera blog nem...:(((
és ez elég rendszeres sajnos. a 10.10 teljesen stabilan működött, igaz nem tudott annyit, de a fejlesztésekkel nálam egyre labilisabbá vált.

Böngésző: 10.52 USB, innen letöltött pro, kompatibils skinnel, egy -két plusz usj, semmi extra.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.04.08. 11:34:56

@Wolfram: Yahoo-t nem használok, de az Indával nem tapasztaltam ilyen problémát. Kezdetnek próbáld meg kikapcsolni a userJS-eket. Elsőként a cleanURI-t javaslom, nem tudom melyik verzió van az USB-sben, de a régebbieknél probléma volt az indával.

Wolfram 2010.04.08. 11:53:52

@penge™: az ki volt kapcsolva. ezek futnak: AdBlock+, Download from YouTube, Dynamic image sizer, Form text saver for Opera, oAutoPagerize, Textarea Backup Localstorage, Textarea drag resizer, UJS Manager - script installer.
melyikre gyanakszol? bár mondjuk ezek futnak hetek óta, azóta semmit nem állítgattam és tagnap még nem volt gond az indával (de furcsa a helyesírás ellenőrző nélkül írni...)

resius 2010.04.08. 13:08:09

@Wolfram: tudtommal nincs a 10.52 USB-sből pro :)

sChess 2010.04.08. 13:30:09

penge: A Document viewer edit menüje, csak 40 %-ig hajlandó betölteni a doc fájlt. Több fájlal próbáltam. A Google Document Viewer ezt nem teszi. Az, hogy melyik nagyobb tudású, az egyenlőre számomra kétesélyes.

Wolfram 2010.04.08. 14:29:15

@resius:

igaz, úgy pro, hogy innen töltöttem le a "Hordozható Opera 10.50 Pro"-t (haladóknak: magyaropera.blog.hu/2010/03/12/hordozhato_opera_10_5x) és azt később frssítettem valamelyik 10.52-vel (Opera 10.52beta_2.zip). szerintem azt is innen töltöttem le. a furcsa, hogy eddig működött, megnyitott minden oldalt, ma már nem. pedig nem nyúltam hozzá.

resius 2010.04.08. 15:07:32

@Wolfram: szerintem töltsd le a 10.51 prot( magyaropera.info/usb/Opera10.51_usb_pro.zip ), mert abban már újabb userjs-ek vannak, és arra frissítsd rá a 10.52-őt ( magyaropera.info/usb/Opera10.52b3344_usb.zip ).

Wolfram 2010.04.08. 16:33:59

@resius: csak az user js-ek változtak? (10.50 --> 10.51) nem elég csak azokat lecserélni? akkor nem kellene minden kis beállítást (saját gombok, skin, köyvjelzők stb.) újra előröl kezdeni.

Mihics Zoltán (Med1on) 2010.04.08. 18:47:26

Zsír ez a js penge még még ilyet... :)
thx

resius 2010.04.08. 21:04:03

@Wolfram: végül is ja, csak azok, meg még néhány apróbb dolog, de az tuti nem befolyásol semmit. szóval elég csak azokat cserélni.

Wolfram 2010.04.12. 23:39:01

@resius: köszi, most egy csomó minden működik!

Wolfram 2010.04.13. 18:00:58

ez az opera annyira intelligens lett, hogy már már érzelmei vannak. most például megsértődött, vagy elfáradt, de nem hajlandó többé megnyitni ezt az oldalt:

winecaching.hu/ladak

illetve az innen nyíló linkeket (al-oldalakat). töltöm föl az adatokat, mentés, és a másik fülön frissítés után ellenőrzöm, hogy hogy néz ki. egész nap csináltam, úgyhogy biztos nagyon unja, mert mostanra újraindítás után sem hajlandó megnyitni, megmutatni a ládákat (se új fülön, sehogy). mostantól operában töltök fel és maxthonban ellenőrzöm.

ilyenkor hogyan lehet kiengesztelni? vagy csak pihentetni kell?

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2010.04.13. 18:10:35

@Wolfram: Lehet, hogy az ész nélküli urlfilter.ini bővítés az oka. Próbáld meg, hogy a winecaching.hu oldalakon kikapcsolod a tartalomszűrést.

Wolfram 2010.04.14. 20:08:15

melyikre gondolsz? most ezek vannak fönt, nagyrészt már lekapcsolgatva. legutoljára a facebook veszett össze a textarea backup-al, amikor frissítettem az oldalt (valami scrip-es hibaüzenet végtelen ciklusba került, se ok-ra, se mégsé-re nem állt le.).

a winecaching egyébként megjavult, 2-3 újraindítás után (más okból) egyszerre csak megint ment.

•0AutoPagerize.Settings.js
•0AutoPagerize.SITEINFO.js
•adblock.js
•downloadyoutube.user.js
•googlesearchplus.user.js
•imagesize.js
•linkalert.js
•oAutoPagerize.js
•parsingerror.user.js
•textarea-drag-resizer.js
•texttempsave Form text saver for Opera.js
•ujs_manager_installer.js

•block-external-scripts.js.xx
•clean-uri.js.xx
•google-image-relinker-mod.user_0.js.xx
•linkify-url9.js.xx
•noclicktoactivate.js.xx
•snap-links.js.xx
•textarea-backup-localstorage.user.js.xx
•xerath-power-drag.js.xx

Wolfram 2010.04.15. 02:10:50

komolyan mondom, ilyen labilis programmal még nem találkoztam. folyamatos misztikus hibák, amik hirtelen jönnek, aztán el is tűnnek. olyan, mint egy 20 éves alfa romeo. most épp a youtuobe-os videokat nem akarja lejátszani. egyik pillanatról a másikra. (le akarja tölteni az új flash playert (lefuttattam, de nem segített) biztos vagyok benne, reggelre kutya baja. minden napra tartogat valami meglepetést... inkább tudna kevesebbet, de azt mindig.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.04.15. 03:07:08

@Wolfram: A YouTube probléma kapcsán jutott eszembe mi mindenre jó a HTML marquee. Például ki lehet benne írni nagy pirossal, hogy bugos a YouTube Operával :D

Különben meg mindig meglep a szelektív felhasználói szorgalom. Képesek egymás után akár többször is újratelepíteni a böngészőt, a Flash playert, de 2-3 kommentet visszaolvasni már nem. :D

Amúgy a texttempsave-et cseréld le az Local Storage-osra, a 10.5 már támogatja, az jobb, mint a cookie alapú: extendopera.org/userjs/content/textarea-backup-localstorage

Nekem is megvannak ugyanezek az imagesize, downloadyoutube és a google search plus kivételével. A drag resizer helyett a xerath legújabb verzióját használom, valamint a többi mellett még be van kapcsolva a snap links (Alt-os kapcsolóval), a noclicktoactivate, a linkify, a google image relinker mod helyett az Autopagerize inkompatibilitás miatt most ezt használom: userscripts.org/scripts/show/48293

és a block-external is be van kapcsolva, az 1.3.9-es verzió. Plusz a clean-uri átállítva blacklist helyett whitelist-es megoldásra, vagyis csak azokon az oldalakon kapcsolom be, ahol gyakoriak az átirányítós linkek.

Valamint van még egy online document viewer, egy módosított link-alert, egy fullcommentlist remover a blog.hu-hoz, hogy ne ömöljön be több ezer hozzászólás, ha RSS-ből ugrok mondjuk a Segítség topicra, mióta vannak top tabok azóta egy correct title a fórumokhoz meg egy show-just-image azok miatt, akik még a mai napig képtelenek a képhosting oldalakon a direktlinket megadni és két oldalspecifikus a PH-hoz.

Szóval nem hiszem, hogy a userJS-eiddel van a baj (ha csak nem a fent említett 3, ami nálam hiányzik kavar be. Abból is maximum az imagesize, mert a másik kettő csak bizonyos domain-eken működik).

Egyébként javaslom neked is a poweruser menüt: magyaropera.blog.hu/2009/11/21/turbozd_fel_a_menudet

Az F12-es gyorsmenü részét. Hasznos tud lenni, hogy 3 kattintással ki tudod lőni a userJS-eket, userCSS-ket és reklámblokkolást, mindezt globálisan és anélkül, hogy az override.ini-d elszemetelődne attól, hogy olyan oldalakon szórakozol vele, ami általában szar (mivel kénytelen vagy szórakozni vele) és lehet, hogy nem is szoktad látogatni.

Már csak a user agent váltásra kéne valami hasonló és fasza is lenne.
süti beállítások módosítása