Magyar Opera

Vásárolj biztonságosan karácsonykor is!

Egyre több ember bonyolítja le a karácsonyi vásárlásait online az internet segítségével, így egyre több veszély leselkedik ránk itt is. Ha azt szeretnéd, hogy a vásárlásaid mégis biztonságosak legyenek, akkor használd a vásárláshoz a jelenlegi legbiztonságosabb böngészőt, az Operát.

Természetesen ez még nem elég ahhoz, hogy ne verjenek át valahol, de a ezzel máris sokat tettél azért, hogy ne kerüljenek a gépedre mindenféle adathalász- és kémprogramok, és hogy mindig biztos lehess abban, hogy nem egy csaló oldalon jársz, hanem pontosan ott, ahol szeretnél.

Mitől biztonságos az Opera?

  • Adathalász védelem: sok olyan csaló weboldal van a világhálón, amely megpróbálja egy biztonságos (banki vagy más) oldalnak álcázni magát. Az Opera adathalász védelme automatikusan felismeri ezeket az oldalakat, és figyelmeztet a veszélyre.

  • Titkosítás: az Opera támogatja az SSL3 és a TLS biztonsági protokollokat, amelyek jelenleg a lehető legnagyobb biztonságot biztosítják a weben.

  • Biztonsági sáv: az Opera automatikusan megjeleníti az aktuális oldal biztonsági információt a címsorban, így mindig láthatod, hogy az oldal biztonságos vagy nem.

  • Személyes adatok törlése: Operában minden személyes adatodat egyszerűen törölheted, de lehetőség van arra is, hogy a gyorsítótárat is törölje kilépéskor.

Néhány további hasznos tipp a biztonságos vásárláshoz:

Tovább...

Opera 9.63 - biztonsági frissítés

Mostanában rájár a rúd az Operára biztonsági szempontból, többször is kellett már új verziót kiadjanak az időközben felfedezett biztonsági hibák miatt. Szerencsére a hibák felhasználási módját az esetek nagy részében nem teszik közzé, így igen nehéz kihasználni a biztonsági hibákat a frissítés megjelenése előtt. Fontos tudni viszont, hogy miután egy frissítés megjelent, a hiba részletes leírása is publikus lesz, így azt bárki fel tudja használni támadásokra ezt követően!

Emiatt nagyon fontos, hogy mindenki időben telepítse fel az új, frissített verziót, hogy az ismert biztonsági hibákkal szemben továbbra is védve legyen.

Az Opera 9.63 nem kevesebb, mint 7 biztonsági hibát javít, más változás nincs benne. A hibák leírását a változások listájában találod meg. Az új verziót az Opera oldaláról töltheted le.

süti beállítások módosítása