Magyar Opera

Jegyzetelj Operával!

Már 4 éve is írtam egyszer az Opera egyik kevésbé ismert funkciójáról, a jegyzetekről, és akkor sem ismerték sokan ezt a lehetőséget. A helyzet azóta sem változott sokat, nemrég láttam, hogy a régi motoros vinczej is csak most fedezte fel, hogy a Jegyzetek panelt lehet bővíteni.

De lássuk akkor mit érdemes tudni a jegyzetekről egy operásnak. Először is, a weblapokról azonnal, könnyen el lehet menteni szövegeket: elég, ha csak kijelölöd a szöveget, majd jobb klikk, és Másolás jegyzetbe. Ezeket aztán kategóriákba (mappákba) rendezheted. Persze írhatsz normál jegyzeteket is, viszont jó tudni, hogy azokról, amelyeket egy weblapokról mentettél el, vissza lehet térni arra a weblapra, ahonnan származnak. Csak kattints duplán egy ilyen jegyzetre, és meg is nyitja a weblapot. A linkelt jegyzeteknek egyébként más ikonja van, mint a normál jegyzeteknek.

A dolog működik fordítva is. Ha egy olyan honlapra érsz, ahonnan korábban szövegrészt mentettél el egy jegyzetbe, akkor a címsávban, az RSS ikon mellett megjelenik egy kis jegyzet-ikon. Rákattinva megnyílik a Jegyzetek panel, és a kijelölés az oldalról lementett jegyzethez ugrik. (Ha több jegyzet is származik egy oldalról, akkor a sorban a legelsőhöz lép.)

Tovább...

Opera Mini reklám magyarul

Gratulálunk Zolinak a nyereményéhez!

Heti hírcsokor

Ismét összegyűlt egy kisebb adag érdekesség, lássuk mi történt az elmúlt hetekben az Opera háza táján. Sok statisztika, Google-Yahoo összecsapás és Opera Mini dömping a hét híreiben.

Extra beállítások Opera Miniben

Nem igazán friss hír, de mindenképpen érdemes megemlíteni. Még februárban több újítás került az Opera Mini szervereire, így nem csak gyorsabb lett az elérés, hanem új funkciók is kerültek bele. Az egyik legfontosabb az asztali Operában már megismert opera:config oldal, ahol néhány szerver oldali beállítást lehet megváltoztatni. Javult a telefonszámok felismerése a weblapokon, a timeout megváltozott 40 másodpercről 20-ra, frissült a megjelenítő motor, javult a megjelenítés sötét háttér esetén és még sok már kisebb javítást is kaptak a háttérszerverek.

Az Opera Mini szerverei

Az új opera:config oldalon a következő beállításokat lehet megváltoztatni jelenleg (mivel ez szerver oldali, ezért ez a lista bármikor bővülhet vagy változhat):

Tovább...
süti beállítások módosítása