Magyar Opera

Opera Widgets SDK

Az Opera pár napja jelentette meg a minialkalmazásokhoz a fejlesztői csomag első beta verzióját, vagyis az Opera Widgets SDK-t. Az SDK segítségével még egyszerűbben lehet ezentúl operás minialkalmazásokat készíteni, nem csak az asztali verzióra, hanem az Opera Mobile-ra és a Wii-re is.

A fejlesztői csomag jelenleg többek között a következőket tartalmazza:

  • Dokumentáció

    Több új dokumentáció került bele a csomagba a minialkalmazások fejlesztésével kapcsolatban, mint például a legújabb specifikáció, DOM referencia, különböző platformok támogatása, Ajax támogatás, kapcsolat több kiszolgálóval, beállítások kezelése, biztonsági modell.

  • Eszközök

    Az új Widget emulator segítségével könnyen kipróbálható, hogy a minialkalmazás hogyan jelenik majd meg a különböző eszközökön. Az Opera Dragonfly pedig használható hibakeresésre, még akkor is, amikor a minialkalmazás éppen az emulátorban fut.

  • Library-k

    A Dev.Opera Library részében több olyan függvénycsomag található, amely jelentősen megkönnyítheti a minialkalmazások fejlesztését rengeteg előre megvalósított megoldással. Többek között az alábbi témákban található segítség: animációk, kódolások kezelése, naptár és események kezelése, számláló, adatok beolvasása, fájlműveletek, grafika, súgó használata, tooltip kezelés.

Ez még csak a fejlesztői csomag beta verziója, a végleges vátlozatban még további újdonságok várhatóak: még több library (lokalizáció és fordítások segítése, átméretezés, mozgathatóság), még több funkcionalitás az emulátorban, még több példa widget, valamint még több dokumentáció (más formátumú widgetek konvertálása, fejlesztés mobilra, Dragonfly használata a minialkalmazásokkal).

Az alábbi videón az új fejlesztő csomagot mutatja be az Opera.


Opera Widgets SDK Guided Tour
Uploaded by operasoftware

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr38490128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

funtom8 2008.05.27. 15:27:16

kepfeltoltes.hu/view/080527/New-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nálam igy néz ki a video.. Winxp SP3 Opera 9.5b10014
:S

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.05.27. 16:00:04

Igen, más helyen is ilyen, de csak a 10014-es build.
süti beállítások módosítása