Magyar Opera

Érkezik a Firefox mobil böngészője

Ha nem is a legnépszerűbb böngésző az Opera PC-változata, sokkalta sikeresebb az okostelefonokra, valamint a Pocket PC eszközökre készült változat, mint ahogyan arról karaj is beszámolt, és mint azt tudjuk, az Opera Mini sem éppen a sor végén kullog sikeresség terén.

Ellenben a Mozilla is igényt tart erre a címre, és régóta hallani már olyat, hogy lesz valamilyen mobiltelefonos verzió, és ez mostmár teljesen biztos, megerősített hírnek mondható. Ha minden igaz, a Firefox „kistestvére” ugyanazokkal a tulajdonságokkal fog rendelkezni, mint a nagyobbik (például a kiterjesztésekkel való bővítés lehetősége), és természetesen ingyenesen elérhető lesz.

Bár Pocket PC-re már a Mozillának is létezik egy mobil megoldása, Minimo néven, de én tapasztalatból tudom, hogy ez nem a legjobban sikerült példány. Eléggé lassan tölt be, maga a működése is lassú, az oldalakat sem úgy jeleníti meg, ahogy én azt elvárnám, és így tovább. Az Opera Mobile sokkal többet tud, viszont ami miatt a Minimo sikeresebb lehet az az, hogy előbbi fizetős, míg utóbbi ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr78240037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

opera11 · http://www.opera.extra.hu/ 2007.11.27. 23:20:58

Talán ennek az egésznek az lehet a jótékony hatása, hogy elöbb-utóbb az OPera Mobile is ingyenessé válik, mint annó a desktopos ha tényleg lesz versenyhejzet.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2007.11.28. 13:06:09

Az Opera mobile már echte úgy jeleniti meg a honlapokat, ahogy az asztali teszi, már csak a zoomolhatóságot hiányolom, de ha azt is beleteszik, akkor a mozilla fényévekre lesz az opera mobiletól.

A másik pedig, hogy a legnépszerubb FF extenzsönöknek nem sok haszna van mobilon [kivéve adblockert] szóval ez nem jelent versenyelönyt.

Torrent trackereken van tört opera mobile, szoval aki nem akar pénzt kiadni, de ért annyira a gépekhez, hogy a mobilböngészöt felpakoljon, annak torrentröl lehuzni sem áll semmiböl. [A tört opera mobile-okbol sok haszna nincs a cégnek, talán csak annyi, h nem más használ az illetö, mégha nem is fizetett érte és kialakul egyfajta márkahüség]

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.11.28. 23:19:10

Az Opera akkor sem igazán üldözte a kalózváltozatokat, amikor az asztali változat még nem volt ingyenes (vagy csak félig a reklámokkal). Ha jobban elterjed az Opera Mobile, szerintem az is ingyenes lesz.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.11.28. 23:21:21

Mondjuk a Firefox Mobile-hoz én más kiterjesztéseket képzelek el, mint az asztalihoz, viszont amik a mobilon hasznosak lehetnek, azokat már képesek lehetnek pótolni az Opera widgetei is (mondjuk pizzéria kereső, térkép, menetrend, ilyesmi). Gondolom éppen ezért erőltetik most a helyi jellegű widgeteket :)
süti beállítások módosítása