Magyar Opera

Pontozott linkek Operában

A most következő userJS, vagy userCSS (kinek melyik szimpatikusabb, én a CSS-t javaslom) sok esetben hasznos tud lenni. A web fejlődésének vannak időnként hátrányai is, ilyenek például a rosszul stílusozott oldalak, ahol a látogatott linkek színe nem tér el a nem látogatott linkek színétől. Ezeket természetesen végigkattintgathatjuk középső klikkel is, kivéve ha a javascript: hivatkozásról van szó. Ez a kis kiegészítés egy pontozott kerettel veszi körbe az utoljára látogatott linkeket a Firefoxban jól ismert módon.

CSS letöltés

userJS letöltés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr451588942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teddy Beer 2009.12.28. 21:02:26

"Ezeket természetesen végigkattintgathatjuk középső klikkel is, kivéve ha a javascript: hivatkozásról van szó"

Ezzel mondjuk csinálhatnának valamit, mert nagyon idegesítő.

"látogatott linkek színe nem tér el a nem látogatott linkek színétől"

Szerzői és saját nézet között váltogatva le lehet fülelni, melyik link volt már és melyik nem, persze ez egy elegánsabb megoldás. Olyan Operás :P

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.12.28. 23:16:52

@Teddy Beer: Pont azért van így, hogy ne kattintgasd végig középső klikkel, hanem nyisd meg egyenként. Ettől már csak a flash-t utálom jobban. Amúgy van rá userjs, csak elég problémás, mert minden linket linkesít, ilyen oldalakon meg gyakori, hogy a menü is javascript:open-nel nyílik, akkor meg az sem kattintható.

Cobalt 2009.12.29. 10:39:02

@penge: az melyik userjs ami megoldja a javascriptes hivatkozasok linkesiteset? Lenne egy oldal ahol nagyon jol jonne.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.12.29. 22:07:23

@Cobalt: Nem tudom már, mivel elég problémás volt, így töröltem, az elején úgy gondoltam, hogy csak Operával, aztán kipróbáltam FF-ben (mivel eredetileg GM script volt), aztán ott is ugyanúgy működött). Még vagy közel 500 script közül bányásztam ki fél éve a userscripts.org-on. Találtam vagy 3-4-et, amiből Operával (szokás szerint) csak egy működött, az sem úgy, ahogy kellett volna neki.

De mint mondtam, nem sokat vesztettél vele. Például ha kérdőjel vagy egyenlőségjel volt az URL-ben, akkor nem működött, meg ilyenek.

Cobalt 2009.12.30. 09:43:51

@penge: fene, azert koszi. Max megtanulok js-ul es megirom a kerdeses oldalhoz. Azert szetnezek az userjs oldalon hatha van a kerdeses oldalhoz megoldas.
süti beállítások módosítása