Magyar Opera

Opera 9 - nálad az irányítás

Opera 9 letöltése

Elkészült az Opera 9 végleges változata, több hónapos fejlesztés és rengeteg előzetes verzió után. Az Opera 9 használata még egyszerűbb, mint eddig, már minden benne van, amire böngészés közben szükséged lehet. Az új Opera egyszerű, letisztult kezelőfelületet kapott, de a háttérben továbbra is megtalálhatod az Opera összes innovatív funkcióját, amelyek az eddigi verziókat jellemezték. Ráadásul az Opera a leggyorsabb és a legbiztonságosabb az ismertebb böngészők között.

Az Opera nem csupán egy böngésző, hanem egy teljes internetes csomag, így mindent megtalálsz benne anélkül, hogy külön kiegészítőket kellene telepítened. Az Opera támogatja a füles böngészést, rengeteg beépített keresője van, letiltja a felugró ablakokat, megjegyzi a jelszavakat; képes teljes böngészési folyamatokat elmenteni és folytatni, irányíthatod hangparancsokkal, használhatsz benne egérmozdulatokat. Az Opera beépített levelezője a Google webes levelezőjéhez hasonlóan szakított a mappákkal, és automatikusan rendszerezi a leveleidet anélkül, hogy neked bármit is be kellene állítanod. Az Operát teljes mértékben testreszabhatod, és akár egy kattintással lecserélheted a felületét, hogy egy másik böngészőre hasonlítson.

Az Opera 9 ezeken kívül még sok más újdonságot is hozott. Ezek közül a legfontosabbak a következők:

  • Webeszközök: olyan kis AJAX alkalmazások, amelyek a böngészőn kívül működnek, és hasznos funkciókat valósítanak meg. Az Opera oldalán rengeteg ilyen „widget” között válogathatsz, amelyeket egy kattintással már ki is próbálhatsz.
  • BitTorrent letöltések: az új Operával villámgyorsan töltheted le a torrent fájlokat anélkül, hogy foglalkoznod kellene a beállításaival.
  • Reklámok tiltása: az Opera 9-ben néhány kattintással tilthatod le a zavaró reklámokat, minden eddigi módszernél egyszerűbben.
  • Fülek előnézete: a fülek közötti keresést nagyban megkönnyíti, hogy akkor is láthatod az oldal tartalmát, ha maga a fül nincs megnyitva.
  • Új keresők készítése: pár kattintással akár a saját oldaladhoz is készíthetsz egy új, beépített keresőt, amit azonnal használhatsz is.
  • Az új opera:config segítségével úgy finomhangolhatod az Opera beállításait, hogy nem kell ini fájlokat szerkesztened.
  • Az Opera mostantól több gazdag szövegszerkesztőt is támogat, például a blogger és a gmail szerkesztőjét is.

Az Opera 9 magyarul is letölthető, ha az International (nemzetközi) telepítőt választod. Ha a rendszered magyar nyelvű, akkor a telepítő automatikusan magyarul indul, egyébként pedig válaszd ki a Hungarian (magyar) nyelvet a listából. Az új Operát torrentben is letöltheted, ha a főoldalról akadozna a letöltés.

süti beállítások módosítása