Magyar Opera

Néhány hasznos gomb Operához

A YuMDaP.net's blogon találtam néhány hasznos gombot Operához, amelyeket érdemes lehet kirakni az egyik eszköztárra. Ilyen listát persze többet is lehet találni a neten (többek között az Opera Wikin, vagy magyarul Bartoss Lajos oldalán), ezek többnyire az Opera belső parancskészletéből merítenek. Az alábbi gombok ún. bookmarkleteket használnak a funkciók megvalósításához, így valójában más böngészőkben is működhetnek: Firefox alatt használd a bookmarklet feliratú linkeket, Opera alatt a gombokat és a linkeket is használhatod.

A gombokat bármelyik eszköztárhoz hozzáadhatod, ehhez egyszerűen fogd meg a gombot egérrel, és húzd rá az egyik eszköztárra. Az eszköztárról már a Shift lenyomásával tudod tovább mozgatni. Ha egyszerűen rákattintasz a gombra, akkor az bekerül a Saját gombok közé, ahonnan bármikor rá tudod húzni az egyik eszköztárra.

  •  del.icio.us - bookmarklet - Elmenti a megnyitott oldalt a del.icio.us könyvjelzők közé. Ha nem ismernéd, a del.icio.us egy olyan szolgáltatás, ahová könnyen elmentheted a könyvjelzőidet, amelyeket azután bárhonnan elérhetsz és megoszthatsz másokkal.
  •  BugMeNot - bookmarklet - Ha egy oldal regisztrációt kér ahhoz, hogy megnézd, csak kattints erre a gombra.
  • Keresés a tartományban - bookmarklet - Egy olyan google keresést indíthatsz vele, amelyik csak az adott lap tartományában keres.
  • TinyURL - bookmarklet - Ha át akarsz küldeni egy linket valakinek, de túl hosszú, csak kattints erre a gombra, és kapsz egy rövid linket, ami ugyanoda mutat.
  • direc.tor - bookmarklet - gyors keresési és rendezési lehetőséget ad a del.icio.us könyvjelzőkhöz.

A gombokhoz képeket is rendelhetsz, ha felteszed az alábbi bőrt az Operához: OperaExtraButtons. Ebben az esetben ezeket a gombokat használd:

Új péntek, új előzetes (b8767)

Nemrég az Opera 9.20 béta megjelenésének örülhettünk, a fejlesztők pedig azóta továbbléptek a végleges változat irányába. Igaz, nem sokat, hiszen az újdonság nem tartalmaz sok változtatást, ráadásul azok egy része is csak a Linux felhasználóknak érdekes. Lássuk tehát, mit kapunk, ha telepítjük a legfrissebb kiadást:

  • keresés automatikus indítása az alapértelmezett keresővel több szó címsorbeli megadása esetén
  • a Gyorshívó megjelenésének csiszolása a nagyobb sebesség érdekében
  • megnövelt kompatibilitás a Bittorrent letöltések esetében
  • néhány hiba javítása Flash 9 beépülő használatakor (csak Linux)
  • a minialkalmazások átlátszóságával kapcsolatos hibák javítása (csak Linux)
  • elérhetőek ppc-linux .6 csomagok is, ami azt jelenti, hogy futtatható PS3-on is! (feltelepített Linux esetén)

Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem ajánlott mindennapi használatra telepíteni. Az Opera legutolsó végleges verzióját az Opera oldaláról töltheted le.

Kapcsolódó linkek:

süti beállítások módosítása