Magyar Opera

Az Opera GOGI színre lép!

Tegnapelőtt már hírt adtunk arról, hogy az Opera egy belső buildje átment az Acid3 teszten. Akkor ígéretet kaptunk arra is, hogy nemsokára kiadnak egy speciális előzetest, aminek használatával az eredményről magunk is meggyőződhetünk. Nos, ma van az a "nemsokára". Az Opera Labs honlapján nemes egyszerűséggel elérhetővé tették a GOGI (General Opera Graphics Interface) nevet viselő alkalmazást, ami a fejlesztés alatt lévő mindenkori Opera renderelő motort hivatott tesztelni. A program Windows-ra és Linux-ra egyaránt elérhető WinGogi és LinGogi néven. A fájlt elegendő letölteni, kicsomagolni, és már lehet is futtatni, telepítést nem igényel. A kezelőfelület meglehetősen ingerszegény, cserébe villámgyorsan indul a program.

Ne feledjük ugyanakkor, hogy ez csak egy mesterséges teszt, aminek gyors teljesítése a szabványok iránti erős elkötelezettséget és némi extra publicitást jelent, de nem biztosítja, hogy az oldalak helyesen jelenjenek meg, leszámítva persze a kérdéses Acid3 tesztet. Az eredmény 100/100, és hibátlan megjelenítés, viszont az is előírás, hogy az animáció folyamatos legyen, ami jelenleg még sajnos nem teljesül. Böngészgetve kicsit a GOGI-val az is feltűnik, hogy számos oldallal gondjai vannak, például a Magyar Opera blog is meglehetősen furcsán fest. Terveim között szerepelt, hogy WinGogi alól írom meg ezt a cikket, de sajnos ez dugába dőlt, a WinGogival együtt (az új bejegyzés létrehozása tett be neki).

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr91400679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli · http://my.opera.com/zoligrg89 2008.03.28. 15:40:01

Nemrossz ez a wingogi.
Még az egérmozdulatok és működnek benne!
Meg nagyon kestrel stílusos ikonja van, hátha végül ez lesz a végleges 9.5 ikonja is :D

Valakiember (törölt) 2008.03.28. 16:30:29

Nem biztos, hogy a Goginak a hibája a fura kinézet, lehet csak lazán a Blog.hu nem tetszik neki. :)

Bár, ahogy nézem ez a blog Operára lett optimalizálva, de új program, az új program. :)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.03.28. 16:58:41

Akkor ezt majd otthon, úgy látom proxyt nem támogat.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.03.28. 22:10:34

Hát ez elég használhatatlan build, ráadásul komoly hibák vannak benne. A blog meg főleg a text-shadow miatt rossz.

nbazs 2008.03.29. 00:32:31

Szerintem nem olyan szörnyű vele az oldal. Viszont kipróbáltam és úgy tűnik, ezzel a verzióval a Neptun is működik rendesen, ami egy kiegészítő script nélkül csúnyán elhasalt eddig Operával. Bár az is lehet egyszerűen csak verziófrissítés volt a neptunon.

Mindenesetre aranyos kis progi, és hihetetlenül gyors.
süti beállítások módosítása