Magyar Opera

Lépj be a #MagyarOpera szobába

Már rég terveztük, hogy kihasználjuk az Operába épített IRC kliens előnyeit, és indítunk egy informális csatornát az Opera fanok számára, ahol valamivel közelebbről is megismerhetjük egymást. Végre sikerült megoldani a felmerült problémákat, kipróbáltuk, hogy hogyan működik a dolog, úgyhogy minden készen áll arra, hogy élesben is beindítsuk.

Erre tessék: #MagyarOpera

A szobát az Opera IRC szerverén hoztuk létre, és elsősorban esténként és hétvégén leszünk fent én és cousin333. A beszélgetés kötetlen, nem szeretnék mindenféle szabályokat felállítani, de azt azért ne felejtsétek el, hogy a szoba elsődeleges célja az, hogy segítsünk az Operával kapcsolatos kérdésekben, utána pedig természetesen, hogy jól érezzük magunkat.

Ha be szeretnél nézni, nagyon egyszerűen megteheted: kattints a fenti linkre, töltsd ki az adataidat, és már mehet is. Figyelj arra, hogy ha megadod a valódi nevedet, akkor azt mások is lekérdezhetik, nem csak mi, így ha névtelen akarsz maradni, akkor ezt az adatot ne add meg. Ha kapcsolódási problémáid vannak, akkor valószínűleg valamilyen tűzfal vagy router lehet a ludas, mivel az IRC más portot használ, mint a hagyományos böngészés. Ha nem sikerül kapcsolódnod, itt jelezheted, és megpróbálunk segíteni.

Mivel a szoba az Opera IRC szerverén fut, így lehetőség van arra is, hogy regisztráld a nevedet a szerveren, így más nem fog tudni belépni a te neved alatt. A regisztrálásról részletesen az Opera Chat blogon olvashatsz, itt csak röviden leírom a teendőket. Még egyszer: az alábbi lépések nem kötelezőek, anélkül is be tudsz lépni, hogy ezeket megtennéd!

Lépj be bármelyik szobába, és add ki ezt az üzenetet (ezek sepciális üzenetek, a többiek nem fogják látni):

/msg NickServ REGISTER jelszó e-mail

Ezután kapsz egy e-mailt a megadott címre, amelyben találni fogsz egy kódot. Ezután küldd el a következő üzenetet, amelyik megerősíti a regisztrációdat:

/msg NickServ AUTH kód

Ekkor a regisztrációd sikerült. Ahhoz, hogy valóban használhasd az új nevedet, még be is kell vele lépned.

/msg NickServ IDENTIFY jelszó

Ezt minden alkalommal meg kell tenned, amikor belépsz az IRC-re, így érdemes felvenni az automatikus parancsok közé. Nyisd meg az Eszközök > Levelező és csevegő fiókok pontot, válaszd ki az IRC fiókot, és nyomd meg a Szerkesztés gombot. A fenti parancsot másold be a Kimenő fülön az alsó szövegmezőbe, így miden belépéskor automatikusan végrehajtódik.

Előfordulhat, hogy mikor belépsz, nincs bent senki, vagy senki sem válaszol. Ez azért lehet, mert nem vagyunk bent mi sem folyamatosan, vagy be vagyunk lépve, de nem ülünk éppen a gép előtt, így csak később tudunk válaszolni. Hagyd nyitva az ablakot, és nézz vissza később, valaki valószínűleg jelentkezni fog hamarosan. Ha valaki ír az IRC-n, akkor az Opera ikonja is megváltozik a jobb alsó sarokban, ilyenkor érdemes visszanézned.

Várunk téged is a #MagyarOpera szobában!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr53925450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása