Magyar Opera

Néhány hasznos gomb Operához

A YuMDaP.net's blogon találtam néhány hasznos gombot Operához, amelyeket érdemes lehet kirakni az egyik eszköztárra. Ilyen listát persze többet is lehet találni a neten (többek között az Opera Wikin, vagy magyarul Bartoss Lajos oldalán), ezek többnyire az Opera belső parancskészletéből merítenek. Az alábbi gombok ún. bookmarkleteket használnak a funkciók megvalósításához, így valójában más böngészőkben is működhetnek: Firefox alatt használd a bookmarklet feliratú linkeket, Opera alatt a gombokat és a linkeket is használhatod.

A gombokat bármelyik eszköztárhoz hozzáadhatod, ehhez egyszerűen fogd meg a gombot egérrel, és húzd rá az egyik eszköztárra. Az eszköztárról már a Shift lenyomásával tudod tovább mozgatni. Ha egyszerűen rákattintasz a gombra, akkor az bekerül a Saját gombok közé, ahonnan bármikor rá tudod húzni az egyik eszköztárra.

  •  del.icio.us - bookmarklet - Elmenti a megnyitott oldalt a del.icio.us könyvjelzők közé. Ha nem ismernéd, a del.icio.us egy olyan szolgáltatás, ahová könnyen elmentheted a könyvjelzőidet, amelyeket azután bárhonnan elérhetsz és megoszthatsz másokkal.
  •  BugMeNot - bookmarklet - Ha egy oldal regisztrációt kér ahhoz, hogy megnézd, csak kattints erre a gombra.
  • Keresés a tartományban - bookmarklet - Egy olyan google keresést indíthatsz vele, amelyik csak az adott lap tartományában keres.
  • TinyURL - bookmarklet - Ha át akarsz küldeni egy linket valakinek, de túl hosszú, csak kattints erre a gombra, és kapsz egy rövid linket, ami ugyanoda mutat.
  • direc.tor - bookmarklet - gyors keresési és rendezési lehetőséget ad a del.icio.us könyvjelzőkhöz.

A gombokhoz képeket is rendelhetsz, ha felteszed az alábbi bőrt az Operához: OperaExtraButtons. Ebben az esetben ezeket a gombokat használd:

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr2353265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lali_ 2007.04.01. 14:20:54

karaj: A link nem jó, a webfordítóhoz csináltad, gondolom ezt akartad: bartosslajos.atw.hu/comment.php?comment.news.14

Nike · http://usite.hu/oblog/ 2007.04.01. 15:15:27

Esetleg jol johet, Href.hu bookmarklet: javascript:void(window.open('href.hu/?u='+escape(location.href)));

Zoli · http://my.opera.com/zoligrg89 2007.04.01. 21:10:26

Nagyon kedvelem az URL roviditot;)
Egy ehhez hasonlo URLZipper nevezetu widget(vagy mondjam azt..minialkalmazas?;) )
a kedvencem. Es ezm, meg rovidebb url-t general mint a TinyUrl.
A 7ref.com szolgaltatasat hasznalja.Csak..erdekes mondon, az oldal nem erheto el mindig :|
(pl.most) :X

Lali_ 2007.04.02. 18:25:25

Valaki tudja mért van ez, linux guruk, help?
1.Linuxos operával, a görgövel valami szabad helyre kattintok(a nyilacskás tekerést próbáltam, v mit) egy weboldalon, akkor mindig a htp://regisztralok.hu oldalra ugrik, (nem is ez a kezdőlapom, + semmi se...), mig ha linkre kattntok a középsö görgövel, akkor rendben, uj fület nyit, szóval ismeri a görgömet a linux
2. Vicces de linuxos operával az indipassos ablak egy kicsit szétesös, winnel meg jó

szotsaki 2007.04.03. 20:15:09

opera11:

A Linuxon van egy normál vágólap, mint a Windowson. Ctrl+C -> Ctr+V.
Ez a hosszadalmas út, mondhatni, windowsos :D

De van egy olyan megoldás is alapból, hogy ha kijelölsz egy szöveget egérrel (és semmi mást nem teszel), akkor azt egy kijelölési vágólapra másolja a Linux. Ezt pedig úgy tudod beilleszteni bárhova, hogy megnyomsz egy középső gombot. "Kicsit" gyorsabb, mint a windowsos verzió.

A regisztrálok.hu pedig itt jön a képbe.
Gondolom, kijelölted a "regisztrálok" szót valahol. Ha Operában üres helyre kattintasz középső gombbal, akkor megpróbál arra az URL-re ugrani, ami a kijelölési vágólapon szerepel.
Mivel a kiszolgálókiegészítések között benne van a www. és a .hu, ezért kiegészíti azzal, így lesz www.regisztrálok.hu :D

Egyébként tényleg nagyon kényelmes módja az URL beszúrásoknak Operába az, ha kijelölsz egy szöveget (bárhol), majd Operában egyszerűen csak megnyomod a Ctrl+B billentyűket. Már töltődik is :D

Lali_ 2007.04.03. 21:06:38

köszi szotsaki, így már értem...
süti beállítások módosítása