Magyar Opera

Hibajavítások magyar oldalakon

Az utóbbi időben az Opera kiemelt figyelmet fordított a hibás oldalaknak, és ezen belül is a magyar oldalaknak, így próbálják meg az Opera magyarországi részesedését és népszerűségét növelni. Ennek eredményeképpen már sikerült több ponton is előrelépni: az Opera hamarosan támogatni fogja a NetLock tanúsítványokat is (amelyet a hazai biztonságos oldalak kb. 90%-a használ), így ezeken az oldalakon nem lesz többé biztonsági hibaüzenet.

A következő nagy lépés, hogy az Opera direkt kapcsolatba lépett az Origóval, így együtt javítják ki majd az Origo, a Freemail és az iWiW Opera alatt jelentkező hibáit, hogy mindegyik teljes értékűen működjön. Azt hiszem ez nagyon jó hír számunkra.

Így újra a segítségeteket szeretném kérni: ha van valamilyen problémátok a fenti oldalakkal Opera alatt, bármilyen dolog, akkor azt mielőbb jelezzétek itt a hozzászólások között, lehetőleg részletesen leírva, hogy miben áll a probléma, hogyan lehet reprodukálni, esetleg mik a lehetséges okok.

Ezeken kívül most jó lehetőségünk van arra is, hogy a fontosabb, nagyobb magyar oldalakon jelentkező hibákkal az Opera kiemelten foglalkozzon, így ha tudtok ilyen hibáról, akkor ezeket is várjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr401118162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vargnatt 2009.05.12. 23:15:44

Origo-t nem sűrűn olvasom, Iwiw az néha egy kicsit szétesik még ezzel az új designnal, de többnyire jól jelenik meg.

A Freemail normál felülete meg... az egész egy nagy hiba ;) Még ha be is jelentkezik, mappát vagy levelet megnyitni, meg sokszor kilépni is lehetetlenség belőle. Katasztrofális. Még jó, hogy van ez a szimpla felülete, az legalább működik.

Amúgy a Szégyenfalat nem küldtétek még el az Operának? Persze lefordítva gondoltam. Végülis az az egész erről szólt, hogy írjunk hibákat.

Engem leginkább a Neptun rendszer zavar, az tényleg borzasztó, hogy egy nyomorult CheckBox-ot nem tudok bejelölni benne, meg állandóan az oldaltérképre kell kattintgatni. Mondjuk a Neptunnak még FF alatt is vannak hibái, szóval elég gagyi...

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.05.12. 23:46:14

Bár nem mondok újat vele, de azért leírom újra. A Google-vel és a Microsoft-tal nem akarja az Opera felvenni a kapcsolatot? De főleg a Google-vel.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.05.12. 23:54:36

@Vargnatt: De látták a szégyenfalat, sőt abból indult ez az egész.

@penge™: Nem hinném, hogy az Opera ne próbálta volna felvenni a kapcsolatot a Google-lel. A legnagyobb bevételi forrásuk nekik is a keresőkből jön, úgyhogy tutira van kapcsolatuk vele. Az más kérdés, hogy a Google mennyit foglalkozik velük :( De itt most nem erről van szó, koncentráljunk a magyar oldalakra.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.05.13. 01:19:21

@Karbonade: Azért a guglitól kicsit álszent dolog úgy verni magukat a szabványkövetésre (Chrome...stb), hogy a google.com-on még egy normális DOCTYPE sincs, így eleve quirks módban jelenik meg.

Ettől függetlenül nekem valahogy úgy tűnik, hogy az Opera sem erőlködik túlzottan. Például ott az e-mail esete, hogy a mailto linkeket Gmaillel küldje. Megvolt a nagy "megsértődöm", amiért állítólag változtatott valamit a Gmail és ezért nem működött a korábbi megoldás. Erre Lex a my opera fórumára beírt egy 1 soros, kb 30 karakterből álló címet, amit bele kellett szerkeszteni a webmailproviders.ini fájlba. Hú, de nagy dolog lett volna.

Ott van a Flash embed probléma (ami a magyar toyota.hu-t is érintette), valóban nem valid a YouTube megoldása, a szabványos myOperás blogon is egy beembeddelt videó 1 validációs hibát okoz, de ettől függetlenül ahogy Andrenaline megírta egy 5 soros scriptben a workaround-ot, ugyanúgy megtehették volna ők is a browser.js fájlban.
Ha már ezeket a kisebb dolgokat megcsinálnák, előbbre lennénk.

Egyébként attól függetlenül, hogy a Gmail nemzetközi (ugyebár létezik magyar nyelven is), ugyanúgy látogat(hat)ják magyarok is. De többet nem offolok, majd ha találok hibás magyar oldalt, jelentem. Csak épp ma találkoztam egy tanulságos esettel, amit egy Opera felhasználó írt, aki a Gmail miatt váltott Firefoxra.

resius 2009.05.13. 01:26:27

@Vargnatt: neptun régebben engem is idegesített, de azóta amiket használok,azokat kiraktam oldalra,és könynen elérem.a checkboxnál az a taktikám,hogy kattintgatok eszetlenül,és valamikor csak beveszi. az egész egy nagy ratyiság, nem látok sok esélyt rá, hogy valaha is jobb lesz:) nálunk már Build: 378 van,de néha visszafejlődést tapasztalok.

az iwiw,freemail javításnak örülök, mert bár én egyiket sem használom, sokszor azzal érveltek nekem,hogy még ezek az "alap" oldalak sem mennek operában, akkor minek használják...és egy átlagfelhasználónál tényleg ilyen szempontok a fontosak, hogy menjen az az x oldal,amit ő néz, és kész. és szabványok ide vagy oda, őket ez nem érdekli.

vss 2009.05.13. 19:03:51

Régen örültem ennyire egy hírnek :) Kinevethettek, de ismerőseim nagyon nagy része az iwiw hibák miatt nem hajlandó operát használni. Persze főként hölgyek :)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.05.13. 20:20:31

@vss: meg tudnád írni, milyen hibák azok? :)

Hentes pékné módra 2009.05.14. 09:36:30

az iwiw-wn az alkalmazások nem kicsi százaléka nem működik... vagy kivárhatatlan lassúak, vagy be sem töltődnek, ha betöltődnek akkor pedig néha mintha nem érzékelné, hogy kattintasz az egérrel...

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.05.14. 10:17:25

@daninet: És ezek csak Operában jelentkeznek? Az alkalmazásokkal az a baj, hogy azokat nem az iwiw fejleszti, így ezen a vonalon nem hiszem, hogy sokat tudnánk tenni az érdekükben. De ha van konkrét, reprodukálható Opera hiba, akkor meg lehet próbálni.

Bluemotion 2009.05.14. 10:20:47

Nagyon fontos lenne szerintem a Neptun rendszer teljes hibamentes megjelenítése Operán. Mivel érdemes lenne főleg a fiatal egyetemisták szimpátiáját is megnyerni.

380-as Neptun build-ben, a felső menü most már abszolút nem működik.

/iwiw, freemail támogatom. Egy átlagos ember sokat nézni ezeket az oldalakat/

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2009.05.14. 14:21:31

Igen, a Neptun nekem is nagyon szúrja a szememet. Arról tudni lehet valamit, hogya a Neptun fejlesztőivel felvette-e a kapcsolatot az Opera?

Pater Boddhiszattva 2009.05.14. 14:53:21

sziasztok!

nem tudom, mennyire releváns a probléma, de végül is freemailről van benne szó, tehát ide írom. minden gond nélkül használtam eddig a freemailes fiókomat az opera levelezőjével, most azonban az történt, hogy nem hajlandó letölteni a leveleimet a freemailről, authotization failed üzenetet kapok a az xy@freemail.hu azonosítása sikertelen című ablakban. a freemail webes felületén bejutok, outlook simán leszedi, thunderbird is, jelszavam nem változott, beállítások változatlanok (hitelesítés is) és ami a legfurcsább, hogy az irodai gépen is ez történik és az otthonin is. csak az operával és csak a freemail-es fiókommal. van vkinek vmi ötlete erre? előre is köszi.

pacagánycsök 2009.05.14. 21:27:00

irma, en is pontosan azert neztem fel ide, nekem is ez a problemam... egyik freemail-es cimem sem mukodik az opera beepitett levelezojevel... a jelszavaim meg mar vagy 5 eve nem tudom:D

Pater Boddhiszattva 2009.05.15. 12:43:57

és neked is a napokban jelentkezett ez a tünet? nekem az elmúlt öt.hat évben semmi gondom nem volt ezzel, csak tegnapelőtt kezdődött. nincs vkinek vmi ötlete? ez annyira abszurd és hihetelen, hogy nem tudom megérteni egyáltalán.

LavX 2009.05.15. 19:34:36

nálam az iwiwnél olyan problémám van, hogy a mágus nem tudott bejelentkezni. Ugyan ez van a myvippel.

antonx 2009.05.15. 21:13:22

Szia , bocs ide írom de Q-ra idegesít , hogy pl. netbant (Takarék) online hozzáférés miatt kénytelen vagyok FF-t +ban installálni .
Addig ok , hogy belépek , de tranzakció stb. esetén a beviteli ablak kék színű dupla keretes és nem enged tovább - korrekt kódok beírásával marad az aktuális lap .

Emiatt kénytelen vagyok alternativ /ebben jó/ böngészőt is telepíteni .
Thx.

pacagánycsök 2009.05.15. 23:34:22

irma: igen, par napja kezdodott es azota sem megy

baratnom gepen is opera van, xp alatt, neki sem megy (nekem win7 alatt szar)

macskafaraok 2009.05.16. 12:01:33

nem beszelnek ezek az operak senkivel, mert ha tenyleg beszelnenek, akkor mukodnenek a webes levevelezok (gmail, yahoo, freemail) jol, nem benan.

A tobbieknek (Safari, FF) beszelgetes nelkul is megy, ahogy latom. Csak ugy maguktol...

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.05.16. 12:11:38

@macskafaraok: FF-re optimalizálnak, mert 20%, a Safarira szintén mivel OSX-en az a default browser, amellett Webkit, amit a Chrome is használ.

Az Operáról meg mindenki úgy tudja, hogy 1%, ezért senki nem foglalkozik vele, az Opera meg mindenek felett hisz a webes szabványokban, Tetzchnernek annyi érzéke van a marketinghez, mint Kiszel Tündének a kvantumfizikához, a szlogent pedig le lehetne cserélni: "Opera - Böngészd a webet szarul, de büszkén"

Pater Boddhiszattva 2009.05.17. 17:11:54

fene: és milyen operát használsz? én 9.64-et 10487-es build.
írtam a freemail üzemeltetőinek, de csesznek válaszolni, telefonálni pedig nem lehet. nem akarok sem emailt váltani, sem böngészőt/levelezőt, de esz fene, hogy miért van ez a baromság..

pacagánycsök 2009.05.17. 18:45:59

irma: nem is eszlek:)

build ugyanaz...

pacagánycsök 2009.05.17. 18:55:28

oops, authenticationt ha atallitod plaintextre akkor megy... nem tul biztonsagos, dehat ez van

Pater Boddhiszattva 2009.05.21. 12:24:35

ehhh.. fene, ezt az egyet nem próbáltam ki és tényleg működik, zseniális vagy!
vajon mit jelenthet pontosan h nem túl biztonságos? vki lekapja a mailjeimet röptében?
mindenesetre köszi!

strk 2009.05.24. 03:37:20

fene_vad! ksksksks! jó a freemailom!
Csatlakozom az előttem szólóhoz te tény leg zseni vagy!

mkrivan 2012.07.25. 10:43:10

Vajon mire gondolhatott az író, amikor azt írta, az Opera hamarosan támogatni fogja a Netlock tanusítványokat? Most 2012 július 25-t írunk. Éppen most telepítettem egy friss NetLock tanusítványt a szerverünkre, és az Opera még mindig nem látja a főtanusítványt. Opera 12, Linux, ahonnét próbálkoztam. Van közbülső tanusítvány lánc is, így már a Firefox is látja. Az egyetlen gondtalan böngésző a Chrome volt :-) Pedig nagyon szeretem az Operát is. Gondolom kézzel persze betolhatom a főtansuítványt, de azért már igazán ott lehetne.
süti beállítások módosítása