Magyar Opera

Az Opera 12 éve

Rövid kis videó (pontosan két perc) az Opera 12 évéről 1995-től napjainkig:

Ingyen Opera golyóstollak

Ha sietsz, a My Opera oldalán most kérhetsz magadnak egy ingyen golyóstollat az Operától, amit hamarosan postáznak neked. Semmi más dolgod nincs, mint kitölteni az adataidat ezen az oldalon (a lap alján kérnek egy választ, de ez most nem számít, oda írhatsz bármit). Amíg van a tollakból, addig minden jelentkező kap egyet!

Mutasd meg te is a kollégáknak, osztálytársaknak, ismerősöknek, barátoknak, hogy milyen böngészőt használsz!

Fontos az is, hogy az irányítószámot pontosan add meg (ez a ZIP code), egyébként nem küldik el a tollat.

Frissítés: a tollak elfogytak, most már ne kérjetek többet.

Opera Mobile 9.5 előzetes

Tegnap az Opera Mobile csapata először mutatta be a mobil böngésző következő nagyobb verziójának előzetesét, az Opera Mobile 9.5-öt. Az előzetest még nem lehet letölteni és kipróbálni, mivel azt először a Mobile Word Congress 2008-on fogják bemutatni Barcelonában, február 14-én.

Az Opera Mobile már egy sokkal fejlettebb böngésző, mint a népszerű Opera Mini, igaz, hogy ez már csak a komolyabb okostelefonokon és eszközön fut. Az új verzió már ugyanazt a motort használja, mint az asztali Opera 9.5, támogatja a JavaScriptet, az AJAX-ot és a Flasht is. A felhasználói felület is eléggé megváltozott, új eszköztár került a képernyő aljára és tetejére, valamint már lehetőség van a weblapok nagyítására és kicsinyítésére, hasonlóan az Opera Minihez és az iPhone-hoz.

Tovább...

Légy te az Opera Mini magyar hangja!

Emlékszel még az alábbi videóra? Ez a rövid Opera Mini reklám olyan sikeres lett, hogy a készítők úgy gondolták, érdemes kiadni a videót más nyelveken is, és ebben kérik a segítségeteket. Ha szeretnéd, hogy a te hangod legyen az Opera Mini reklám magyar hangja, akkor fordítsd le a reklám szövegét magyarra, készítsd el a videó hangsávját a magyar szöveggel és a saját hangoddal, aztán küldd el a kapott hangfájlt az Operának.

A hangot pontosan kell időzíteni a videóhoz, és az Opera csak a legjobbat fogja publikussá tenni, azon egyszerű szabály alapján, hogy nekik melyik tetszett a legjobban.

A jó hír az, hogy minden beküldő, függetlenül attól, hogy publikálják-e a videóját, vagy nem, egy Opera trikót kap ajándékba. Részletek a lapozás után.


Opera Mini 4
Uploaded by operasoftware

Tovább...

Adatok elővarázsolása a wand.dat fájlból

Biztosan más is járt már úgy, hogy újratelepítette a Windowst, vagy csak az Operát, és az előtte beállított név, e-mail-cím, weboldal, lakcím, valamint az oldalakon belépésre használt jelszavak szimplán eltűntek.

Ezt a problémát orvosolja Windows operációs rendszeren az alábbi alkalmazás, melyet karaj ajánlott.

A dolog roppant egyszerűen működik: az zipben található fájlokat kicsomagoljuk egy üres könyvtárba, majd az Opera wand.dat fájlját átmásoljuk ugyanide. (A wand.dat az Opera profile könyvtárában található; alapértelmezett esetben C:\Program Files\Opera\profile\.) A könyvtárban található egy retrieve.bat fájl, ezt indítsuk el, és rögtön meg is jelenik az összes elmentett belépéshez szükséges adatunk.

Ha valaki nem a .bat fájlt szeretné futtatni, az megteheti, hogy beírja kézzel: unwand wand.dat >kimenet.txt.

Persze minden jóban van valami rossz: a dolog hátránya, hogy az elméletileg kódolt, biztonságban tudott jelszavainkat bárki megszerezheti, egyetlen perc alatt.

süti beállítások módosítása