Magyar Opera

Magyar Opera statisztikák - felmérés

Felmerült a fórumokban az igény, hogy a Magyar Opera látogatottságáról némi információval szolgáljunk. Már jó ideje múködik a Google Analytics szolgáltatás az oldalon, ami ennek megfelelően rengeteg információval lát el minket.

Ehhez kérnénk a segítségeteket, nevezetesen, hogy ti milyen adatokra, kimutatásokra lennétek kíváncsiak. Értelemszerűen hanyagolnám a klasszikus látogatási adatokat (lapon töltött idő, visszafordulási arány... stb.), elsősorban a böngészőverziók, oprendszerek arányával kívánok foglalkozni, de persze várok egyedi ötleteket is. Kérdés, hogy mekkora időtartamra, mit és minek a függvényében mutassunk meg, hiszen a fenti megszorítások is számtalan grafikon elkészítésére adnak módot.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr31423810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szél Péter · http://szelpeter.hu 2009.10.02. 22:14:37

Nemtudom, szerintem a böngésző eloszlás nem lenne túl meglepő, ha meg igen, akkor csak negatív. Oprendszerek terén sem várnék túl nagy meglepetést.

ap · http://premiumlivesets.hu 2009.10.02. 22:30:11

Ami érdekes lehet sztem:

Látogató
-Új vagy visszatérő
-Böngésző szolgáltatásai - Böngészők és operációs rendszer
Forgalom forrásai
-Áttekintés
Tartalom
-Legnépszerűbb tartalom

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2009.10.03. 07:49:37

Külföldi látogatók országokra bontva, külföldi látogatók böngészőhasználatának megoszlása, legtöbbet olvasott cikkek a blogon, bejövő oldalakról valami adat.

A lényegesebb statisztikákat lebontanám a gugli analitikusok üzembe helyezése óta eltelt időre, és ezen belül minden nagyobb verzió megjelenése szerint lépcsőzetesen. Tehát úgy alkotnám meg a grafikont, hogy jelölném rajta a nagyobb verziók megjelenési idejét.
Az ilyen havi, heti bontások szerintem feleslegesek.

macskafaraok 2009.10.03. 10:03:53

RSS-t tudod figyelni? En praktikusan azon kovetem itt az esemenyeket, a weboldalra csak akkor jovok ha commentelni akarok.
(ja es nem mindenki google readert hasznal rss-re, en sem... :) )

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.10.03. 10:31:40

@macskafaraok: Nem tudom 1 év óta mennyit fejlődött a blog.hu, de RSS-nél csak azt mutatja, hányan vannak feliratkozva, napokra lebontva.
A Google Readernek két nagy előnye van. A kisebbik, hogy vannak mappák és tag-ek (50+ feednél már jól jön a rendszerezés), a nagyobbik előnye, hogy nem kell futni folyamatosan egy kliensnek, szépen kényelmesen letölti. Az Opera jó, ha napi szinten figyeled az RSS-t, de mikor 2-3 napig nem nézel rá csak az utolsó 10-20 feedet kapja le. Viszont hátránya a Readernek, hogy baromi lassú, esetenként fél napos késésben van.

Egyébként ha már RSS, nem tudja valaki, az RSS Cloud várható majd Operában?

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.10.03. 13:31:36

Nem biztos hogy ez a legjobb topic rá, de most találtam:
www.piacesprofit.hu/tech/it_biztonsag/az_internet_explorer_siman_verte_az_osszes_konkurenciat.html
Ez hagyján, de a végmegállapítás:
"Az NSS Labs tesztje szerint az Internet Explorer 8 véd a legjobban a megtévesztő kártevők ellen, a Firefox, a Chrome vagy a Safari lényegesen gyengébb ezen a területen, az Opera-felhasználók pedig lényegében védtelenek."
Szerintetek?

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.10.03. 14:54:20

@Karmadealer: Igaz lehet, a Fraud Protection nem sokat ér. Bár mivel fizetni még nem fizettem a neten, hülye oldalakon meg nem lépek be sehova, ráadásul feltűnik, ha a webcím manipulált, így engem ilyen veszély nem fenyeget. FF-ben is az első, hogy kikapcsolom, mert állandóan vinnyog, még egy cracket sem lehet letölteni. :D

Az IE meg a szokásos Microsofttól várható eredményt hozza. Régebben támadták az IE6-ot a biztonsága miatt, az IE8 elérte azt a szintet, hogy már gyakorlatilag nem is tudod használni normálisan, hogy ne legyen valami problémája, ha csak nem az online híroldalakat böngészed, még egy egyszerű Google keresés is kínszenvedés.

Viszont ez tényleg gáz, hogy az Opera összes erénye szertefoszlott gyenge 2 év alatt: legstabilabb, leggyorsabb és most a legbiztonságosabb is. 9-es verzió óta használom default böngészőként, de már sajnos engem is csak a fícsörök tartanak az Operánál. Temetni nem kell, mert erős a felhasználótábora, de hogy ezzel a mentalitással nem fogja még az 5%-ot sem elérni, az biztos.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.10.03. 21:07:34

@Karmadealer: szerintem marhaság az egész, az Opera két helyről is veszi az oldalakat, és nem csak rosszindulatú oldalakat néz, hanem adathalászokat is. Gondolom a "tesztet" egyszerűen az Explorerre hegyezték ki, és né, milyen jól szerepelt rajta. Bullshit.

Néha kipróbálom az Operát mindenféle spamekben érkezett linkeken is, és a legtöbbször szól is, hogy nem ok a link.

Lali_ 2009.10.03. 22:23:55

Egyébként korábban hallott valaki erről a NSS Labs cégről? Vagy csak én vagyok ilyen tudatlan, hogy nem ugrik be?

the Water Carrier (törölt) 2009.10.03. 23:09:44

Jó estét kívánok!

Itt e linken ( bcheck.scanit.be/bcheck/index.php ) is van valamely tesztféleség, ha éppen az operát kívánjuk próbára tenni. Kipróbáltam, az operám sebezhetetlennek bizonyult. További kellemes, vészmentes böngészést kíván:

Aquarius.

Mesmoryser 2009.10.04. 16:01:27

Jópofa, viszont nálam egyetlen telepített böngésző sem bukott meg a tesztjén, vagyis nem biztos, hogy akkora eredmény, hogy az Opera sem bukott meg. Viszont azt a másik 1%-os eredményű tesztet én is túlzásnak tartom. Úgy lehet, ahogy Karbonade mondta. (Az sem véletlen, hogy a Google JavaScript tesztjein a Chrome mindig 100× annyi pontot ér el mint bármi más ;)

toccata 2009.10.08. 09:58:11

Mint tudjuk, minden szentnek maga felé hajlik a keze.

Egyébként meg nem értem (illetve értem, csak nem tudom elfogadni), miért akarnak minden megoldani a felhasználó helyett. A helyett, hogy a felhasználókat fejlesztenék 1.0-ról 1.1-re vagy feljebb.

Mint az autókban is egyre több a légzsák és mindenféle biztonsági kütyü, egyre erősebb motor kerül beléjük, de azzal nem foglalkozunk, hogy a közlekedési szabályok betartására ösztökélnénk a "kedves" sofőröket. Hanem még több kütyüt fejlesztünk és zsúfolunk beléjük, miközben a közlekedési (és egyéb) morál a bányász béka segge alatt van kilométerekkel.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.10.08. 10:28:53

@toccata: Ezt nem tudom mire értetted, az Operánál a szabványkövetésnek mindig kiemelt fontossága volt. Az viszont az autóban sem megoldás, ha a kátyús utak miatt lánctalpakat szerelek a Ferrari-ra, hanem struccpolitika. Rövidtávon hatékony, hosszútávon halmozódnak a problémák.

Koenigsberger 2009.10.10. 11:32:45

Szerintem arra értette, hogy használhat akármilyen böngészőt, az emberi hülyeség ellen úgyse véd meg. Aki mindenre rákattint, minden levelet megnyit, mindent letölt, mindent föltelepít, miközben még az egyszerű másolás-beillesztés is gondot okoz neki, annak édes mindegy, milyen böngészőt használ.
süti beállítások módosítása