Magyar Opera

Barack Obama böngészője

Az Obama Art Report-on található kép tanúsága szerint Obama is kedvenc böngészőnk rajongója :)

Hamarosan megújul az Opera designja

Legalábbis erre utal, hogy az Opera alkalmazta Jon Hicks designert, aki designer körökben már meglehetős ismertségre tett szert a kiváló munkáival. Jon szinte minden területen be fog segíteni, így ő lesz a felelős az asztali Opera, a minialkalmazások, valamint az Opera Mini és az Opera Mobile megjelenéséért is, de az Opera „macesítésében” is részt fog venni.

A Hickdesign oldalán Jon már korábban is foglalkozott az Operával (eléggé kritikus hangnemben), összehasonlítva az Opera és a Firefox megjelenését maces környezetben. Elmondása szerint már alig várja, hogy megvalósíthassa az Operával kapcsolatos ötletei, beleértve a logót és a cég márkajelzéseit is!

Szerintem ennek már nagyon itt volt az ideje, az Opera a kb. 12-13 éves logója fölött enyhén szólva is eljárt az idő. Egy friss megjelenés sokat dobhat a következő nagy verzió, az Opera 10 népszerűségén is.

"Exposé-mód" és további gombtippek

Az Opera funkcionalitása sokkal jobban kihasználható, ha egyedi gombokat is használunk. Ennek módjáról korábban részletesen írtunk a felhasználói felület megváltoztatása kapcsán, illetve különböző gomb-tippeket is adtunk már. Mai cikkünkben folytatom a sort egy sok helyen alkalmazott funkció Operás megvalósításával.

A Macen Exposé névre keresztelt funkciót talán nem kell senkinek bemutatnom, főképp, hogy azóta Linuxra és Windowsra egyaránt elérhetővé vált hasonló képesség. Aki mégsem ismerné: ez egy olyan alkalmazás váltó funkció, ami az éppen tálcán levő alkalmazások ablakait úgy rendezi el a képernyőn, hogy átfedés nélkül mind egyszerre láthatóvá váljanak. Ezután nincs más dolgunk, mint rákattintani a kívánt ablakra, ami előtérbe kerül, miközben a többi ablak is visszaáll az eredeti elrendezésbe. A fent említett terjedési folyamat azóta a böngészőket is elérte. Gondoljunk csak az Internet Explorer hasonló funkciójára, vagy éppen a Firefoxhoz elérhető kiterjesztésekre. Ezek már némileg másképp működnek: nyitnak egy új fület, amiben az éppen megnyitott tabok képei láthatók mátrix-elrendezésben. Rákattintva az egyik kis képre, az általa jelképezett fülre ugorhatunk.

Tovább...

Van választásod

Íme az Opera legújabb reklámfilmje az Opera 9.6 megjelenésének alkalmából, a szokásos rajzolós-mesélős stílusban. Az internet nem egyenlő a kis kék e betűvel.

Opera 9.6 - Téged is felgyorsít

Úgy tűnik, hogy cousin333 tippje volt a nyertes, mivel eljött a szerda, és valóban megérkezett a legújabb verzió, az Opera 9.6-os, rengeteg hibajavítással és új fejlesztésekkel. Azok, akik követték itt az előzeteseket, már pontosan tudják, hogy mit rejt az új Opera, de a többieknek összefoglaljuk röviden az újdonságokat.

Az Opera 9.6 fontos biztonsági javításokat is tartalmaz, így mindenkinek ajánlott a frissítés!

Opera Link

Az Opera Link mostantól a saját keresőket és a beírt címek listáját is szinkronizálja, a könyvjelzők, a Gyorshívó bejegyzései és a jegyzetek mellett.

Optimizált levelező

Ha lassú a kapcsolatod a levelező szerverrel, kapcsold be a fiókban az Alacsony sávszélesség módot, amellyel az Opera a lehető legkevesebb forgalmat bonyolítja le a levelek letöltésekor, így az sokkal gyorsabb lesz. Ilyenkor a hosszú leveleket és a csatolmányokat csak akkor tölti le, amikor szükséged van rá.

Emeld ki a fontos leveleket

Az Opera két új módszert tartalmaz a fontos levelek rendezésére: mostantól megjelölheted követésre a számodra fontos szálakat vagy partnereket, és a kevésbé fontosakat pedig mellőzheted, egyetlen kattintással. Egy szál követéséhez kattints jobb gombbal egy levélre, egy partner követéséhez pedig kattints jobb gombbal a feladó vagy az egyik címzett nevére.

Tovább...
süti beállítások módosítása