Magyar Opera

Gyorshívás az Operában! (b8732)

A múlt péntekről (is) elmaradt előzetest ma jelentette meg a fejlesztő csapat. Az új jövevény a 8732-e build számot viseli, és a hosszas fejlesztési időnek köszönhetően számos változtatást tartalmaz. A fejlesztők ugyanakkor nyomatékosan felhívták a figyelmet arra, hogy ez a verzió új, és kiforratlan funkcionalitást tartalmaz, ezért telepítésekor és használatakor a szokásosnál is nagyobb odafigyelést igényel, mindennapi használata nem javasolt!

A legkomolyabb újdonság a gyorshívás (speed dial). Az alapkoncepció az Opera Miniből származik, lényege, hogy a leggyakrabban használt oldalakhoz minél egyszerűbben és gyorsabban férhessünk hozzá. A Miniben ezt gyorsbillentyűkkel (1-9) oldották meg, kézenfekvő volt tehát, hogy az asztali verzió is tartalmazzon ilyen szolgáltatást. Ennek megfelelően a Ctrl + 1 (2, 3...) gombok lenyomásakor azonnal betöltődik a megadott oldal.

A fejlesztők viszont nem érték be ennyivel. Ha valaki eddig megnyitott egy új fület, akkor a nagy fehér ürességgel találta szembe magát. Eddig. Merthogy mostantól a legfeljebb 9, gyorshívással megnyitható oldal kicsinyített képe fogadja majd, 3x3-as elrendezésben. Bármelyik előnézeti képre kattintva behozza az aktuális oldalt.

A képek fölött pedig egy általunk tetszőlegesen beállítható keresőmező kapott helyet (alapértelmezésben az Opera keresője). A keresők beállításánál ennek megfelelően megjelent a Használd a gyorshívás keresőjeként opció, az Alapértelmezett kereső mintájára.

Tovább...
süti beállítások módosítása