Magyar Opera

Új bőrben (b9745)

Péntek = új előzetes. Ez a képlet szerencsére már elég régóta stabilan tartja magát, és most sincs ez másképpen. A megadott információk alapján a legfrissebb változat sok javítást hoz magával, minimális új hiba mellett. Remélhetőleg a felhasználók visszajelzései alapján sem kerül fel új elem a hibalistára.

Az ismert hibák között rendhagyó sort találhatunk, amely szerint az előző build-ben az IMAP funkcióba egy súlyos hiba került bele, ami akár belső adatvesztéshez is vezethet. A hiba főképp a hitelesítést igénylő szervereket érintette, főbb tünetei: meglévő fejléc mellett hiányzó szövegtörzs, valamint e-mail duplikátumok megjelenése. Az új build elvileg mentes ettől a bugtól, de nem javítja ki az előző változat által okozott problémákat. A sors furcsa fintora, hogy éppen tegnap próbáltam ki a Google-féle IMAP kapcsolódási lehetőséget, és a dolog nem volt problémamentes. Az új build-el stabilabb a kapcsolat is, az előző hajlamos volt levelek letöltése közben elmélázni, a mostani gond nélkül, egyszerre leszedte az összes fejlécet, de most sem mindig írja ki a feladót. Az előző változatnál tapasztalt levélküldési problémáim is megoldódni látszanak, szóval az irány jó. Amint az az eddigiekből kitűnik, a javítások zöme a levelezővel és a Windows-os megjelenéssel kapcsolatos.

Ismert hibák (mindenképpen olvasd el!)

  • az eszköztippek furcsán jelennek meg (csak Unix)

Fontosabb változások

  • ráncfelvarrások az XP-ben és Vista-ban található bőröknél
  • e-mail rendezéssel kapcsolatos javítások
  • IMAP szinkronizációs javítások
  • már a megfelelő fül záródik be, ha bezáráskor a fülek minimalizálása be van kapcsolva
  • a bezárás gomb újra piros
  • javítva a hibás HTTP azonosítás (csak Mac)
  • biztonságos kapcsolattal rendelkező IRC csatornákkal kapcsolatos javítás
  • a Gyorshívó-elemek frissítési idejének szinkronizálása javítva
  • kezdetleges támogatás a rekurzív mbox fájlok importálásához
  • állapotsáv ikonja már csak akkor animálódik, ha éppen szinkronizáció zajlik
  • /notrayicon parancssori opció támogatása Windows alatt is
  • levélküldéssel kapcsolatos problémák javítása
  • eltűnő levéltörzsekkel kapcsolatos probléma javítva
  • fejlesztések a Gyors előre funkcióban (pl. engadget.com, ebay.com esetében)

Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem ajánlott mindennapi használatra telepíteni. Az Opera legutolsó végleges verzióját az Opera oldaláról töltheted le.

Letöltések

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr48302551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.01.18. 20:40:59

Hát nekem még mindig nem megy a levelező, aszem felhagyok a frissítéssel, és kezdek egy új szálat :)

Penge™ (törölt) 2008.01.18. 22:34:30

Én direkt tisztán telepítettem és mégsincs minden rendben a natív Windows-os bőrrel, mert a checkbox ugyanolyan 2 pixelnyi 1-2 helyen.

DiXoN008 2008.01.19. 20:01:35

Hát lehet javítottak a levelezőn, de nekem ez visszafelé sült el mert eddig ment a Gmail és most nem megy :((( Kiírja hogy Fetching messages de nem csinál semmit :( Most telepítettem újra a windows és kicsit zavar hogy most az Opera nem akar jól müködni rajta, de minde1 egy hétig kibírom most már nem rakok vissza régebbi buildet mert minden más megy szépen rajta.

Penge™ (törölt) 2008.01.19. 23:54:31

Nem tudom eldönteni, hogy 24 óra runtime után, vagy miért, de már negyedszer fogad a "Opera.exe has been crashed" üzenet 21:30 és 23:30 közötti időszakban, ennél is és az előző buildnél is.

Úgy, hogy hozzá sem nyúlok, csak le van csukva tálcára és még automatikus frissítés sincs egyik tabon sem.

DiXoN008 2008.01.22. 22:31:42

Közben kiderült hogy mégsem az Opera volt a hibás a levelező müködik nekem. A Gmail volt a ludas meg én hogy állítgattam benne!
A speedtest.net/ -et megtudná nézni valaki hogy neki is szét van esve 9.5-ben mert a régiekben jó volt szerintem, de a mostani 9.5-kben nem jó nekem és ha máshol sem jó akkor lehetne jelezni mert elég ismert oldal.
süti beállítások módosítása