Magyar Opera

Mégis lesz Opera Mini az iPhone-on?

Nemrég még arról hallottunk, hogy bár elkészült az Opera Mini iPhone-ra alakított verziója, ezt mégsem lehet letölteni, mert az Apple nem igazán szereti a konkurenciát. A hivatalos magyarázat persze nem ez volt, hanem az, hogy a további böngésző alkalmazások fölöslegesek, mivel ott a Safari. Nem tudom, de mintha ismerős lenne ez a hozzáállás valahonnan.

Most viszont úgy néz ki, mégis változott valami az Apple környékén, mivel az elmúlt napokban több iPhone-ra készített böngészőt is elérhetővé tettek, amelyeket még tavaly októberben küldtek be az Apple Store-ba. Olyan böngészők jelentek így meg, mint az Edge Browser, az Incognito, a Webmate és a Shaking Web. Egyik jobb mint a másik: az első kivételével mindegyik fizetős, és olyan funkciókat mutatnak fel, mint az eszköztárak eltűntetése, böngészés nyomok nélkül, füles böngészés vagy a kézremegés kiszűrése.

Bár az Opera Mini még nem került fel, de mivel a legnépszerűbb mobilos böngészőről van szó, a fenti listát elnézve valószínűleg kénytelenek lesznek engedélyezni előbb vagy utóbb. Azt már tudjuk, hogy az Opera Mini működik az iPhone-on is, most már az Apple-nél a labda.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr28879665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kúrcsány Ferenc 2009.01.16. 12:13:19

Ezek mind a rendszer WebKit engine-jét használják, nem biztos hogy az Apple engedni fog saját engine-es browsereket.

S. M. 2009.01.16. 13:36:43

az opera mini webkitet használna? Ezt hol hallottad?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.01.16. 14:02:44

@S. M.: Nem használ webkitet, a normál Opera motort használja (legalábbis a Mini szervereken keresztül). De nem is a telefonon történik a feldolgozás.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.01.16. 15:00:21

@S. M.: Félreértetted. Kúrcsány arra utalt, hogy cikkben szereplő 4 böngésző az iPhone beépített WebKit motorját használja, nincs saját megoldásuk. Viszont az Opera Mini Presto motort használ (na nem a telefonon, hanem az Opera szervereken), ami nem WebKit, tehát lehet, hogy bökné az Apple csőrét...
süti beállítások módosítása