Magyar Opera

Unite kérdések és válaszok III. - Biztonság, titoktartás

Az alábbiakban szeretnénk összefoglalni a nemrég megjelent Opera Unite-al kapcsolatos kérdéseket és válaszokat. Segítségül - autentikus forrásként - az Opera hasonló oldalát vettük alapul, így igyekezvén kizárni a tárgyi tévedéseket. Az alábbiakban ennek a szabad fordítását olvashatjátok. Dőlt betűvel szerepelnek az általunk esetlegesen hozzáfűzött megjegyzések.

A cikk egy több részes sorozat harmadik része. Az első rész témája a Unite, úgy általában, a második rész pedig a Unite alkalmazásokról szól.

Mi a helyzet a biztonsággal?

Az Opera Unite egy "biztonságos homokozóban" fut, ahonnan csak az általunk megadott fájlok és mappák érhetők el. A számítógép további erőforrásaihoz nem férhet hozzá senki más. Csak egy megadott könyvtrhoz adsz elérést, más területeket nem érhetnek el. Ez a webszerverek egyik jellemző tulajdonsága, és az elv hosszú idő óta ismert.

Az Opera biztonságos böngészők terén elért kimagasló eredményei, és a kiterjedt tesztelés a fejlesztés teljes folyamata alatt magabiztossá tesz bennünket a Unite biztonságosságát illetően. Ugyanakkor, mint minden internetelérésre alkalmas szoftver esetén, nem szabad elfeledkezni az Opera legfrissebb verzióinak használatáról. Az Opera Unite mellett az Opera 10.10 tartalmaz egy beépített frissítéskezelő funkciót, amivel könnyedén biztosítható a legújabb gyors kiadások követése. Ha bármilyen kétség merülne fel a biztonságot illetően, javasoljuk a Biztonság és privát szféra (Security and Privacy) rovatunk tippjeinek olvasását.

Az Opera Unite és a minialkalmazások biztonságosságával kapcsolatban hamarosan érkezik egy részletes bemutató cikk.

Milyen protokollt használ a Unite az adataim megosztására?

Az Opera Unite a HTTP protokollt használja az adatok megosztására. Ez a tartalomelérés bevett megoldása az interneten, így az adataid más böngészőből is elérhetőek lesznek.

Jogot formál az Opera a gépemen megosztott adatokra?

Nem, az Opera nem formál jogot semmilyen, a gépeden lévő tartalomra. Ez a Unite alapkoncepciója - a te adataid a te ellenőrzésed alatt. A felhasználási feltételek, amelyeket az Opera fiókod létrehozásakor elfogadtál, arra szolgál, hogy mindenkinek kedvező élményeket teremtsen, a biztonságot és a privát adatokat tekintve is. A "feltöltés"-re vonatkozó bekezdés nem az általad megosztott tartalomra vonatkozik, mivel ezek az adatok nem kerülnek fel az Opera szervereire. A teljes felhasználói szerződés elolvasásához keresd fel a My Opera megfelelő oldalát.

Nyilvántartja az Opera az általam megosztott tartalmakat?

Nem, az Opera nem tartja nyilván a megosztásaidat. Ha az adatokat publikusan elérhetővé teszed, akkor a keresőalkalmazások indexelhetik azokat. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor az alkalmazás első indításakor ne felejtsd el kiszedni a pipát a megfelelő opció mellől.

Mi történik, ha valaki megszerzi a bejelentkezési adataimat?

Ha valaki hozzájut ezekhez az adatokhoz, az csak a My Operás tartalmaidhoz férhet hozzá. Ugyanakkor nem érheti el a Unite alkalmazásaidat, vagy az azok által megosztott könyvtáraidat, és nem kerül ellenőrzése alá a merevlemezed többi része sem. Ha arra gyanakszol, hogy valaki ismeri a My Opera belépéshez szükséges adataidat, kérjük azonnal jelezd a My Opera csapatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr941566899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abydos · http://abysan.com/blog 2009.12.11. 16:49:14

Szuper, én bízom bennük :)

lalolib 2009.12.12. 18:22:50

Bennük bízom én is, de másokban már nem nagyon. :)
süti beállítások módosítása