Magyar Opera

Az Opera Mini számokban (2009 október)

Ismét eltelt egy hónap, és az Opera megint közreadta a legnépszerűbb mobilos böngészővel kapcsolatos statisztikáját. A Mini az Opera szervereit használja, így az adatok kifejezetten pontosak, sok más webes statisztikával ellentétben.

Amit a múlt hónapban láthattunk, az nem más, mint masszív növekedés. Különösen annak fényében imponáló az eredmény, hogy egy több éve futó projektről beszélünk, tehát nem az újdonság ereje, vagy a nagyon alacsony kezdeti létszám volt a kiindulópont. Számszerűsítve az állítást: a felhasználók száma egyetlen hónap alatt négy millióval, azaz bő 11%-kal növekedett, és már alulról nyaldossa a 40 milliót. Másképpen kifejezve két és félszeresére nőtt az elmúlt egy évben!

Ha vetünk egy pillantást a lapletöltések számára, akkor még tekintélyesebb előrelépésről tudunk beszámolni, ugyanis az jócskán átlépte a 17 milliárdos határt, ami közel 15%-os növekedést jelent szeptember óta. ha éves viszonylatba nézzük, ez a szám már majd' 240%.

Nem meglepő tehát, hogy az egy főre jutó oldalletöltések száma is emelkedést mutat. ez konkrétan 434 oldalt jelent fejenként, ami 14-15 oldalt jelent. Valószínűleg nem nálunk érték el ezt az eredményt, hiszen ne feledjük, a világ egyes részein a mobil internet az egyetlen szörfölési lehetőséget jelenti.

A letöltött adatforgalom grafikonja leginkább a szolgáltatók szívét dobogtatja meg. Már csak azért is, mert drasztikus, 16%-os növekedést mutat a múlt havi adathoz képest. Ennél már csak akkor lennének boldogabbak, ha a 263 millió megabájt helyett a tömörítetlen, 2,5 PT-ra (petabájt) rúgó állomány után számlázhattak volna. Az Opera számítása szerint ugyanis a Mini ügyes megoldásának köszönhetően 782 millió dollár maradt a felhasználók zsebében - csak a Top 10-ben lévő országok esetében.

Ebből az irgalmatlan adattömegből a felhasználók fejenként átlagosan 6,6 MB-al vették ki a részüket. Ez is növekedést jelent a korábbiakhoz képest.

Mint az látható, az október kiemelkedően sikeres volt a dicsfényhez szokott Opera Mini életében is. Különösen jó hír ez a hatását még most is éreztető válság idején. Aki további adatokra, a kiemelt országok oldallátogatási és telefontoplistájára kíváncsi, olvassa el a State of the Mobile Web októberi kiadását.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr591554457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teddy Beer 2009.11.26. 19:58:55

Én havonta kb. 30 megát töltök le vele. Kikapcsolom a képletöltést és elég egy hónapra.

Darkcomet 2009.11.27. 07:31:26

Kepek kozepes minosegen hagyasaval, olyan 150-200 megabol meg tudom uszni a honapot, de en 'hard' user vagyok, napi szinten 3-4 orat hasznalom. Pl. nalam a reggeli kave mellett a mini helyettesiti a reggeli ujsagokat.

fberci 2009.11.29. 12:16:57

Én is elég intenzíven használom a Minit, de csak WLAN-ról. Úgyhogy a tömörítés nekem csak annyi előnnyel jár, hogy egyszerre több tabot tudok nyitva tartani.
süti beállítások módosítása