Magyar Opera

Csak Operában működő GMail funkció

Ilyen se volt még soha. Eddig leginkább arról volt szó a GMail kapcsán, hogy mi nem megy benne Opera alatt, most viszont fordult a kocka: kiderült, hogy a GMail már jó ideje (legalábbis én már régebben találkoztam vele) tartalmaz egy olyan funkciót, amely — egyelőre — csak Opera alatt használható. A funkció a linkek beszúrásánál jelentkezik, mégpedig ha hozzá akarsz fűzni egy linket a leveledhez, akkor megjelenik a látogatott lapok listája, pontosan úgy, mintha a böngésző címsorában lennél.

Ez egyébként nem azért működik csak Operában, mert a GMail külön kitüntetett minket a figyelmükkel, hanem mert jelenleg csak az Opera támogatja az <input type="url"> formátumot. Ugyanezt a többi böngésző is megkapja (kivéve az Explorert, mert az megijed, ha ismeretlen input típust kap), úgyhogy náluk is bármikor megjelenhet ez a funkció. Addig is élvezzük ezt az apró figyelmességet a Google-től :)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr661358027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.09.03. 17:11:04

Most nézem és tényleg. A rókában ráadásul még ott éktelenkedik egy vízszintes görgetősáv is az url mező alatt.

Ez legalább kárpótol kicsit a HTML5 video hiánya miatt, ami (mióta van a FF-ban és a Chromeban) egyre inkább terjed és őszintén megvallva sokkal szívesebben használnám mint a flasht.

Remélem a 2.3-ban már az is benne lesz.

Lali_ 2009.09.03. 17:24:34

Na, akkor ezt megpróbáljuk beletenni pár oldalba :D

Mondjuk szerintem csak annyi a történet, hogy a Gmail fejlesztők megelőzték a Chrome-osokat.

Hasonló ikont csinál az input type="email"-nél is az Opera, de a Dragonflyban legalábbis az nem működött, a partnerek listát nem hozta be, erről lehet valamit tudni?

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.09.03. 19:03:24

A múltkor nekem is feltűnt a dolog, de azt hittem, ez így természetes (Google mindig kotyvaszt valamit). Meg nem szoktam más böngészőt használni, pláne nem Gmail-hez. Arra ott az M2.

sChess 2009.09.03. 23:20:14

Az Opera alól a MailBox.hu alatt is működik a dolog.

Lali_ 2009.10.05. 23:53:06

Helyzetjelentés: úgy tűnik, hogy az Opera egészen jól áll az input type-ok implementálásával, ami szintén html5-ös újdonság: simon.html5.org/presentations/html5-geekmeet.en <input> rész

Az email, url, date, range biztosan működik, nem úgy mint más böngészőben :D

Lali_ 2009.10.06. 00:20:48

Na, összeállítottam egy kibővített tesztet: klap.hu/blog/html5-input-type-demo
Azt mondjuk nem tudom, hogy az email címeket miért nem szedi ki a levelezőből(mint az url-nél), jelenleg csak megnézi az email formátumot és szól, ha bibi van. A naptáras nagyon-nagyon jó, mert jelenleg ezeket Js-ezgetni kell.

joexy 2009.10.06. 20:05:00

A kikapcsolt input elemek színezésével viszont gondjai vannak, lásd: kaszazsolt.hu/other/cssteszt.html
süti beállítások módosítása