Magyar Opera

Hetente ajándék a legjobb Opera widgeteknek!

A minialkalmazások bevezetésekor az Opera egyik versenyt a másik után indította, hogy így is gyarapítsák a widgetek számát, viszont egy ideje már elég nagy a csend körülöttük. Most újra elővették a témát, mivel valószínűleg ismét előkerülnek a minialkalmazások, gondolom az Opera Mobile-ban.

Ez alkalommal nem egy egyszerű versenyt rendeznek, hanem hetente adnak egy ajándékcsomagot a két lejobb minialkalmazás szerzőjének, így hálálva meg a befektetett munkát és energiát. A csomagban Operás pólót, valamint egyéb Operás apróságokat találhatnak majd a szerencsések.

A részvétel feltételei a következők:

  • írj egy Opera minialkalmazást bármilyen témában - ha van valamilyen helyi vonzata is (például városi buszjáratok keresése), akkor bónusz pontokat kapsz
  • töltsd fel a minialkalmazást az Operához vasárnap éjfélig, hogy az adott héten részt vehess a versenyen
  • a widgetet az Opera el kell fogadja, és elérhető kell legyen a widgets.opera.com oldalon

Az egész heti termést az Opera aztán egyenként értékeli a kód, a használatóság, az innováció, a hasznosság és a grafika alapján, így választják ki a két legjobbat, akik megkapják az ajándékcsomagot.

Ha megpróbálkoznál a fejlesztéssel, itt kérhetsz segítséget, vagy nézd meg opera11 leírását a minialkalmazások készítéséről. Sok sikert!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr79238734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lali_ 2007.11.22. 23:13:52

Hát az még biztos nem lesz elég :) Max az elkezdéshez :)
Kérdés: Mit szolnátok BKV menetrendhez? (Offline módura) Van rá érdeklődés?

Dzsini 2007.11.23. 06:47:20

elvira-t inkább szerintem első körben :)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.11.23. 06:57:15

Szerintem egyszerűbb dologgal érdemes kezdeni, bkv, pizzarendelés, ilyesmi. Az Elvira elég komoly cucc, ha valaki jól megcsinálja (sztem ehhez már kell egy kis tapasztalat), akkor ezzel meg lehet nyerni egy ilyen ajándékos zacskót :)

anonimusz 2007.11.23. 10:07:02

hm. amikor a google a kulvilaggal oldja meg platformja bevezeteset, csak a dijazasra 10 millio usd-t szan.

oke, nem google, hanem opera, nem mobil platform hanem "csak" a zaszloshajo-termek, de akkor is, operas polok?? nemar.. nomind1.

jah, ha mar opera,
- opcio: amikor lezarok egy tab-et, automatikusan a mellette levore ugorjon, de az utoljara megnyitottra (tipikus pelda: egy portal-fooldalon megnyitok 10 cikket, es horror!! vegig szeretnem olvasni ugy, h megtartom a nyitooldalt is, h tudjam hol tartottam.)
- a block content ne csapja le mar visszavonhatatlanul az url nagyobbik reszet
- opcio: kattintasra indulnak csak a flash-ek
eh. talan a usabilityt kene finomitani a widgetek elott..

flame off

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.11.23. 10:14:10

anonimusz, eddig még ez se volt :) Nameg a Google-t nem igazán lehet összehasonlítani az Operával...

A widgetek kellenek, de túl sok energiát én se fektetnék beléjük, egyszerűen nem éri meg. Egy ilyen akcióval viszont rávehetik a _rajongókat_, hogy próbálkozzanak.

Lali_ 2007.11.23. 11:23:18

Igazából az lesz az érdekes, amikor az Opera Mobile is majd tudja futtatni (Most még nem?)
Az Elvira meg tényleg elég bonyi, plusz az elég sűrűn szokott változni a menetrend is...Azokanak a widgeteknek meg nincs igazán értelme, ami áll egy keresőből, azt odaugrik a honlapra...Vagy iframmel betölti a lapot, meg hasonlóak...
Viszont lehet, hogy ha majd lesz opera mobile 9, akkor összenyomom a google maps minialkalmazást 320*240-re :)

anonimusz 2007.11.23. 13:43:30

karaj,

"eddig még ez se volt :) Nameg a Google-t nem igazán lehet összehasonlítani az Operával..."

ossze lehet! mind2 kapitalista szoftverfejleszto ceg, es mind2nel probalkoznak azzal, h a termekuket mas munkajaval tegyek nepszerubbe. ez gazdasagi/hr szempontbol ertheto is, rendkivuli a nyereseg, csak nem mind1, h mit adnak cserebe.

igaz, h az opera es a google mint vallalat nem egy nagysagrend, de azt azert legyen jogunk kirohogni, h a reward az par sajat markas merch-hulladek.

ez olyan, mintha a strike alatt forgatokonyviro-palyazatot hirdetnenek, es a reward mondjuk tesco-gazdasagos golyostoll es a4-es papir lenne.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.11.23. 13:54:20

ha megnézed, az Operánál is voltak nagyobb díjak a widgetekre, az elején, amikor még nem volt több ezer. most csak fenn akarják tartani a fejlesztést, és motivációnak ez is elég sok embernek (az Opera használók általában komoly rajongók is, akik bizony örülnek egy ingyen Opera pólónak).

Amikor fontos volt a widgetek fejlesztése, akkor szétosztottak pár ezer eurót, és egy rakás kütyüt (főleg Operás Nintendókat, Wii-t meg DS-t), és a legjobb mobilokat. Persze a Google millióihoz képest ez nem sok, de ezért is mondtam, hogy necces az összehasonlítás.

Amúgy ha neked nem éri meg ennyiért fejleszteni, akkor ne fejlessz, ilyen egyszerű. Van, aki megteszi ingyen is :)

Persze értem én, hogy ha egy widgetért fizetnének mondjuk 1000 dollárt, akkor boldog-boldogtalan azt írna, de nem biztos, hogy ez attól még megérné az Operának.

Lali_ 2007.11.23. 14:02:05

"Van, aki megteszi ingyen is :)"

Pontosan :)

Egyébként: mobilarena.hu/hir/az_opera_mobile_a_legjobb_bongeszo.html

Lali_ 2007.11.23. 15:04:37

ja, meg a googles dolog azért is mástészta, mert pl lehet, hogy az opera is fog készíteni androidra böngészőt, azt majd felmarkolják a zsét :) (ha nincsenek a nagyobb cégek tiltva)

anonimusz 2007.11.23. 16:37:43

karaj:

"ha megnézed, az Operánál is voltak nagyobb díjak a widgetekre, az elején, amikor még nem volt több ezer."

no ezt nem tudtam, ez mar jobban hangzik.

azt mindenesetre fenntartom, h kinyilik a bicska a zsebemben, amikor egy k nagy ceg dollarezreket (ha nem szazezreket) takair meg kiszervezessel, es a reward meg par sz*ros polo :)

KanjiNerd 2007.11.23. 20:22:05

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én nem látom túl sok értelmét ezeknek a widgeteknek. Próbálgatásra, játékra, meg RSS-ek ízléses becsomagolására jók, de másra sztem nem nagyon. Ha meg mégis találnék valami (esetleg) használhatót, mint például az Artist's Sketchbook az meg döglassú az én 1,1GHz-es gépemen (jó, tudom hogy ez manapság nem csúcskategória).

Lali_ 2007.11.28. 14:32:29

Ajánlom figyelmetekbe: widgets.opera.com/widget/7247/2.0/
Belekerült a webforditas.hu oldal támogatása is!!!
süti beállítások módosítása