Magyar Opera

Világbajnokság

Goal 06 widget Opera Widget Világbajnokság

Az Opera is igyekszik meglovagolni a foci VB körüli felhajtást, mégpedig eléggé bőkezű módon: ismét lehet nevezni mindeféle szép és jó widgetekkel az Opera játékára, de most már nem csak különböző kütyüket lehet nyerni, hanem országonként 1000 eurót is.

A játékon részt venni nem túl bonyolult: írj egy szép és hasznos widgetet, jelentkezz vele a játékra, és reklámozd fűnek-fának, hogy minél többet töltsék le. Ha a widgeted eléri az 1000 letöltést, akkor már bekerülhetsz a játékba. Az országokon belüli verseny az 1000 euróért szeptember 15-én zárul le, ekkor az első 30 olyan ország kap díjat, ahonnan legalább 10 widgetet beküldtek (mindegyiknek legalább 1000 letöltéssel).

A 2000 eurós fődíjért újra meg kell küzdeni: ide azok kerülnek be, akiknek a widgete október 15-ig eléri a 25000 letöltést.

Mindez azt jelenti, hogy ha Magyarországot benne akarjuk látni a listában, akkor legalább 10 widgetet kellene beküldenünk. Ha van valamilyen jó ötleted, vagy úgy gondolod, hogy tudnál írni egy widgetet, akkor feltétlenül jelentkezz a kommentekben. Egy Opera widget írásához nem kell nagy boszorkányság, egy kevés AJAX ismerettel már megoldható (lásd a leírást).

Akit pedig nem érdekelnek a widgetek, csak a foci VB, az próbálja ki a Goal'06 widgetet, ahol szépen nyomon lehet követni az eredményeket.

Opera más bőrben

Az Opera megjelenését az egykattintásos bőrök és eszköztárak segítségével nagyon könnyen meg lehet változtatni, így ha szeretnéd a megszokott, jól bevált böngésződ felületét használni Operában is, könnyű dolgod van. A böngésző felülete sokszor az egyik legfontosabb szempont: több éves Explorer vagy akár Firefox használat után egy másik böngészővel való ismerkedés eléggé kényelmetlen, és már az első lépésekben elbukhat. Sokszor, ha nem sikerül az egyik eszköztárat arra a helyre pakolni, ahol a másik böngészőben is volt, már véget is érhet az ismerkedés.

Az alábbi bőrök és beállítások ezt a problémát oldják meg. Válaszd ki a megszokott böngésződet, kattints a hozzá tartozó bőrre (skin), majd az eszköztár-beállításra. Az Opera mindkét esetben azonnal aktiválja az új beállítást, de felhoz egy ablakot, ahol még el kell fogadnod azt. Így lehetőséged van kipróbálni az új beállításokat (kipróbálhatod egyszerre a bőrt és a beállítást is). Ha nem akarod megtartani az új megjelenést, minden visszaáll a régi változatra, szóval bátran próbálkozhatsz.

Tovább...
süti beállítások módosítása