Magyar Opera

Opera Campus Crew — lépj be te is

Diák, egyetemista, tanár vagy egyetemi oktató vagy? Szereted az Operát és érdekelnek a webes szabványok? Akkor lépj be te is az Opera Campus Crew csapatba, amely azért alakult, hogy népszerűsítse az Operát az egyetemeken és más oktatási intézményekben.

Legyél te a kapocs az Opera és az egyetemed között!

Mit kell tenned?

Néhány példa arra, hogy miben segíthetsz az Operának mint egyetemi kapcsolattartó:

  • Te leszel az Opera szeme és füle, és segíthetsz megszervezni az Opera látogatását az egyetemedre.
  • Találkozót szervezhetsz az Opera és az egyetemi webes guruk között.
  • Próbáld meggyőzni az iskoládat vagy az egyetemedet arról, hogy a webes oktatásba építsék be a webes szabványokat — ez nagyon egyszerű az Opera Web Standards Curriculum tananyagával (amely magyarul is elérhető a Webes szabványok oldalon).
  • Lobbizz azért, hogy a számítógéptermekben telepítsék fel az Operát, így népszerűsítve a választás lehetőségét és a webes szabványokat.
  • Bemutathatod az Operát a többieknek, és segíthetsz nekik ha problémájuk adódik.

Miért jó ez neked?

  • Minden szemeszterben a legjobb csapattag ajándékot kap!
  • Az új Opera pólódban és más operás cuccokkal megmutathatod az elhivatottságod.
  • Az Operától kapsz egy igazolást „Egyetemi üzlettárs” címmel, amelyet felhasználhatsz majd a CV-dben.
  • Megoszthatod az ötleteidet és a módszereidet a többi Opera Camus csapattaggal a privát blogon és fórumon.
  • Új képességeket szerezhetsz, mint például előadói képességek, rendezvény szervezés, médiakapcsolat, tárgyalás és csapatmunka.
  • Többet megtudhaszt az Opera Software-ről és a webről.
  • Új emberekkel találkozhatsz az egyetemről, az országból és az egész világról.
  • Segíthetsz jobbá tenni a webet!

Miután elfogadják a regisztrációdat, fogsz kapni egy induló csomagot további információkkal a feladataidról, valamint ezek megvalósításáról.

Csatlakozhatsz egyénileg vagy egy meglévő csoporthoz is, sőt indíthatsz saját csoportot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr67694264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pimpalaputty 2008.10.03. 21:25:52

A közgázon nem rég állítottunk be terminál SunRay terminál gépeket, melyeket diákigazolvánnyal lehet használatba venni. A default böngésző az Opera rajta :) sőt talán nincs is rajta más, ha jól emlékszem.

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.10.03. 21:52:39

Hehe, kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény... ELTE IK-n sajnos mindenhol csak IE meg Fx van, vagyis a linuxokon van egy nem futó Opera.

Dzsini 2008.10.04. 09:24:22

SZTE-n is Fox az alapvető böngésző, IE van mellette, Operát emlegettem párszor, úgy sem lesz belőle semmi.

nega · http://negalap.atw.hu 2008.10.04. 09:36:14

Vigyetek magatokkal OperaUSB-t!
Aztán a többiek lássanak csodát. :)

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.10.04. 09:51:06

Portable Opera, de mindegy. Néha szoktak nézni, hogy jéé, ez mit tud :D

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.04. 10:17:26

Egyébként tényleg jelentkezzetek erre, hátha eljön egyszer az Opera hozzánk is :)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.10.04. 12:50:34

Dzsini, SZTE-sként neked is kérdőjeleket hívott a fejedbe az "egyetemi webes guruk" kifejezés vonatkozása? :DD

madve2 2008.10.04. 12:53:23

Én azért kicsit félek ettől. Nincs idegesítőbb, mint egy harcos FF aktivista. Biztos, hogy szüksége van a világnak idegesítő, harcos Opera aktivistákra is? =)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.04. 12:58:06

Nagyon távol vagyunk attól, hogy a csapból is ez fojjon, mint az FF esetében. Úgyhogy szerintem igen, szükség van rá. Sokan egyáltalán nem ismerik az Operát, vagy emlékeznek rá 5 évvel ezelőttről, hogy valami alter fizetős browser, és kész.

Lali_ 2008.10.04. 19:25:50

Vannak itt BME-s sorstárak?

zegon 2008.10.04. 21:50:13

Szerintem az Opera nem feltétlen való a tömegek kezébe. No nem azért, mert nem értenék meg, vagy nem tudnák megszokni, inkább azért nem, amiért Rambo sem preferálja a precíziós távolsági lézereket.. egyszerűen nincs szüksége rá. A megszokott otthoni, nézelődős, egy két cuccot letöltögetős, ráérős szörföléshez szerintem a FF épp eléggégyors, stabil és egyszerű. Az Opera meg maradjon meg a kicsiny műértő közösségnek.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.04. 22:30:27

Lali_: ex-BME-s, jelentkezem...:)

zegon: Vagy FF helyett az IE, Safari, Chrome...

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.04. 22:50:53

zegon: Eszerint az elmélet szerint az IE is bőven megfelel mindenkinek, most minek töltsön le egy 6 megás telepítőt és teleszemetelje a registryt felesleges bejegyzésekkel? Az IE8-nál már a sebességre sem lehet panasz.
A biztonsági rések? Az meg a piaci részesedés velejárója, de megnézném mennyivel több sebezhetőség van például IE8-ra, mint FF3-ra. Mert szerintem nagyjából egy szinten vannak.

Egyébként félig-meddig én is egyetértek a mondandód első mondatával, bár szerintem azért nehezen tudnák megszokni a tömegek. Idővel mindent meglehet, de sokaknak keserves lenne a váltás. Az IE, FF, Safari, Chrome viszont kezelhetőségben nagyjából ugyanazon séma szerint készül.

De én is azt vallom, hogy nem erőszak a böngészőválasztás, az "egyszerű ajánlatoktól" meg már a mai világban (MLM...stb) már kirázza az embert a hideg. Szóval én is inkább azon az oldalon állok, akik azt mondják, az Operából ne legyen marketingügynökök gyülekezete. Jó dolog a részesedés, mert egyrészt pénze van belőle az Operának, másrészt támogatottabbá válik, de ezzel a felhasználói bázis is felhígul és ezzel a fícsörökben is negatív változások lehetnek. Dugni is és szűznek is maradni egyszerre nem sikerült még senkinek.

Akiben annyi életösztön nincs, hogy önmaga döntsön a váltásról, hanem bannereket kell az arcába nyomni az már régen rossz.

zegon 2008.10.05. 09:57:37

Úgy érzem, éppen arra van szükség, hogy ezt a jól bevált, általában tudatos, hozzáértő netezők által használt böngészőt megőrizzük annak, ami. Ha lenne egy olyan változata, ami ugyanilyen biztonság és stabilitás mellett a FF egyszerűségét hozza, akkor mindent bele, legyen ismert, és széles körben elismert böngésző, de sajnos be kell látni, hogy vannak meglepően ügyes emberek, akik a tudásukat arra pazarolják, hogy az IE kezdőlapunkat kicseréljék valami redirectre, s ha az Opera lenne ennyire elterjedt, akkor bizony az Operához is találnának módszert. Szerintem jobb vigyázni rá, és nem hagyni, hogy felhíguljon. Mellesleg drukkolok a Chromenak, és IE IE8-nak, legyen minél több jó böngésző, hogy kevesebb legyen a rossz választási lehetőség :)

Lali_ 2008.10.05. 19:00:36

na, bereggeltem, kiváncsi vagyok, hogy mi lesz belöle...

2008.10.06. 01:53:43

Beregeltem a Debreceni egyetemmel :) Várom, hogy mi lesz.

TDK 2008.12.08. 10:17:01

No, hat en is beregeltem (ME) es jott egy szep udvozlo level mailben. Ill most hozott a postas egy szep csomagot, benne Opera Campus Crew poloval, tollal meg egy reminderrel. Kedvesek. :)

Lali_ 2008.12.08. 18:42:56

Azt nekem is írták, hogy küldenek pólot, de még nem kaptam meg :(

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.12.08. 20:18:15

Lali, akkor szólj nekik, hogy nem kaptál, mert szerintem ha elveszett, akkor fogják pótolni! (Volt, akinek egy ajándék laptop tűnt el, és azt is újra elküldték)

Lali_ 2008.12.09. 00:19:22

Nekem december 1-én küldtek e-mailt, hogy feladták, szóval szerintem még várok pár napot. Meg különben is van már kettő :)

Dácccs 2009.02.25. 18:07:04

DE-IK-n hirdetem az igét :D Meg a teleházban, és akinek csinálom a gépét :D...
süti beállítások módosítása