Magyar Opera

Valódi webfejlesztő eszközök Operában is?

Bár egy vérbeli Operás általában csak megértően mosolyog és bólogat, amikor a Firefox kiterjesztésekről van szó, azért ha felmerül a Firebug neve is, többnyire arcunkra fagy a mosoly. A legtöbb kiterjesztésen lehet vitatkozni, de ennél nincs pardon, az Opera mérföldekre le van maradva ezen a téren. Volt néhány próbálkozás a helyzet javítására, de a versenyt még így sem sikerült felvenni a Firebuggal.

Jó hír, hogy az Opera azért dolgozik ezen a problémán, amint az az alábbi kérdésekből és válaszokból kiderül:

Dolgoztok jelenleg a fejlesztői eszközökön?
Igen.

Azokon a bookmarkleteken, amelyek fent vannak a Dev.Opera oldalon?
Nem, azokat a webfejlesztő csapat írta, hogy betömjük vele a rést. Ezek nem férnek hozzá a böngésző kódjához. Amit mi írunk, az az Opera része lesz, így sokkal több infóhoz férünk hozzá.

Olyat szeretnénk, mint a Firebug és a Web Developer Toolbar.
Igen, tudjuk, figyeltünk.

Mikor adjátok ki ezeket?
Amint készen lesz.

A további kérdéseket a fejlesztők az Dev.Opera fórumon várják.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr87163461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fraki 2007.09.12. 11:27:59

Hát... egen. Várjuk.

beef 2007.09.12. 16:25:51

Az nem kifejezés.

smv · http://www.verse.hu 2007.09.12. 17:22:41

Szerintem sokan pluginokat, illetve firefox szerű exteket is szeretnénk, mégsem lesz belőle semmi...

opera11 · http://www.opera.extra.hu/ 2007.09.12. 17:29:27

Azt nem azért nem engedik, mert nemszernék, hogy amatörök ne férhessenek hozzá közvetlen az Opera motorjához, biztonsági okok miatt. A FF-nak is néha eldurran az agya a kiterjeszésektől...A widget meg csak egy sima weblap, abból baj nemigan lehet..

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.09.12. 17:38:48

Az egész Opera kocepcióba nem nagyon illenek bele a kiterjesztések. Arra ott a Firefox.

Operában a különböző funckiók mindig jól illeszkednek egymáshoz, együtt vannak tesztelve, nincs olyan, hogy kijött egy új verzió, de az egérmozdulatok majd két hét múlva.

Penge™ (törölt) 2007.09.12. 18:08:26

Firefoxban az egyik ok a sok közül, amitől kiráz a hideg, hogy nem elég, hogy letölthetek vagy 40 kiterjesztést, de akkor sem lesz belőle "Opera", hanem lesz belőle egy ilyesmi :D cybernetnews.com/wp-content/uploads/2006/12/Firefox200/Fullscreen.jpg

Vagyis minden kiterjesztése professzionálisan "mindent" tud a saját funkciójában, az Operába meg az integrált szolgáltatások egyszerűek, amire a legtöbb embernek szükséges azt kielégíti, ha meg nem kell, akkor nem is tűnik fel, hogy benne van.
És akkor még nem beszéltem a belassulásról, ami exek nélkül is bekövetkezik, de azokkal együtt már a NASA szerverei kellenek hozzá, hogy ugyanolyan gyorsan és könnyedén fusson, mint az Opera.
Na meg nem ritka, hogy különböző kiterjesztések összeakadnak, na és persze a biztonsági kockázatok.

A nyílt forráskód hívők mindig is szerettek "legózni", nekik az tetszik, az Opera meg már így is elég sok rosszat vett át a Firefoxtól (billentyűkombinációk, cache-ben kiterjesztéshiány), nem kéne mégtöbbet.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2007.09.12. 18:46:02

a cache-t nem hinném, hogy emiatt van, inkább hiba... letöltéskor is gyakran elcseszi a kiterjesztéseket.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2007.09.21. 21:09:52

Nagyjából egyetértek Pengével. Hozzátenném, hogy lehet, hogy két kiterjesztést is kedvelnék, de az egymással párhuzamos fejlesztésük során további egyéni funkciókat kapnak, amik között könnyen vannak egymást átfedő kéességek is. Na ez az, ami Operában nem fordulhat elő.

Ronyn 2007.09.30. 09:32:35

Nem tudja valaki hogy hova menti le ezt az opera,vagy hogy lehet megcsinálni hogy ne toltse le mindig a dev.opera com-rol??
Igy netkapcsolat nélkul nem megy,pedig én elég sokszor tesztelek a gépen levö szerverrel...

Ronyn 2007.10.01. 08:04:55

Ez is megoldodott...
süti beállítások módosítása