Magyar Opera

Opera Mini 4.2 beta - sok újdonsággal

Hamarosan újabb verzió érkezik az Opera Minihez, amelyet mától már ki is próbálhatsz a telefonodon. Az új verzió több hasznos újdonságot is tartalmaz. Mivel ez egy előzetes verzió, ezért a telepítésnél a régi Opera Mini mellé kerül a telefonodra, így nem kell a régi verziót eltávolítanod telepítés előtt, sőt továbbra is használhatod azt is.

A beta kiadása mellett az Opera Mininek más oka is van az ünneplésre, ugyanis nemrég elérték a húszmillió aktív felhasználószámot havi szinten.

De lássuk az újdonságokat:

  • Az új beta visszahozott egy régebben már bevezetett, majd törölt funkciót, a bőröket. Mostantól újra módosíthatod a Mini megjelenését kedved szerint.

  • A Mini most sokkal gyorsabb lett az Egyesült Államokban és Ázsiában, köszönhetően az új szerverparkoknak. Szerencsére nálunk is gyorsul emiatt valamivel a böngészés, mivel a norvég szerverek terheltsége csökkent az új szerverparkok miatt.

  • A Mini most még több telefonon támogatja a mobilos videótartalmakat, mint amilyen az m.youtube.com. Ha egy új Sony Ericsson vagy Nokia telefonod van, akkor jó eséllyel működik nálad is az ilyen videó (a telefonnak támogatnia kell az RTSP protokollt). Vigyázz, mert a videólejátszás jelentősen megnövelheti a forgalmadat, és ezzel a telefonszámládat!

  • Az Opera Link már itt is támogatja a jegyzeteket, amelyeket képes az asztali Operával is szinkronizálni. A jegyzeteket a könyvjelzők alatt találod meg, és lehet őket szerkeszteni is. Vigyázat! Ebben a funkcióban több ismert hiba is van, így a jegyzeteidet mentsd el, mielőtt kipróbálod!

  • 24 új nyelven is elérhető lesz az új Mini.

Az új betát a www.operamini.com/beta címről töltheted le a telefonoddal, vagy ugyanezen a címen megtalálod a szükséges fájlokat, ha a számítógépről akarod feltölteni a telefonra.

süti beállítások módosítása