Magyar Opera

Opera tipp: kapcsold ki a gyors választ, ha nem használod

Az Opera Watch-hoz hasonlóan én is megpróbálkozok egy ilyen tippsorozattal, ahol egyszerű, de hasznos tippeket olvashattok majd az Operáról. Nagy részük már megtalálható itt-ott szétszórva a blogon, de így kiemelve, összegyűjtve könnyebben lehet őket megtalálni.

Az első tipp az Operában található Gyors válasz funkcióra vonatkozik, amely hasznos lehet, ha aktívan használod a levelezőt. Ha azonban ritkán válaszolsz így, vagy a levelezőt csak a hírcsatornák (feedek) olvasására használod, akkor teljesen feleslegesen foglalja a helyet. (Valójában a hírcsatornák esetében semmi értelme sincs, hiszen nem lehet rájuk válaszolni.)

A kikapcsolással helyet takaríthatsz meg, és megkímélheted magad attól, hogy véletlenül küldj egy válaszlevelet valakinek.

Mire jó amúgy a Gyors válasz?
A Gyors válasz segítségével a levelek olvasása közben tudsz egyszerűen válaszolni az éppen olvasott levélre, így végig előtted van az eredeti levél is. A beviteli mező automatikusan egyre nagyobb lesz, ahogy írod a levelet.

Hogyan lehet kikapcsolni?
A kikapcsoláshoz töröld a pipát a levelező Nézet gombja alatti menüben a Gyors válasz megjelenítése elől.

A Gyors válasz egyébként csak a második szintig tartja meg az idézeteket a levélben, az ennél régebbieket automatikusan kivágja. A kivágások helyére a <snip> vagy a <törölve> szöveget teszi. Ezt a nyelvi fájlban bármire módosíthatod. A megtartott idézetek szintjét ugyancsak lehet módosítani az accounts.ini fájlban a Max QuoteDepth On QuickReply pontnál. Ha egyáltalán nem akarsz kivágást, akkor a fenti elem értéke -1 kell legyen. (Megjegyzés: a jelenlegi nyelvi fájlban hibásan szerepel a menüpont, hamarosan javítom.)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr97134312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penge™ (törölt) 2007.08.07. 12:16:53

Az accounts.ini-ben mit kell módosítani ahhoz, hogy ne tegye a levelekbe a >>> karaktereket?
Próbálgattam, de általában eltűnt az egész válaszfejléc meg ilyesmi, szóval nem sikerült odáig eljutnom, hogy ténylegesen eltüntessem.

szotsaki 2007.08.07. 13:43:20

Van értelme az RSS-hez mellékelni az alsó "Válasz" mezőt.
Erről bővebben itt: cyber.law.harvard.edu/rss/rss.html#lttextinputgtSubelementOfLtchannelgt

Tulajdonképpen visszajelzést tesz lehetővé, de kb. 0 ember használja ezt, szerintem.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.08.07. 15:47:51

szotsaki, erről nem tudtam. Kipróbáltam most egy ilyen választ egy RSS-re, de nem történt semmi. Tudsz erről valamit, hogy mit csinál pontosan, ha működik egyáltalán?

Nike · http://usite.hu/oblog/ 2007.08.07. 17:16:13

Nem lehet megadni azt, hogy hova valaszoljon, alulra vagy felulre a gyors valasz? Mert most a tetejere, de eleg hulyen nez ki, hogy az automata alairasomat viszont a vegere teszi, foleg, ha tobb uzenet valtas is van.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.08.07. 17:18:16

szerintem nem, de előfordulhat, hogy van rá valami rejtett opció. Nem emlékszek ilyesmire.
süti beállítások módosítása