Magyar Opera

Az Opera Mobile a legjobb mobilos böngésző 2007-ben

Az Opera Mini nagytestvére, az Opera Mobile nyerte meg a Smartphone & Pocket PC magazin által rendezett versenyt, így ő lett a legjobb mobilos böngésző 2007-ben. Az Opera Mobile éppen az Opera Minit, valamint egy Thunderhawk nevű, számomra ismeretlen böngészőt hagyott maga mögött, a többiek nem kerültek be az élmezőnybe.

Az Opera Mobile nem olyan népszerű, mint az Opera Mini, egyrészt mivel csak a komolyabb telefonokon és handseteken fut, másrészt fizetős, bár egy hónapig ingyen ki lehet próbálni ezt is. Cserébe viszont sokkal többet tud, támogatja többek között a Flash lejátszást is.

Az Opera Mobile hamarosan ismét megújul a 9-es verzióval, amely támogatni fogja a minialkalmazásokat (Opera widgeteket), az Opera Miniből ismert intelligens nagyítást és áttekintő módot, valamint az ajaxos weblapok nagy részét (gondolom azokat, amelyeket az asztali Opera is).

Az alábbi videón pedig az Opera Minit mérik össze a Pocket Internet Explorerrel, érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr95239923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fraki 2007.11.24. 03:13:00

Jó, hát mindenki tudja, hogy gyorsítóproxys az opera mini, ezek után nem csoda, hogy gyorsabb, mint az IE.

Mefi · http://mefi.be/ 2007.11.24. 08:46:14

Teljesen érthető, nem az Opera-pártiság és a Firefox-ellenesség beszél belőlem, de a Firefox mobil verziója (gyk: Minimo) egy kalap valamit nem ér; lassú, fagyogat, bután jeleníti meg az oldalakat és hasonlók.

Cseresznye Bálint 2007.11.24. 09:18:36

Az iPhone-on a Safari kitörli a seggét az Operával.

Terveüdekszi 2007.11.24. 09:44:45

Volt szerencsém IE-t, Operát és Minimo-t is használni. Az IE szar. A frémek szarul jelennek meg rajta, lassú, fagyott. A minimo volt a leg használhatóbb. Már amikor működött. Azzal minden oldal bejött szépen. Kivéve ha lefagyott, vagy volt türelmem kivárni. Az Opera gyors, stabil, de vannak oldalak amiket hiányosan, vagy egyáltalán nem jelenít meg. Pl. Freemail. Még egy bosszantó hiba, bár ez szerintem inkább telefon függő. Ha mobil internettel nézem az Indexet, akkor az ékezetes karakterek helyén mindenféle krxkraxok jelennek meg. Ha a routeren keresztül megosztott ADSL-t használom, akkor gond nélkül megjelenít minden karaktert. Egy SE P990i-ről van szó. Ha valakinek esetleg van tapasztalata ezzel, kérem ne tartsa vissza! ;-)

(ja, értelemszerűen az IE és Minimo szoftvereket nem ezen a készüléken használtam.)

ChF 2007.11.24. 09:47:11

Nem értem az Opera mini iránti rajongást. Az N73-ason lévő alap Nokia-böngésző sokkal jobban és szebben jeleníti meg az oldalakat, optimálisan betördelve a szöveget, jobb felbontásban a képeket. Egyetlen hátránya az Operával szemben, hogy nem fektethető el a kijelzőn, csak állítva használható. Minden másban jobb a Nokiájé.

Daved · http://buxevo.com/hu 2007.11.24. 09:52:52

Milyen komoly lenne már ha egy billentyűs pda-n kicsúsztatnád a billentyűt, a böngésző meg nem "feküdne" le.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.11.24. 10:19:27

ChF, az Opera Mini a low-end kategóriás telefonok miatt lett sikeres, mert ott is ugyanúgy működik, mint mondjuk a PocketPC-n, csak éppen a kijelző kisebb. Ez egy hatalmas piac, és ebben a kategóriában jelenleg nincs versenytársa. Milyen más böngészőt ajánlasz mondjuk Nokia 6070-re? Az N73-as böngészőjét inkább az Opera Mobile-al kellene összehasonlítani, mert míg az Opera Mini univerzális, addig az Opera Mobile már csak a jobb cuccokhoz készült. Kár, hogy fizetős :(
süti beállítások módosítása