Magyar Opera

Macen is erősít az Opera

A Dekstop Blogon ma megjelent rövidhír szerint a Kestrel (vagyis a közelgő Opera 9.5) sokkal jobban támogatja majd a Macintosh rendszereket, mint eddig. A Kestrelben természetesen számtalan újítás és hibajavítás van, de itt most csak a Macre vonatkozó újdonságokat emeljük ki.

  • VoiceOver támogatás

    A Kestrel már széleskörűen támogatja az Apple VoiceOver felolvasóját, amely a Mac OS X 10.4 Tiger-ben található. Ez nagy segítséget jelenthet a látássérült embereknek, mivel segítségével a böngésző összes funkcióját elérhetik.

  • Optimalizálások

    Macintosh alatt is gyorsabb lett a böngésző indítása és az oldalak betöltése. A betűk rajzolásán és a képek elhelyezésén is javítottak, ennek eredményeképpen a Kestrel érezhetően gyorsabb lett.

  • Megjelenés

    Az új Opera jobban illeszkedik az Macintosh rendszerhez a megjelenéssel is, mivel figyelembe vették az Apple ezirányú útmutatásait, és alapesetben egy natív, metál típusú bőrt húztak a maces Operára.

Nekem személy szerint nincs, és a közeljövőben valószínűleg nem is lesz lehetőségem kipróbálni a maces újdonságokat, de ha valaki majd egyik előzetessel megteszi, akkor érdelődve várjuk a tapasztalatait.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr52121274

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása