Magyar Opera

Napi hírek

Nos, a heti hírek formátum nem igazán vált be úgy, ahogy azt terveztük, úgyhogy mostantól átállunk napi hírekre. Lássuk, mi történt az elmúlt 24 órában az Opera háza táján.

  • Visszatértünk a régi designra, mivel az új nem működött megfelelően minden böngészőben, főleg az Internet Explorer 6-ban, márpedig a látogatók több, mint fele ezt használja. Kis javítások persze még várhatóak.
  • A My Opera csapata rájött, hogy rengeteg munkaórát töltenek el azzal, hogy az oldal minden böngészőben egyformán jelenjen meg, mégpedig amiatt, mert először megírják a szabványos megvalósítást, amit aztán később addig kell alakítani, amíg rendesen működik Internet Explorerben is. Úgyhogy most kipróbálták ugyanezt fordítva: először Internet Explorerre fejlesztettek, és meglepődve tapasztalták, hogy ez gond nélkül ment a többi böngészőkben, módosítás nélkül! Igaz, hogy így nem lesz szabványos a kód, de a lényeg az, hogy mindenhol jól jelenjen meg a lapjuk. Ezért mától csak Explorerre írják az új kódokat.
  • A Desktop Blog a múlt héten érte el az Opera egyik belső verziójával a 100/100-as eredményt az Acid3 teszten. A fejlesztők viszont tovább dolgoztak a megvalósításon, és a hétvégén sikerült találjanak egy rejtett, nem dokumentált részt a tesztben (ún. Easter Egg-et), amit gyorsan meg is valósítottak, így elsőként sikerült átlépniük a 100-as pszichológiai határt a teszten, ezért aztán az Opera jelenleg már a 106/106-os eredménynél tart, amit a mellékelt kép tanúsít. David Storey, a fejlesztés vezetője azt mondta a hírre, hogy reményei szerint, ha a fejlesztők együtt dolgoznak majd a WebKit fejlesztőivel, akár még egy imaginárius eredményt is elérhetnek.

Az Opera legújabb eredménye az Acid3 teszten

Ha a nap folyamán esetleg újabb hírek jönnek, akkor a listát bővítjük.

A fentiek persze mind csak áprilisi tréfák, nem kell komolyan venni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr79406325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spacepunk 2008.04.01. 11:38:54

Hmm... Azért nemá, csak nem tett soknullás ajánlatot a redmondi óriás?!

Skoo 2008.04.01. 11:54:08

eh, apr 1. jobb mint a google:)

kmm 2008.04.01. 12:16:24

ez aranyos :)

Dzsini 2008.04.01. 12:38:38

mennyivel gyorsabb így az oldal :)

spacepunk 2008.04.01. 12:58:47

ejj, tényleg 0401 van... benyaltam... köszi! :)
süti beállítások módosítása