Magyar Opera

Opera Campus Crew - eddigi eredmények

Az Opera nemrég indította az egyetemi Campus Crew nevű programját (amiről mi is írtunk), és most közzétették, hogy eddig mit sikerült elérni ezzel a programmal. A program arról szól, hogy önkéntes diákokon és előadókon keresztül megpróbálják népszerűsíteni az Operát valamint a webes szabványokat az egyetemeken.

A népszerűsítés sikere majd csak később válik el, de addig is néhány adat a programról: eddig 230-an jelentkeztek, amiből 212-őt fogadtak el, ez pedig mostanáig 191 egyetemet jelent 34 országban.

Lassan megérkeznek az első történetek is a Campus Crew tagoktól; az orosz gefix például elrendezte, hogy 100 gépre telepítsék fel az Operát az egyetemükön, mégpedig egy különleges és hasznos megoldásban: valójában csak egyetlen Operát telepítettek egy központi szerverre, és minden diáknak készítettek egy külön profilt, amit bármelyik terminálról elérhetnek. Így két dolgot is sikerült egy csapással megoldani: ha új verzió jön ki, akkor elég csak egy helyen frissíteni, másrészt minden diák minden gépen megtalálja a saját beállításait, oldalait, személyes adatait, stb. Ha a történet részletesebben is érdekel, olvasd el a Campus Crew blogon.

Az Opera közben elkezdte látogatni az egyetemeket is, amit a University Tour blogon követhettek. Eddig a franciáknál, az angoloknál és a kínaiaknál voltak.

Én — sajnos — nem vagyok tag, úgyhogy kíváncsi lennék, hogy a magyar oldalon mi a helyzet? Hányan jelentkeztetek? Mi történt eddig? Azért ha véletlenül erre jönnének az Operások, ne felejtsetek el szólni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr27718914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi 2008.10.17. 18:13:08

Karaj, te nem jelentkeztél?
Szerintem te kéne legyél itt a fő campus crew tag :)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.17. 18:56:54

Csak annyi a baj, hogy se egyetemista, se oktató nem vagyok ... :) Sőt, mivel nem itt végeztem az egyetemet, a pesti egyemeket nem is ismerem, szóval elég nehezen tudnék bármit is elintézni.

Lali_ 2008.10.17. 19:08:19

Én jelentkeztem, de nemkaptam választ, lehet, hogy valamit elnéztem, majd megpróbálom még 1-szer, ha sokáig nincs válasz.

copin 2008.10.17. 22:36:17

A PMMK-ra is jöhetnek nyugodtan. Ha már egyszer a suli szerveréről szedem le a progit. :P

2008.10.23. 23:33:59

Jelentkeztem, nem válaszoltak...

Lali_ 2008.10.24. 17:45:32

Na, nekem másodszor visszajeleztek pár órán belül, sztem próbáld újra és különösen figyelj a "Why would you like to become a member of the Campus Crew" és az egyetemed megnevezésére.

Elöször kapsz majd egy bemutatkozó e-mait, valami ilyesmit:

Hi Lajos,

Congratulations on becoming the newest member of the Opera Campus Crew! It is great to hear your interest in the Opera Education program, and desire to raise awareness of Opera and Web standards on your campus.

My name is Zara and I am the coordinator of the Opera Education program, so I will be in touch with you regarding your activities on the Opera Campus Crew.

As an Opera Campus Crew member, your goals will be to:
* Be our eyes and ears on the ground to help us organize visits from Opera to your campus
* Arrange meet-ups for Opera and Web enthusiasts on your campus
* Encourage your school's or university's Web design courses to adopt open Web standards as part of their learning - we make it easy with Opera's Web Standards Curriculum
* Lobby computer labs at your campus to install Opera, to ensure individual choice and promote Web standards
* Co-ordinate between your campus webmaster and Opera's 'Open the Web' team, to ensure the school or university's website is consistent and accessible in all browsers
* Find out more about usage and attitudes toward Web browsers and Opera on your campus
* Demonstrate Opera to other students on campus and help answer user questions
* Arrange articles about Opera in your campus media

Check out the Get Started Guide (www.opera.com/education/campuscrew/getstarted/), to show you how you can kickstart your activity as an Opera Campus Crew member. Each Friday we send notifications if there are new members joining who can work together with existing members in their university/city. In the next month or two you will receive in the post a goodie-bag of Opera swag to help show your Opera pride!

We will have a trial period with all our members. We would like you to aim to be an Opera Campus Crew member for a start-out period of six months, and then for as long as you wish to continue and we are happy with how it's all going.

IMPORTANT: Now that you are a member of the Opera Campus Crew, you must go to the Opera Campus Crew group (my.opera.com/CampusCrew/about/) and apply for membership. This is a private group, so you need a My Opera account in order to make posts to the blog and form. If you do not already have a My Opera account, click Sign Up at the top of the page. Please email me with the user name you choose, so I know the right people to approve!
When you have become a member you will be able to read about the Campus Crew's first major initiative launched last week, the Computer Lab Challenge (my.opera.com/CampusCrew/blog/2008/10/09/lab-challenge). This should be the focus of activity in October and November.

We look forward to working with you!

Best regards,
Zara Lauder
Education Manager
Opera Software


Aztán meg küldenek egy értesítőt az egyetemeden, vagy a városodban lévő jelentkezőről.

Budapesten eddig ketten vagyunk én a bme-n és ádám a bmf-en, az infó(?, NIK) karon.
süti beállítások módosítása