Magyar Opera

Opera 9.23 másodszor... (b8808)

A mai napon - némileg váratlanul - újabb előzetes jelent meg a készülő 9.23-as verzióból. Az előző kiadás óta rövid idő telt el, az összeállítás száma sem változott nagyot, ennek megfelelően a változások listája is elég kurta. A lényeg röviden:

  • Gyorshívó funkció stabilitásának növelése
  • egérgörgővel és görgetéssel kapcsolatos problémák javítása Vista alatt
  • újabb fuzzer hiba javítása

Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem ajánlott mindennapi használatra telepíteni. Az Opera legutolsó végleges verzióját az Opera oldaláról töltheted le.

Előzetes letöltése

Opera tipp: kapcsold ki a gyors választ, ha nem használod

Az Opera Watch-hoz hasonlóan én is megpróbálkozok egy ilyen tippsorozattal, ahol egyszerű, de hasznos tippeket olvashattok majd az Operáról. Nagy részük már megtalálható itt-ott szétszórva a blogon, de így kiemelve, összegyűjtve könnyebben lehet őket megtalálni.

Az első tipp az Operában található Gyors válasz funkcióra vonatkozik, amely hasznos lehet, ha aktívan használod a levelezőt. Ha azonban ritkán válaszolsz így, vagy a levelezőt csak a hírcsatornák (feedek) olvasására használod, akkor teljesen feleslegesen foglalja a helyet. (Valójában a hírcsatornák esetében semmi értelme sincs, hiszen nem lehet rájuk válaszolni.)

A kikapcsolással helyet takaríthatsz meg, és megkímélheted magad attól, hogy véletlenül küldj egy válaszlevelet valakinek.

Mire jó amúgy a Gyors válasz?
A Gyors válasz segítségével a levelek olvasása közben tudsz egyszerűen válaszolni az éppen olvasott levélre, így végig előtted van az eredeti levél is. A beviteli mező automatikusan egyre nagyobb lesz, ahogy írod a levelet.

Hogyan lehet kikapcsolni?
A kikapcsoláshoz töröld a pipát a levelező Nézet gombja alatti menüben a Gyors válasz megjelenítése elől.

A Gyors válasz egyébként csak a második szintig tartja meg az idézeteket a levélben, az ennél régebbieket automatikusan kivágja. A kivágások helyére a <snip> vagy a <törölve> szöveget teszi. Ezt a nyelvi fájlban bármire módosíthatod. A megtartott idézetek szintjét ugyancsak lehet módosítani az accounts.ini fájlban a Max QuoteDepth On QuickReply pontnál. Ha egyáltalán nem akarsz kivágást, akkor a fenti elem értéke -1 kell legyen. (Megjegyzés: a jelenlegi nyelvi fájlban hibásan szerepel a menüpont, hamarosan javítom.)

süti beállítások módosítása